Filmes hírek: folytatódik a Robotzsaru

  • Írta: zoenn
  • 2018. július 12.
  • Cooltúra
Neill Blomkamp rendezi az új RoboCop-filmet, amely az 1987-es klasszikust folytatja. Már tudjuk, hogy zöld utat kapott az új Joker-film is Joaquin Phoenixszel, illetve animációs film készül a Monster Hunterből.

Folytatódik a Robotzsaru

Hiába volt minőségileg gyatra a 2014-es reboot, az MGM szerint van még potenciál a RoboCop-frencsájzban. A Deadline értesülései szerint az új filmet a District 9 és Chappie rendezője, Neill Blomkamp dirigálja le, aki saját bevallása szerint gyerekként imádta Paul Verhoeven 1987-es klasszikusát, amely görbe tükröt állított a fogyasztó társadalomnak, a materializmusnak és a vállalati kapzsiságnak.


Az eredeti film írói, Edward Neumeier és Michael Miner már 1988-ben tervbe vette az igazi folytatást (most produceri szerepkört vállaltak), e vázlat alapján szedi ráncba a forgatókönyvet az új Terminator-film írója, Justin Rhodes. Az új mozifilm szimplán RoboCop Returns címen fut majd.

Joaquin Phoenix is Joker lesz

A Warner Bros. nem éri be egy Joker-filmmel. Amellett, hogy önálló filmet kap az Öngyilkos osztag gonosztevője Jared Letóval, egy másik mozifilm is készül a festett arcú bohóccal. A Hollywood Reporter szerint a főszereplő Joaquin Phoenix lesz, akiről már régóta pletykáltak a lapok.

Ez egy teljesen más hangvételű alkotás lesz, kevesebb pénzből is készül (55 millió dollár), viszont hangulatra sokkal komorabb és érett témákat boncolgat, a nagy volumenű akciójelenetekről lemondhatunk. A forgatókönyvet Todd Phillips és Scott Silver veti papírra, és a forgatás már szeptemberben elkezdődhet. Ez annyit jelent, hogy 2019 végén már a mozikba is kerülhet a film. Az internet népe szerint a Gyilkos tréfa című képregényt dolgozzák fel.

Animációs film készül a Monster Hunter alapján

A Capcom szeretné meglovagolni a Monster Hunter World sikere által gerjesztett hullámokat, ezért partnerséget kötött a számítógépes animációban jártas Pure Imaginationnel. Bizony, 2019-re készül el a Monster Hunter: Legends of the Guild. A történet egy fiatal férfi harcosra koncentrál, aki szülőfaluját hátrahagyva úgy dönt, levadássza az egyik Ősi Sárkányt.

Az író az a Joshua Fine lesz, aki a Starz-féle Ultimate Spider-Man című sorozattal már bizonyított. Ami pedig a Pure Imaginationt illeti, ők besegítettek a LEGO Batman: The Movie-ba is.

5.
Juha
#4: Én kétszer is láttam, de nem tudnék egy emlékezetes pillanatot sem felidézni, DK trilógiából annál inkább (főleg az 1-2-ből, a 3-ból mindig a túlnyújtott vermes rész ugrik be először, és az nem túl pozitív).
4.
Stack
Nekem mondjuk a Man of Steel tetszett. Ott még jól el tudták találni a komor hangulat és pörgős esmények egyensúlyát.
3.
Ra1D3n
#1: A komorság hagyján, de elsőként az lenne a cél, hogy végre jó filmeket csináljanak. Az összes DC film szar a TDKR óta(bár ez sem volt olyan acélod a TDK után)... Nem divatból mondom, egyszerűen ez tény.
2.
Stack
A Killing Joke-ból most volt nemrég rajzfilm. Csak nem akarják ugyanazt ellőni megint.
Mivel kis költségvetésű lesz bízzunk benne, hogy nem szólnak majd bele annyit.
1.
ZephyrDavid
Szegény Joker filmet úgyis lehúzzák. A DC-nek nem lehet komor filmet csinálnia.
Abból lesz a re-shoot meg a lehúzás. Még ha jó is lesz, úgyis negatív hangot fog csak kapni. Hisz DC...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...