Black Ops 4 - zombimód és battle royale is lesz

  • Írta: sirdani
  • 2018. május 17.
  • Bejelentés
Link másolása
Az idei Call of Duty-epizóddal kapcsolatban talán a szokásosnál is több találgatás és spekuláció terjedt el az interneten, a játékot bemutató 50 perces sajtótájékoztató során azonban több trailer is érkezett, és végre mindenre fény derült!

A Call of Duty-játékokat kísérő, minden évben felmerülő szokásos kérdések, mint például az, hogy melyik korszakban fog játszódni a történet, változik-e perkrendszer és hasonlók, idén jóval kisebb hangsúlyt kaptak. Mindezek helyett az az égető, központi kérdés merült fel a Call of Duty-szériától eddig teljesen szokatlan módon, hogy lesz-e egyáltalán a játéknak történetközpontú, egyjátékos kampánya, vagy idén esetleg mindent beáldoznak a készítők a battle royale-őrületnek.

Nos, a hírek igaznak bizonyultak, a Call of Duty: Black Ops 4-ből valóban kimarad a klasszikus kampány. Nem maradunk ugyanakkor egyedül játszható tartalmak nélkül, a Treyarch megfogalmazása szerint a multiplayer univerzumát szeretnék olyan single küldetésekkel bővíteni, amelyek egy-egy specialistára (a játék multiplayer karaktereire) fókuszálnak: a missziók a Black Ops második és harmadik része között játszódnak majd, a segítségükkel beleáshatjuk magunkat a specialisták hátterébe, és játékmenet szempontjából is felkészítenek minket a multira.

A főszerepet így a multiplayer kapja majd. Ahogy említettük, a többjátékos rész visszahozza az előző rész specialistáit (köztük új arcok is feltűnnek majd) és a Pick 10-rendszert, a játékmenet azonban alapvető változásokon megy át. Nem lesznek jetpackes ugrások, és a falon sem tudunk futni ezentúl, a tempó viszont nem lassul, a "Guns Up" filozófia jegyében a fegyverünk akkor is a kezünkben marad például, ha elhajítunk egy gránátot. További érdekesség, hogy az életerő nem töltődik fel automatikusan az új részben, úgy fog működni, mint a fegyverek újratöltése: gombnyomásra indul, ha pedig találatot kapunk, megszakad.

Az alábbi előzetesben mozgás közben is láthatjátok a multiplayert:


Már-már azt hittük, hogy a végéhez közelített a bemutató, amikor hirtelen megjelentek a zombik. Igen, a zombimóddal kapcsolatos pletykák is igaznak bizonyultak, a zombiirtás ismét része lesz a játéknak. Méghozzá nem is akármilyen formában!

Az egyedül is játszható zombimód három pályával rajtol, amelyek teljesen új körítéssel, karakterekkel és ellenfelekkel várják a játékosokat. Az eddigi látnivalók alapján meglepő jelenetekre számíthatunk: küzdhetünk majd egy ókori arénában kardokkal és pajzsokkal, míg egy másik pályán egy tengerjáró hajó fedélzetén találjuk magunkat.

A zombimód a tutorial mellett egy 100 ponton testre szabható játékfajtát is kap - a további részleteket a nyárra ígérik a készítők.

A legnagyobb durranást pedig a végére hagyták. Call of Duty: Black Ops 4 - Blackout néven érkezik a franchise battle royale-átértelmezése, melyről az alábbi, alig kétperces ízelítőt kaptuk. Az még nem derült ki, hogy hányan játszhatják a játékmódot, de az biztos, hogy a körítést a teljes Black Ops-sorozat adja majd.

A játék október 12-én érkezik PC, PlayStation 4 és Xbox One platformokra.

69.
69.
McDuff
Valaki világosítson már fel hogy ugyan mi értelme ezt a részt Black Ops "folytatásként" eladni, ha k.rvára kampány sem lesz benne, már pedig a Black Ops részek pont abban voltak erősek (mostanáig). Egyszerűen nem értem a logikájukat.
67.
67.
almaspite
Őszintén, itt nem azzal van a gond, hogy battle royal, azzal se hogy nincs single, talán azzal se, hogy ez már nem cod de valamivel el kell adni. Azonban őszintén a fanatikusoknak nem érződik ezekről a videokról, hogy a grafikai gyönyörűségen kívül a totális retard tükröződik vissza a videokból.

Olyan szinten a csapatról is üvölt, hogy bármit szívesebben csinálnának csak ne megint codot. A másik amit Angry mondott, battleroyal ilyen szintű tömeg hent mellett, ami alapból egy lassabb megfontoltabb játék modnak kellene lennie. Ráadásul itt még mint ha valami csapat szerű akar lenni a videókból látottan. Így nem teszi fel a fanoknak a kva nagy kérdést, hogy ez nem is battleroyal lesz. Ha egy battlefield... spam rendszerrel. Az activision meg azt hazudja, hogy nesze nektek egy battleroyal. Ja persze akkor RIP battlefield, én vagyok hülye...

A másik mielőtt nekem esnek, az Activision olyan szinten hazudja le a csillagokat az égről kb mint az EA. Nagyon sokszor szegték meg az ígéretüket, mert a vásárlóik úgy is leszarják.
65.
65.
Szánalom, hogy a játékipart 2018-ban csak a God of War-ok, a The Last of Us II-k, meg a Red Dead Redemption-ök mentik meg attól, hogy a pöcegödör minőségű multifos ne mosson el mindent és mindenkit feláldozva a kiadók pénzéhségének oltárán.

Instant skip.
58.
58.
Zisten
#47: Ami tökéletes azon nem kell változtatni. ;)
55.
55.
shatterhand
#43: Kiforgatod direkt. Codban 90%-99% a multirol szol a jatek mar kb 8eve. Miota konzolon is van multi azota hanyatlik a codban a sztori. Sokadszorra is: activision mindent statisztikak alapjan keszit. Mernek mindent mar vagy 10eve. Mw2 sztorija azert annyi mert kb odaig mentek el legtobben a cod4ben. Latjak,hogy alig viszik vegig. Legtobben multiznak. Akkor minek keszitsenek sztorit? Es miert rajtuk kered szamon? Ott van mas sztori kozpontu jatek. Miert a codon keresed,ha ott alig van ra igeny.
Egy kiveteles only sztoris tartalmu jatekot (gow,horizon,detroit,days gone, uncharted,last of us, heavy rain,stb) nyugodtan megvehetsz 18ezerert. Ki van dolgozva. De mindig megy a siras,ha egy kevesbe nagy cimnel csak par oraert fizetsz 18at.
En egyiknel se sirok. Minden annyit er amennyit adnak erte. Utalok minden sirast: pfuj gonosz ceg csak a penzunket akarja,stb.
Multiban a cod tetszik most (ha a battlefield majd megujul akkor visstamegyek oda), sztoriban meg a Hellblade. Mindketto megeri a penzet.
53.
53.
Neo1989
Értem én h a torrent huszárok miatt nem éri meg a Single, de a tavalyi is jó lett, nem kéne ezt a kukába dobni. Am meg egyik se volt hosszabb átlag 6 óránál, annyit meg lehetne csinálni.
50.
50.
#43: Nem azt mondta, hogy többet kell fizetni érte. Azt mondta, hogy nem egy potenciálisan több száz órát kínáló teljes árú játéknál kéne verni a balhét, hanem mondjuk egy 5 órás single only, szintén teljes árúnál. Én pont ezért nem vettem egy részt sem már mióta. Már rég kilövöldöztem magam a multiban a régiekkel - meg az ugrálás sem érdekel -, az egy délutános kampányért meg nem fogok teljes árat fizetni. Félárat sem.

Lehet amúgy áradozni a régi jó kampányairól a sorozatnak (egyetértek, azok voltak), de a CoD-ban már nagyon régóta a multi volt a fő attrakció, ezért vették az emberek. Velem együtt. Ez nem jelenti azt, hogy megvetem a single-t, nem véletlenül sajtoltam ki 48 órát a MW2-ből anno. De az se véletlen, hogy ugyanitt a multiba beletettem több mint 600 órát, és akkor a CoD4-ről még nem is beszéltünk.

Csak hogy szemléltessem az arányokat személyes példával: öt, (akkor még) rendszeresen CoD-ozó ember közül én voltam az egyetlen, aki nem szarta le teljesen a single-t. Még az első Black Ops esetében is, megvették, hazavitték, indították a multit. (Pedig annak aztán tényleg nagyon jó volt a kampánya.) Persze ez csak egyetlen példa, erre nem alapozhatok tényeket, hogy mondjuk a játékosok 20%-át érdekelte a single. De akármerre néztem az utóbbi 10 évben, függetlenül attól hogy előtte végignyomták a single-t vagy sem, MINDENKI a multival játszott.

A régi részek multija meg még mindig játszható, nem hogy akkor, de még most sem haltak ki. Max a Steam-es playerbase-t tudom elképzelni, hogy túl pici.

47.
47.
shatterhand
#44: Copy paste
Monster hunter ennyit se valtozott. 15ev utan vegre ujitottak es kapott egy nagygepes verziot. Hurra;)
44.
44.
Zisten
Hagyjuk a Call of Duty-t a hanyatló nyugat ópiumának. ;)
43.
43.
markoci555
azért látom a komment szekcióban nincs hiány hülyékből... képes valaki olyat felhozni hogy a multival több száz órát lehet játszani, azért kell többet fizetni, és egy single 5 órájáért meg sokkal kevesebbet és a többi meg helyesli...
aki így gondolkozik azzal nem is lehet vitázni mert teljesen más a világnézete
egy 5-10-20 órás rendesen felépített single-ben 100x több tartalom és munka van mint a legtöbb multiban, akár cod, pubg, vagy pl a csgo-ban és úgy mondom ezt hogy pl én 2000 órát tettem utóbbiba
szörnyű azt látni hogy az emberek jónak látják hogy már egyáltalán nem is kell próbálkozni a single-vel, úgy is ****, amúgy is a multi a lényeg stb stb...
erre itt állok egyre kevesebb hasonló emberrel, mert pont a single miatt vettem meg az első codokat, és már számtalanszor újrajátszottam,érintetlenül hagyva a multit, egyfelől mert eléggé kihalt, másfelől mert pont lesz***am, aztán jöttek a modern wanrfare-ok és érezhetően romlott a kampány egyre jobban, és a tipikus melegített víz és béka esetével lehet találkozni: szépen lassan leépítették és most már oda jutottunk hogy minek az, vagy úgy is rossz, megkímélve magukat a játékkészítők hogy szenvedni kelljen vele, gyakorlatilag mostantól úgy mint fifában másolhatják évről évre ugyan azt más köntösökbe rakva, meg a két játék közt eladhatnak pár kiegészítőnek álcázott nulla tartalmú valamit újabb 30-60 dollárért amit jobb esetben a szülő fizet a kis tizenéves gyereknek, rosszabb esetben felnőtt emberről van szó aki képes erre kiadni pénzt
35.
35.
Nagyon kiraly lesz, franko multi, nem ugrabugras, zombi es blackout, allat, elorendeles is on! ;-)
33.
33.
markoci555
csak engem zavar hogy ez a ****halmaz benne van a battlenetbe olyan igazi játékok mellet mint pl starcraft?
31.
31.
Krekk
Sok év után idén megvettem a karácsonyi akció keretén belül a WWII-t, de mit ne mondjak, annyira nem voltam érte oda végül. A BF1 sokkal jobban tetszett, pár hét után mentem is vissza. Most már alig-alig indítom el, főleg akkor, ha nincs elég időm egy BF1, PUBG körre. El is döntöttem akkor, hogy hagyom a csudába a továbbiakban a cod-okat.
Ezt az új részt azonban szerintem meg fogom venni, nagyon izgat a battle royale módja. Persze csak majd akciósan. Karácsonykor:)
27.
27.
Duken
Nem tudja valaki hogy a multiplayer videóban látottak alapján visszahívható-e a fejsze?...
24.
24.
maktub
Engem nem villanyoztak fel a látottak. Ha CoD kell, inkább játszom tovább a WWII multijával.
23.
23.
Duken
#1: És milyen jó ott a legelő hmm nyaaaaaaamiiiii! Látom a birka haterek is megérkeztek. :D
20.
20.
Duken
Cod Battle Royal? Az összes ikonikus bo karakterekkel? Bugok és laggolás nélkül?Pápá Pubg! Krva sokat fognak eladni ebből a cod-ból az már most borítékolható. Ha Bf-be is lesz BR mód akkor a battle royal játékosok a paradicsomban fogják érezni magukat. Részemről mindkettő insta vétel.
19.
19.
18.
18.
Azta, egy új CoD bejelentésre került és az emberek máris fikázzák! :O

Én személy szerint valószínűleg ugyanúgy nem fogok játszani vele, mint az utóbbi 6-7 résszel, de pl. baromi jó látni, hogy a régi ókori koncepcióval is kezdtek végül valamit ennyi idő után.

Plusz az oké hogy nem lesz single, de szerintem nagyon jogosan félhetett mindenki, hogy a multira fektetett nagyobb hangsúly csak ugyanolyan csiszolást fog jelenteni, mint ami eddig évről évre történt. Erre megkapjuk az alap multit, egy zombimódot, egy másik, a sorozat történetében először melee-re koncentráló (zombi)módot, meg egy battle royale-t, ami úgy hasznosítja újra a franchise közkedvelt mapjait, hogy nem érződik lehúzásnak, és behozza a sokak által oly régóta várt járműhasználat is.

De persze, ez biztos hogy szar, mert CoD, és az mindig az, nem? Szerintem meg ezen látnivalók alapján, idén igenis kitettek magukért, amiért amondó vagyok, hogy megérdemlik a vásárlást. Majd ha közlik, hogy ezek nagy része alapból ki lesz vágva, és csak extra ellenében játszhatóak, majd visszatérhetünk arra, hogy mennyire gáz.
17.
17.
shatterhand
#11: 2018-ban miért lenne gagyi? Ww2 volt az. Skinek,fegyverek, ruhák a gagyik. Vmi attól epic mert sáros. Perk rendszert visszahúzták retró szintre. A leghamarabb megunt multi lett az elmúlt évek alatt mert szinte semmit nem lehet változtatni
16.
16.
shatterhand
#8: Rainbow sixben sincs sztori. Keresi barki is?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...