Átalakult a GOG, itt vannak a közösségi funkciók

  • Írta: szlav
  • 2018. április 24.
  • Hír
Link másolása
Nemcsak egyszerű webshop már a GOG, a Steamhez hasonló közösségi felület létrehozásán dolgozik a lengyel CD Projekt. Mostantól mindenki a saját testre szabható profilján követheti nyomon a játékokban elért eredményeit.

A GOG hivatalos oldalán látott napvilágot az a bejegyzés, miszerint komoly átalakuláson megy keresztül az üzlet webes felülete. A User Profiles funkcióival jócskán kibővült minden játékos felhasználói élménye, lássuk tehát, hogy pontosan miről is van szó:

  • Feed - A profilunk központi oldala. Itt láthatjuk, hogy mivel játszottak mostanában a barátaink, milyen eredményeket értek el, valamint ide kerülnek majd a feltöltött screenshotok és hozzászólások is.
  • Profile - Ez a részleg a saját eredményeinkről szól. Itt találjuk az achievementjeinket, valamint olyan statisztikákat a játékainkról, mint a velük eltöltött idő, vagy a feloldott mérföldköveink ritkasága.
  • Games - Itt vannak a megvásárolt játékaink, valamint egy leaderboardszerű lista további statisztikákkal.
  • Friends - Természetesen nincs közösség barátok nélkül - itt találunk meg mindent, amit róluk tudni érdemes. Ezt a lapot kell majd meglátogatnunk akkor is, ha multiplayerben szeretnénk csatlakozni valamelyik haverhoz.

A vetélytársakhoz hasonlóan természetesen a GOG-nál is állíthatunk be magunknak speckó profilképet, írhatunk magunkról bemutatkozást, illetve saját hátteret is választhatunk, amit minden ránk kattintó megcsodálhat.

8.
8.
Ooorky
#3: Nem ismerem a wish list-et, de anno vettem a fáradtságot, hogy utána nézzek miért nem elérhető az egyik kedvenc játékom, az AvP2 sehol sem...

Van egy jogtulaj (FOX), egy fejlesztő (Monolith), egy kiadó (Sierra, amit megvett a Vivendi, amit megvett az Activision), akik a nagykönyvben megírtak szerint nem tudnak megegyezni kié mennyi legyen a bevételből...
6.
6.
logic5
#2: Ja, és azt se felejtsük, hogy már mindenből fészbúkot akarnak csinálni... Mert kb ennek ezen az oldalon annyi értelme van, mint óceán samponban a kalóztámadás...
5.
5.
logic5
#2: Ismét egy magasröptű komment tőled. Ja, bocs nem ide... Ez már szánalmas. Tisztában vagy te egyáltalán a GOG név jelentésével?
4.
4.
Juha
#3: Szerintem amit tudtak, annak a nagy részét már "megújították", hogy játszható legyen, így vezették be a gog-ot. Lehet van még bőven olyan játék, amit ma is elővennénk, de szerintem a kiadó - ami egyébként semmi eladást nem produkál az adott címből - meg akarja fejni a gog-ot, és megy a vita.
Ugyanez nagyban is megy, ha nem is kezd semmit az egyik kiadó a befutott címével, de megtartja a jogot, hogy később bedurrantsa, mert egy régi rész újrakiadásával aprózódna a gugli-találat. Pl. keress rá: Tomb Raider
3.
3.
Montim
1. Mi köze az általad titulált "elhunyt" fejlesztőknek a kiadóhoz aminek jelenleg is a tulajdonában van a játék?

2. Ki beszélt ősrégi játékról? Megnézted egyáltalán milyen játékok szerepelnek a Wishlisten?

3. Hogy lehet például (1db a több százból, ezerből), hogy a Commander Keen fent van Steamen, és GOG-on ami a klasszikus DOS-os játékokkal futott be nem?

4. Te hány éves vagy, hogy ekkora tapasztalattal állsz elő az "ősrégi játékok" terén és milyen pozícióban dolgozol a GOG-nál, hogy ilyen szinten kiállsz értük?

5. Esetleg te mindig ilyen okos vagy és építőjelleggel szólsz hozzá a kommentekhez?

Ha ezeket a kérdéseket értelmesen érveled, akkor elgondolkozok az intelligens válaszodon amiben szerinted én nem gondolkozok.

Jaa bocs, te nem gondolkozol mielőtt baromságokat írsz. :D
2.
2.
crytek
#1: Igen, mert egy ősrégi játékot aminek már kb a fejlesztői sem élnek csak úgy fogja a CDP és kiadja mi? Gondolkodj már kicsit..
1.
1.
Montim
Megértem ha létrehoznak egy másik játék menedzselési platformot és boltot a bevétel miatt. Csak azt az egyet nem, miért nem maradnak hűek ahhoz ami miatt elkezdték kialakítani, azaz a régebbi játékok portolását dosboxba amiknek a létrehozását szépen elhanyagolták és elkezdték értékesíteni az újabb szoftvereket.
A Whislist communitybe belenézve és egyaránt szavazva úgy látom lenne még rá igény, hogy játszhassunk régi kedvenceinkkel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...