Destiny 2 - 16 hónappal a premier előtt kezdték újra

  • Írta: Shifty
  • 2018. január 7.
  • Hír
Link másolása
Jason Schreier, a Kotaku újságírója a DTR Podcast egyik korábbi adásában elárulta, hogy nem volt zökkenőmentes a Destiny 2 fejlesztése sem, a Bungie ugyanis 16 hónappal a premier előtt teljesen újrakezdte a fejlesztést.

A Destiny folytatása ugyan nem sikerült tökéletesre, de egyértelműen tetten érhető volt a fejlődés nála - igaz, valójában pont az első résznek kellett volna azt nyújtania, amit végül a második epizód kínált. A csapatnak ezúttal ideje is bőven volt, hiszen az Activision CEO-ja, Eric Hirshberg korábban úgy nyilatkozott, 2014 novemberében kezdte el a Destiny 2 munkálatait a Bungie. Ez azonban, úgy néz ki, nem volt igaz.

Jason Schreier, a Kotaku újságírója a DTR Podcast egyik korábbi adásában ugyanis úgy nyilatkozott, hogy a Destiny 2 fejlesztését 2016-ban, 16 hónappal a hivatalos premier előtt teljesen újrakezdték. A munkálatokat eredetileg irányító rendezőt ugyanis 2016 áprilisa környékén Luke Smith váltotta, aki új irányt szabott, így újrakezdték a fejlesztést is, aminek eredményeként rengeteg tartalmat ki kellett vágni. Erről egyébként már korábban is beszámolt a Kotaku munkatársa, de akkor valamiért nem kapott nagyobb visszhangot a hír.

Schreier állítása szerint a döntés többek között az eredeti játék planétáinak elhagyását is jelentette, ráadásul a Bungie-t nagyon kellemetlenül érintette, hogy az első részhez akkor még mindig annyi tartalmat készítettek, mint a premier utáni első évben. Ezt a feszített tempót pedig a The Taken King után megelégelték, így maga a csapat találta ki, hogy a második felvonás kivágott tartalmait végül DLC-k és mikrotranzakciók keretein belül adják inkább. Így született meg az Eververse ötlete is, amire természetesen a kiadó sem mondott nemet, így a premier előtti újrakezdést is könnyebb volt az Activisionnel történt újratárgyalások során átverni.

1.
1.
kopic
Undorító. Bungievel, Activel, mindennel együtt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...