Brit toplista: mindent vitt a Far Cry 5

  • Írta: Shifty
  • 2018. április 2.
  • Toplista
Link másolása
A húsvéti őrület sem tartotta vissza a brit vásárlókat attól, hogya pénztárcájukba nyúljanak. Olyannyira nem, hogy a Far Cry 5 nemcsak a franchise történetének, de az év első felének is legnagyobb nyitányát produkálta.

Még mindig komoly kraft van a Far Cry-sorozatban, amit remekül példáz, hogy a Far Cry 5 a sorozat történetének legjobban fogyó címe lett a szigetországban időarányosan, amivel ráadásul az év eddigi legnagyobb nyitányát is produkálta. A Ubisoft ráadásul PlayStation 4-re értékesítette az eladott példányok 60 százalékát, amivel a kiadó hatodik legjobb PS4-es premierjét ünnepelheti, ráadásul ebben csak a dobozos eladások szerepelnek, a digitálisak még nem.

Ez persze azt is jelenti, hogy a múlt héten még éllovas Sea of Thieves leszorult a dobogó tetejéről. Az 52 százalékos zuhanás következtében ráadásul csak a dobogó legalsó fokára tudott felkapaszkodni a kalózos móka, a FIFA 18 ugyanis simán visszaelőzte, köszönhetően annak, hogy 61 százalékot erősödtek az eladásai. A negyedik helyen a Mario Kart 8 Deluxe zárt, míg a PlayerUnknown's Battlegrounds ismét erőre kapott és az ötödik lett.

A Forza Motorsport 7 egy masszív leárazás jóvoltából visszaverekedte magát a legjobbak közé, így most a kilencedik helyen végzett, míg a Call of Duty: WWII a hatodik, az Assassin's Creed: Origins pedig a nyolcadik lett.

  1. Far Cry 5
  2. FIFA 18
  3. Sea of Thieves
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. PlayerUnknown’s Battlegrounds
  6. Call of Duty: WW2
  7. A Way Out
  8. Assassin’s Creed: Origins
  9. Forza Motorsport 7
  10. Grand Theft Auto V
59.
59.
GAMEROD
Akkor fogjuk rá hogy az idő teszi unalmassá a játékokat. Aki kilőtt már életében RPG-vel vagy FLAK-al 15 ezer repülőt meg 5 ezer tankot, felmászott a torony tetejére 600 alkalommal akármelyik játékban, kinyírt vagy lekaszabolt 900 millió NPC-t életében, annak már egyik új cím sem fog újat mutatni, és inkább tartalmasabb történetközpontúbb szórakozás után néznek.
55.
55.
DeKor
Száz szónak is egy a vége. Sértegetések, parttalan és haszontalan viták helyett lássuk a száraz tényeket.

Vannak ugye azok az emberek, akik játszanak a játékkal. Mivel az ő véleményük nem előítéletből, hanem közvetlen tapasztalatból táplálkozik, így ők pontosan tudják, hogy a Far Cry 5 a sorozat történetében a legtöbb újítást tartalmazó játék, amiben gyakorlatilag a játékmenet minden egyes eleme új, miközben a játék mégis meg tudta tartani a karakterét, tehát Far Cry maradt.
Mivel az ellentáborral elég nehéz szót érteni - lévén, hogy nem ismerik a beszélgetés alanyát, csak találgatnak és betanult frázisokat ismételgetnek -, így amondó vagyok, hogy mi, akik valóban tudjuk, hogy miről van szó, legyünk nagyvonalúak és elnézőek velük. Mivel mi tisztában vagyunk a ténnyel, hogy a rókabőrtől az ötödik rész olyan távol áll, mint Győzike az atomfitikától, azért az időnket és energiánkat fordítsuk inkább valami hasznosra, a divatfikázók pedig lenyugszanak, és szépen visszaülnek Minecraftozni, vagy amit épp szoktak csinálni, és szerintük lehengerlően újító és varázslatos.

Aki pedig idetéved abban a hitben, hogy a hozzászólások majd segítenek neki dönteni a játék megvételét illetően, azoknak azt javaslom, hogy lehetőleg olyanoktól tájékozódjanak, akik megvették a játékot, és játszottak is vele, mert csak és kizárólag ők tudják ebben a "vitában", hogy miről beszélnek, a másik fél értelemszerűen nem.
54.
54.
hadzsime
#53: A fickó aki a küldetést adja, a torony lekapcsolása után elmondja neked, hogy nem kell többet ilyet csinálnod.
53.
53.
GAMEROD
#52: ...jó nem szóltam, első snitt amit megláttam ismét adótornyok lekapcsolása... remélem ugyanerről fog szólni a tizedik rész is.
52.
52.
GAMEROD
Ez bizony rókabőr, attól eltekintve hogy más körítésben van tálalva. Már a 3 és 4 között is alig volt különbség, ugyanazt ugyanúgy kellett csinálni. Remélem ebből már az adótornyokat legalább kivették, mert azokat már a 3-ban is utáltam. Minden mostani játék zöme ilyen töltelék élvezhetetlen mellékküldetésekből áll, melyeknek nagyját csak muszájból csinálja az ember, nem azért mert élvezi. Hol vannak már olyan forradalmi változások az FPS-ekben mint a Kingpin-ben és társaiban volt... csak az a lényeg hogy legyen nyílt világ még akkor is ha a háromnegyede élvezhetetlen és lerágott csont.
48.
48.
FlexSteel
#11: A büdös picsába már. Nem bírtad magadban tartani ezt az információt? Ilyen a mesében nincs....
34.
34.
Duken
#33: kimoderált üzenet
33.
33.
DeKor
Úúú kamgecam. Ember, van ám itt magyarázkodás, meg visszatáncolás. Az van, hogy ez pont az a helyzet, amikor irtó marhaság volt ezzel a FC széria dologgal előhozakodni, mert rögtön vágós, hogy nem tudod, miről is beszélsz pontosan. Ezt páran még elmondták rajtam kívül, de hát ha nem akarod érteni, nem muszáj.
25.
25.
kamgecam
#24: Én is köszönöm az értelmes vélemény nyilvánítást és bár nem értek egyet teljesen, értem a logikáját és igazságát annak amit mondasz és tiszteletben tartom.
24.
24.
FrankBlack
#19: Értem. Köszönöm a választ. Szerintem azonban nagyon sokan akarnak új AC-t, és FC-t. Sokaknak tetszenek ezek a sorozatok, és nem örülnének neki, ha nem készítenének többet belőlük. Főleg, hogy mostanában az újabb részek szerintem sem visszalépések az előzőekhez képest, hanem inkább előre lépés. Te megad is azt mondtad, hogy az új Fc pl. „ennél jobb talán nem is lehetett volna”

Szvsz ezen két széria megtartása, folytatása mellett is elég sok új IP-vel rukkolt elő az ubi az elmúlt években, amelyek közül te magad is említettél párat. Látod, nem kellett megszüntetni az AC, és FC szériát ahhoz, hogy új címek is jöjjenek. Értelek én, hogy ha megszüntetnék, még több erőforrás maradna teljesen újakra, de te is próbáld megérteni, hogy elég sokan szeretik ezeket, és nekik nem „szükségtelen” az új rész, főleg, ha az éppen aktuális rész még szerinted is a „legkiforrotabb”. Pont ezért érdemes folytatni. Mindig van hova tovább fejlődni. Plusz új helyszín, kor az újabb részekben, és persze új szereplők, történet, stb.
19.
19.
kamgecam
#13: Nem a Fc5el van bajom. És ennél jobb talán nem is lehetett volna. Én csak azt szeretném hogy ne jöjjön több Fc se Ac hanem helyette az ubi nagyobb fejlesztő gárdái is olyan új címeket alkosson mint a kisebb csapatai,mondhatni "leányvállalata" lásd Rainbow six siege, Child of Light, Rayman Legend, For Honor. Ahányszor szabad kezet kaptak, friss új ötletek új játékmechanikát és játékokat tettek le az asztalra. Elég volt, nem akarok több Ac-t Far Cry 10et hagyják már a picsába ezeket a megfáradt címeket, engedjék el és alkossanak új világokat, új címeket mert kéoesek rá hiszen egy nagyon tehetséges fejlesztő brigádról beszélünk. Ennyi. De euzzel senkit sem akarok megbántani nekem ez a véleményem azt kész, nem kell elfogadni.
17.
17.
kamgecam
#14: Bazz bocsi!!! Egyébként le lehet ám győzni több opció van.
14.
14.
Yanez
#11: He? Most komolyan ekkorra spoilert írtál le??? Basszus...
13.
13.
FrankBlack
#5: Kamgecam: Szerinted konkrétan min kéne változtatniuk? Mit kéne merniük meglépni? Jelen esetben pl. a Far Cry 5 szerinted mitől lehetett volna még jobb, mi kellett volna konkrétan ahhoz, hogy „remekmű” legyen, és ne „rókabőr”, meg „iparosmunka” a te szemedben?
11.
11.
kamgecam
#10: Ennyi és ezt nem is cáfolom. Nekem már uncsi a de ez azért van mert szinte mindegyik Fc vel játszottam már. Viszont az 5dik résznek a sztori része legalább érdekes lett. Tetszik hogy a főboss győzz a végén akármit választasz. Ezért jár a piros pont a ubinak.
10.
10.
Tibi80
Szerintem nagyon jó része ez a sorozatnak, és igazából az a dolga egy játéknak, hogy szórakoztasson, és ne unjál rá, hanem vidd végig, szánj rá időt, és elégedetten állj fel utána..nekem hozta ezt az élményt.. :)
9.
9.
kamgecam
#7: Az én olvasatomban az égeti magát aki szöveget sem tud értelmezni. Nem fárasztom tovább magamat azzal hogy elmagyarázzam mit írtam, de ha érdemben tudsz reagálni és esetleg primitív személyeskedés nélkül, akkor örömmel válaszolok kérdésedre. Annyit segítek hogy az ubisoft filozófiájával, ergó üzleti modeljével van problémám. Egy percig sem divat haterkedtem, hisz a konkrét játékot a Fc5öt nem fikáztam sőt azt írtam hogy jó játék. Sőt még goty is lehetne ha nem jött volna már az ubisoftól több ugyanerre a sémára épülő játék. Szeretném ha a ubisoft fejlesztő ki tudnák élni kreatív szabadságukat és nem csak nagyszerű rókabőröket gyártanának, hanem valami friss új koncepcióval állnának elő. Milyen durva gamek jönnének. Szép napot!
8.
8.
crytek
Jóféle.Várjuk uplay free-be
7.
7.
DeKor
#5: Kamgecam, a divathaterkedés mostanra már visszafelé sül el. Mivel elég sokan játszanak már a Far Cry 5-tel, ezek előtt az emberek előtt irtózatosan égeti magát, aki szerint a Far Cry nem fejlődött nagyon sokat erre a részre. Rögtön lehet vágni, hogy nem játszottál vele, csak valami betanult szöveget nyomatsz.
3.
3.
Duken
https://www.youtube.com/watch?v=7n_1zsCVBxw

The definition of insanity is doing the exact same fucking thing, over and over again....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...