Brit toplista: Detroit az élen, új címek a dobogón

  • Írta: szlav
  • 2018. május 29.
  • Toplista
Link másolása
Kratos végül öt hét után kénytelen volt átadni a dobogó legfelső fokát. Az élen ezúttal a Detroit: Become Human nyitott, amit a State of Decay második része és a Dark Souls felújított változata követ.

Véget ért a God of War öt héten át tartó egyeduralma. A brit eladások első helyét egy új PlayStation 4-exkluzív cím, a Detroit: Become Human vette át. A Quantic Dream játéka várható erővel nyitott, a fizikai lemezek nagyjából hasonló számban fogytak az első héten, mint a stúdió legutóbbi játéka, a Beyond: Two Souls.

A dobogó másik két foka is új gazdára talált. Második helyen a State of Decay 2 nyitott. A Microsoft és az Undead Labs zombis játékából alig 4 ezer dobozos példánnyal fogyott kevesebb, mint a Detroit: Become Humanből. A hét harmadik nagy durranása pedig a Dark Souls Remastered lett. Nem meglepő persze, hogy szépen teljesített a From Software modernizált klasszikusa, s az is biztos, hogy jónéhány példány el fog még kelni belőle, amint megjelenik az idén nyárra meghirdetett Nintendo Switch-verzió is.

Az eddig szilárdan első helyen álló God of War-ból 5 százalékkal több kópia fogyott, mint múlt héten, de mégis az ötödik helyre csúszott vissza, egyenesen az örök népszerűségnek örvendő FIFA 18 mögé. A focis játék ára lejjebb ment a hét folyamán, s ezt tükrözik az 59 százalékkal növekedett eladások is az előző héthez képest.

 A hét legnagyobb ugrását az Overwatch produkálta, a 40. helyről egészen a 7. pozícióra jött fel. 710 százalékkal több kópia fogyott belőle, mint előző héten, amit nem vitás, hogy az Anniversary Event ingyenes próbahétvégéjének, s az azt követő leárazásnak köszönhet. Ezt követi a Destiny 2, majd a Fallout 4, amelyek 96, valamint 66 százalékos növekedésnek örvendhetnek. A sort a Switch-exkluzív Mario Kart 8: Deluxe zárja, amely igen stabil számokat produkál - 11 százalékkal több fogyott belőle, mint egy héttel korábban.

Sokat zuhant az előző hét bronzérmese is - a Hyrule Warriors: Definitive Edition a dobogóról egészen a tizenhetedik helyre csúszott vissza. Hasonlóan járt a Donkey Kong Country: Tropical Freeze is, amely a negyedik helyről tíz egész lépést tett lefelé a ranglétrán. Feltűnően hiányzik az élvonalból a Space Hulk: Deathwing is - a PlayStation 4-es premierjét ünneplő Warhammer 40.000-játék csak a 19. helyet érte el. 

1. Detroit: Become Human
2. State of Decay 2
3. Dark Souls Remastered
4. FIFA 18
5. God of War
6. Far Cry 5
7. Overwatch: Game of the Year Edition
8. Destiny 2
9. Fallout 4
10. Mario Kart 8: Deluxe
11. LEGO Marvel Super Heroes 2
12. Assassin's Creed: Origins
13. Grand Theft Auto V
14. Donkey Kong Country: Tropical Freeze
15. Super Mario Odyssey
16. PlayerUnknown's Battlegrounds
17. Hyrule Warriors: Definitive Edition
18. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
19. Space Hulk: Deathwing
20. Rocket League: Collector's Edition

38.
38.
Macifasz
De, hogy a hírhez is hozzászóljak...megérdemli a játék az első helyet. :-) Ugyan erősen rétegjáték, de aki szerette a QD korábbi játékait, az most sem fog csalódni. Számomra minden perce aranyat ért és a kedvenc QD játékommá vált. :-)
34.
34.
GAMEROD
#33: Arra már válaszoltam korábban, ötöd annyit mint a két nagy koreai.
33.
33.
Zoli0507
#32: Ìgy mindjàrt màs. De az nem volt vàlasz hogy mert Xy cèghez kèpest a sony mennyit ad el a termèkeiből.
Viszont az hogy "nincs màs vàlasztàsa" az szerintem tovàbbra sem igaz. Mert az hogy mièrt abbòl van a legtöbb bevètel arròl legfőbbkèppen a gyàrtò tehet. Ha akarnà ezt az erőforràst àtcsoportosìthatnà a tv-re, telefonra..... akàrmire. Egyèbkènt meg igen a samu nagyon erős (tv, telo, tablet nekem is samu), a sony viszont vàlaszthat. Vagy verseng, vagy olyat gyàrt amit a konkurencia nem.
32.
32.
GAMEROD
#29: Itt a link:
https://www.statista.com/statistics/279272/proportion-of-sonys-sales-by-business/
31.
31.
Zoli0507
#30: Ès ez mièrt vàlasz arra amit ìrtam?
Le egyszerűsìtve;
Èn àrulok tv-t, konzolt, telefont.
A szomszèd marikanèni is àrul tv-t, telefont, konzolt viszont nem.
Marikanènitől 25%-al többen vesznek tv-t, telefont.

Ebből hogy szàmolod ki hogy nekem a konzol eladàsok bevètele nagyobb mint a tv, telefon eladàsaim együttesen?!
Ha pedig nagyobb a konzol bevètel oly annyira hogy ebből èlek akkor mi a fasznak àrulok màs elektronikai cikket?
30.
30.
GAMEROD
#29: Majdhogynem minden terméknél a Samu piaci részesedése 25% a Sony pedig 4-5% a fennmaradó pedig az egyéb gyártók. A Samu 15 év alatt kicsinálta a Sony-t, olyannyira hogy minden kategóriában ötszörösen piacvezetővé vált, az LG-vel karöltve mert övéké pedig a második legnagyobb szelet.
29.
29.
Zoli0507
#27: "mert már a bevételük nagyrésze a PS-ből származik mióta a koreaiakkal nem szállhatnak versenybe a többi termékeikkel...."

Melyik termèkükkel? Globàlisan, minden termèküket összegezve nem piac, illetve versenykèpesek? (Telefon, tv, fej-fülhallgatòk, hifi, hàzimozi, cd,dvd, blu-ray lejàtszòk, filmek, fènykèpezőgèpek, kameràk,......miket soroljak mèg?) De linkelj egy tavalyi összegzèst melyben az szerepel hogy a Sony 1èves bevètelènek több mint a fele a konzol ès jàtèkokbòl szàrmazott.

Nem lehet hogy egèsz egyszerűen ilyen a konzol brand? Nem pèlda nèlküli. Anno az apple is ezzel fogta meg a vàsàrlòkat. Elzàrkòzott csoport innovatìv megoldàsokkal. Jelenleg ugyanezt csinàlja a Sony. Szarik illetve nem tàmogatja a jàtèkok "bèrlèsèt" , a nagy bevètelt pedig abban làtja ha olyat csinàl amit màs senki.
27.
27.
GAMEROD
A Windows 10 megjelenése óta egybefolyt az XBox és a PC, tehát nem nagyon lesznek XBox-ra exkluzívok, nem is kényszerül rá a microsoft. A Sony annál inkább, mert nekik kell hogy valamiért őket válasszák, mert már a bevételük nagyrésze a PS-ből származik mióta a koreaiakkal nem szállhatnak versenybe a többi termékeikkel. De ahogy régebben írtam ez egy indie túlélő játék, semmi értelme Dying Light-al meg a többivel összehasonlítani, itt a mindennapi túlélés a sztori, ha valaki meghal, lesz helyette más akit majd irányítasz a csapatból. Pont ez volt az első rész vonzereje is, ami azóta se változott, csak ugye az elmúlt 5 évben megint kikelt egy új generáció a tojásból, akiknek szintén szar ami nem csillog-villog grafikailag.
24.
24.
GAMEROD
#22: És ezzel mi a probléma, ha nem mindenki a mainstream cuccokra kíváncsi? Vannak akik úgy gondolják hogyha nekik nem jön be valami, akkor az már másnak se jöhet be. Ígyis annyi klónember van a világon, egyáltalán nem baj ha valakik nem a csordához tartoznak.
22.
22.
kamgecam
#21: +1 Plusz még snacket is lehet benne kajálni. Ilyenkor érzem azt hogy boldog xbox tulaj vagyok. Nem kellenek nekünk xbox gamereknek "menő" AAA kategoriás exkluzívok mint a köccög sonynál. Jóóóóó az indie, a snack elviszi a hátán, meg óccsóóó is. 1 évig csak ezzel csapatjuk!!! Több se kell a magyar csóri gyereknek...
21.
21.
GAMEROD
#20: Szerintem erről írtam legutóbb is, hogy a State Of Decay-t lehet ócsárolni, de népes tábora van. Aki nem előítéletekkel kezd neki, azt több hónapra le tudja kötni.Az első rész is elég sikeres volt, mert maga az alapötlet és a hangulat elviszi a hátán.
20.
20.
kastorhun
Bár nem játszottam vele, de biztosan megérdemlik.
Viszont a State of Decay 2 mit keres a 2. helyen?
19.
19.
Megmondókapitány
18.
18.
zozo76hun
8.
8.
kamgecam
Beyond után nem gondoltam volna hogy ennyire jo lesz a Detroit de azt álmodni sem mertem volna hogy jobb lesz a Heavy Rain-nél. Quantic Dream úgy látszik magára talált, csak azt nem értem hogy lehet hogy a HR mégis magasabb pontszámon van mint a Detroit metán, amikor k.b minden teszter elmondja hogy a Detroit David Cage legjobb játéka? Igaz a user score meg sokkal magasabb mint a többi QD game.
6.
6.
RangerFox
Azért a State of Decay 2 tényleg meglepő, hiszen a dobozos játékokat számítják bele ebbe a listába, azt meg ingyen adják az évi 5 ezres előfizetés mellé. A detroitnak örülök, mestermű!
2.
2.
azureknight0715
A detroit teljesen megérdemli, nagyon nehéz lenne választanom egy god of war vagy detroit között mert midnegyik tökéletes a maga műfajában.
1.
1.
Yanez
Detroiton most meglepődtem. Nem gondoltam volna, hogy ennyire viszik majd. No nem mintha rossz játék lenne, csak ez a zsáner nem mindenkinek jön be.

Ennél jobban csak a State of Decay 2 a második helyével tudott meglepni, ti is tudjátok miért.

A többi játék helyezése teljesen helytálló.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...