Perelik a Nintendót a Switch miatt

  • Írta: zoenn
  • 2017. augusztus 13.
  • Hír
A Gamevice gyártója azt állítja, hogy a Nintendo szabadalmat sértett a Switch eltávolítható Joy-Conjaival. A cég szerint először ők rukkoltak elő hasonló megoldással, így kártérítést követelnek a kiotói vállalattól.

Az Engadget beszámolója szerint a Gamevice azzal vádolja a Nintendót, hogy a leválasztható kontrollerek ötletét tőlük nyúlta le a Switch gyártója, ezért be is perelték a japán gyártót szabadalomsértés miatt.

A Gamevice terméke a Wikipad, amely két analóg kart, egy D-padot és nagy analóg akciógombot tartalmaz. Ebbe csúsztatható be egy tablet vagy egy okostelefon, hogy a mobilos címeket komfortosabban lehessen játszani.

Hasonló megoldást számos gyártó kínál, épp ezért érthetetlen, miért fakadt ki most a Gamevice. A Nintendo konzolja ráadásul számos ponton eltér ettől: a Joy-Conok külön választhatóak le, míg a felperes termékében nincs beépített giroszkóp sem.

Az ügyiratot augusztus 9-én nyújtották be, a Nintendo egyelőre nem reagált a vádakra. Ha a Gamevice nyer a per során (ami nem nagyon valószínű), vaskos kártérítést kell fizetnie a Switch gyártójának, és még az is elképzelhető, hogy kivonják a forgalomból a konzolt. Ez utóbbi persze szinte kizárt.

27.
sloth
#22: Pár hónap? :D már vagy 4-5 éve ez a szint
26.
cannondale
Pereskedés=Ingyen reklám a 8 órási hírekben...
24.
delphijos
#23: Ha csak most csinálta volna egy szót se szólok.
23.
grindcore
#19: Viszont igaza van, szanalmas a tag unalombol idevetett erolkodese...
22.
TolokocsisIsBack
Jó látni, hogy jó pár hónapnyi konyhán töltött idő után is, ugyanolyan szenny a kommentek fele, mint volt. :D
21.
NemecsekErno
Egyértelmű a hasonlóság.
20.
Klank
https://www.betaarchive.com/imageupload/2012-06/1340329953.or.76267.jpg
17.
zozo76hun
szerintem alapbol nem kellett volna levehetore csinalni a switch kontrolleret. akkor normalisabb (nem ilyen lapos tepsi) format kaphatott volna. mert igy leveheted es beteheted egy tartoba amivel PROBALNA normalis kontrollernek kinezni. nem kellett volna a karcolos dokkolo sem ugy kene hasznalni a switch-et mint a wiiu kontrolleret, annyi kulombseggel hogy itt a kijelzo mogott ott a hardware is. vegulis igy jatszol ha a kezedben van, de TV-re kikuldve is ugyanigy az egesz koceraj a kezeben lenne es akkor hasznalhatna a masodik kepernyot is mint a wiiu. igy a switch ket oldalan is ergonomikusabb lehetne a switch.
9.
Anonymus11234
Csak egyszer.... csak egyszer kéne egy nagyvállalatnak a szart is kiperelni ezekből a cégekből utána abbahagynák ezt a fölösleges perelgetést. De persze akkor meg a nagyvállalat lenne a csúnya gonosz és a negatív hírverés senkinek sem hiányzik. Peren kívüli megegyezés lesz ebből is.
8.
csabuszflash
éheznek a nagyvállalat pénzére
6.
delphijos
Jogos a per. Ráadásul a Switch-en is vannak GOMBOK mint ezen. Teljesen nyivánvaló a nyúlás. :D :D :D
3.
crytek
Remélem sikerül a per és megnyerik ami pénzkiesést a nintendo azzal kompenzál kiadja a Zeldát pc-re és konzolokra :)
2.
#1: Bizony, így kell gyors hírnevet generálni. Nem mintha sokra mennének vele.
1.
CSOI
Hát igen ha nem tudsz megélni a saját fejlesztésedből perelj mást hátha csurran cseppen valami...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...