Mégis lesz Steam Link az App Store-ban?

  • Írta: sirdani
  • 2018. június 17.
  • Hír
Link másolása
Úgy néz ki, hogy a végéhez közelít az Apple és a Valve pár hete kirobbant konfliktusa. Az Apple változtatott az irányelvein, a Valve pedig ennek megfelelően javította az alkalmazását. Mostantól elvileg szabad az út a Steam Link számára.

Mint már korábban is beszámoltunk róla, a Valve legújabb telefonos applikációja, a Steam Link egyelőre csak Androidon érhető el, mivel iOS esetében az Apple szerint az alkalmazás sérti a vállalat által lefektetett irányelveket, így nemes egyszerűséggel visszavonták a megjelenési jogát az App Store-ban.

Kezdetben egyértelmű volt, hogy a döntés hátterében az Apple iOS rendszerének rendkívüli zártsága áll; az App Store-ból letöltött applikációkban történt vásárlások összegének körülbelül 30 százalék az Apple-nél landol, így elképzelhetetlennek tűnt egy olyan streaming alkalmazás sikeres működtetése, mellyel a Steam vásárlói felületét is elérhetjük.

Az elmúlt időszakban azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a hadakozással egyik fél sem járt jól, így most kölcsönös kompromisszumokkal kezdték újra a tárgyalásokat. Az Apple javította, és immár konkrétabban fogalmazta meg azokat a problémás irányelveket, melyek korábban ellehetetlenítették a Steam Link működését az iOS rendszereken.

Mostantól a streaming és távvezérlésű mirroring, vagyis képernyő tükrözésre alkalmas applikációk során a tranzakciók kizárólag a hostolást végző asztali számítógépen vagy laptopon lesznek elérhetőek. Ennek megfelelően a Valve javította a Steam Link applikációt is, mellyel iPhone-on és iPaden keresztül már lehetetlen vásárolni, az új játékok beszerzéséhez muszáj ellátogatni a Steam asztali verziójához.

A változtatásoknak köszönhetően a Steam Link valószínűleg visszatérhet az App Store-ba a következő napokban – bár erről hivatalos információ eddig nem látott napvilágot. Az alkalmazásról egyébként további információkat az alábbi linken olvashattok, az androidos verzió pedig innen érhető el.

24.
24.
Ooorky
#23: Ha valaki nagyon dicséri az Apple-t csak súgd a fülébe: Louis Rossman :D
23.
23.
mestermagyar
#22: Well, nem tudok fegyvert fogni rád. Nekem is awkward amikor beleélem magam valamibe aztán kiderül hogy nem tudok mondani semmit sem róla.
22.
22.
Batman
21.
21.
mestermagyar
#20: Eddig azt hallottam tőled hogy "ubunti disztrókat" cserélgettél és hogy az Apple termékek felsőbbrendűek és előrébb járnak.

Most jöjjön hogy miért?
20.
20.
Batman
#19: Igen, mint full stack developer és IT szektorban dolgozó, valszeg én vagyok az akinek nem mennek dolgok.
19.
19.
mestermagyar
#17: A javítatlan komment árulkodik hogy te "ubunti disztrók" képében tapasztaltad meg a világot. Valami azt súgja hogy te neked ha valami nem megy, akkor nem szoftvert váltasz, hanem OS-t/disztrót.
18.
18.
Batman
#17: *linux disztrókat
13.
13.
markoci555
#12: a youtube link nem 5:43, 6:28
https://youtu.be/I7so3OeSRPo?t=6m28s
:D
mehettek érte retardok
12.
12.
markoci555
sokan el vannak tájolva a kommentek alapján, vagy én nem értem?
mit példálóztok ekkora baromságokat hogy konzol meg jótevőség?

nem arról van szó hogy az apple SZÁZALÉKOSAN szed le minden vásárlásból pénzt, melyik idióta engedné ezt, ha mindenhol máshol nincs ilyen plusz kiadás? Az apple baromsága ez, nem történik semmi rossz ha engeded a steam játékot megvenni ebből az aplikációból levonás nélkül, mert most csak annyit értek el, hogy odamegy a géphez azt ott csinálja meg...
az apple egy igazi pióca, pénzsóvár cég, bármilyen tapasztalatom volt vele az csak negatív, túlárazott ****t adnak mindenhol, a sok birka meg isteníti, ez a húzásuk megint rontana az összképen, csak már olyan szinten rühellem őket, hogy nem tud, a mélyponton vannak a szememben jó pár éve

https://youtu.be/I7so3OeSRPo?t=5m43s
11.
11.
delphijos
#7: “Az IBM nagyon jól tette hogy megadta a lehetőséget más gyártóknak is a hardvergyártásra”

A cég milyen jól is járt vele. Ja, nem. Úgy imádom ezeket az “emberiség jótevői” hozzászólásokat , akik mind azt kérik számon egy cégtől hogy hogy miért nem teszik közkinccsé amit egy valag pénzért kifejlesztenek. Gondolom ha Te csinálnál egy céget , és kitalálnál valamit, rögtön dobnád a közösbe, csinálja más is. Aztán csodálkoznál hogy rajtad kívül ezer más cég cég csinálna nálad jobbat, olcsóbbat, a tiéd a kutyának se kell. Persze, lehet ilyen jótevő ha van pénzed és nem sajnálod erre elverni. Senki se tart vissza. Mint a filmkészítés. Mindenki baromira tudja milyen filmet kéne csinálni, de 100 millió dollárt azért mégse előlegezne meg rá. ( biztos vagyok hogy akkor sem ha lenne annyi )
10.
10.
Batman
Jól teszik. Legalább az Apple rendet tart a saját háza táján és mivel az AppStore az övék, ezért akkor kérnek adót amikor akarnak. Nem sajnálom a steamet, mert ők még pofátlanabb pénzt lehúznak a fejlesztőkről. Vissza nyalt a fagyi :P
7.
7.
GAMEROD
Az IBM nagyon jól tette hogy megadta a lehetőséget más gyártóknak is a hardvergyártásra, máskülönben még mindig valahol a Windows 3.1 korszakban lennénk. Gyáron belül senkinek nem jutott volna eszébe olyan hogy USB, erős videokártyák, nagy HDD-k, SSD, HDMI, és úgy minden. Az Apple meg csak ennek a fejlődésnek a haszonélvezője, mert csak átvették ezeket a fejlesztéseket.
6.
6.
GAMEROD
#5: A konzol egy teljesen különálló platform, ezeket azért ne soroljuk ide. Nekem volt Apple Macintosh gép a családban, igaz apámé volt, de már akkor rájöttünk hogy jobb lett volna egy elterjedtebb PC. Sem egy más márkájú egér, sem egy nyomtató se egy nyomorult játékot nem lehett hozzá szerezni amivel működött is volna rendesen, még az volt a szerencse hogy a floppy lemez jó volt bele.
5.
5.
mestermagyar
#3: Ezt mondani olyan, mintha a konzolokat is "elcsesznék" hogy ne legyen kompatibilis tulajdonképpen semmivel.

Nem csesznek el semmit. Csak nem szórakoznak úgy mint a Microsoft, és egy alapból teljesen feléjük lejtő platformot akarnak népszerűsíteni.
4.
4.
mestermagyar
#1: A legegyszerűbb válasz valszeg az hogy az Apple nagyon durván benne van a vásárlók manipulálásában és így kevésbé érzik veszélyben a mobilos gaming feletti monopóliumuk.
3.
3.
GAMEROD
Ezen a ponton cseszte el az Apple a 80-as években is a táborát, annyira zárt rendszert hoztak létre hogy soha semmivel nem volt kompatibilis a sajátjukon kívül. Nem ketrecben kéne tartani a felhasználókat.
2.
2.
Ooorky
Apple pénzt akart a Steam-es vásárlásokból ha iFos-os applikáción keresztül teszik, ezen meg jól összevesztek. Ennyi.
1.
1.
Heldengeist
Mi van? A sima mezei steam appban eddig (is) lehetett vásárolni és a Link gondolom nem ezt az appot cseréli le. Most miben különbözik vásárlás szempontjából egyik a másiktól?

Plusz eddig is voltak streamer appok, amivel ki lehetett nyomni a PC képernypőjét a telefonra, bár gondolom komolyabb laggal.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...