Illegális UFC-közvetítéssel lett a Twitch sztárja

  • Írta: bobzenub
  • 2017. december 4.
  • Érdekesség
Link másolása
Egy leleményes streamer UFC-videojátéknak álcázva közvetített egy valódi pay-per-view meccset, miközben egy kontrollert nyomkodva úgy tett, mintha játszana. És ezzel meg is úszta a dolgot.

Az amerikai AJ Lester több platformon, többek között Twitch-en közvetítette ily módon az Ultimate Fighting Championship múlt szombati, 218-as adását heves kontrollernyomogató mozdulatok és zajok kíséretében. Néhol még panaszkodik is, hogy az egy-egy bejövő ütést ki kellett volna védenie, s ez csak egy a jól ismert streamer-manírok közül. Mindeközben a facecam adása mögött Max Holloway pehelysúlyú bajnok és kihívója, a brazil Jose Aldo mérkőzése volt látható egyenes adásban. 

A streamről készült rövid videó hamar felkapottá vált a közösségi média oldalakon, Twitteren az egyik bejegyzés rövid idő alatt 60 ezer retweetet és 130 ezer lájkot kapott, és már UFC-s híroldalak is foglalkoztak az esettel. 

Egy későbbi Fortnite-stream során Lester arról számolt be, hogy a hirtelen jött hírnév miatt le kellett kapcsolnia az email-értesítéseit, mivel annyi új követő és üzenet árasztotta el a közösségi oldalakon.

Az "álstream" legalitását firtató kérdésekre annyit válaszolt, hogy sem a Twitch üzemeltetői, sem pedig a UFC képviselői nem keresték meg idáig azzal a szándékkal, hogy az orrára koppintsanak, bár ebben közrejátszhatott az is, hogy a rögzített adást azóta törölte a Twitch-fiókjáról. Mindenesetre nem tűnt úgy, mintha aggódna a dolog miatt. 

Lester ezelőtt igencsak kis halnak számított a streamerek körében, saját bevallása szerint mindössze kétezer követőt sikerült gyűjtenie ötéves karrierje során, ám ennek a manővernek és a számtalan címoldalas cikknek köszönhetően óriási népszerűségre tett szert. 

Twitch-en egyébként nem ritka, hogy egyes felhasználók illegális sportközvetítésre használnák a platformot: rengeteg Premier League-futballmeccset streamelnek így ideig-óráig, amíg az oldal adminisztrátorai le nem állítják ezeket. 

Az ügy legnagyobb nyertese talán az EA, mivel a streamadást Lester a UFC 3-hoz kapcsolta, s a megemelkedett érdeklődésnek köszönhetően több százezerrel nőtt a játékhoz kapcsolódó nézőszám Twitch-en, ami óriási reklám a címnek. 

2.
2.
br1Koo
Nagyon nagy forma lehet :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...