Amerikai toplista: az élen a Madden NFL 19

  • Írta: zoenn
  • 2018. szeptember 21.
  • Toplista
Link másolása
Megérkezett az NPD Group legfrissebb helyzetjelentése az amerikai piac augusztusi teljesítményéről. A múlt hónapban a Nintendo Switchből adták el a legtöbb példányt a tengerentúlon, míg a játékokat tekintve az új Maddenből.

Az NPD jelentése 2018 augusztusában szinte minden szegmensben növekedésről számolt be. A hardverek, szoftverek és kiegészítők forgalma 26 százalékos növekedést mutat a tavalyi év azonos időszakához képest - a bevétel 796 millió dollár lett.

A hardveres szegmens önmagában 28 százalékos pluszt mutatott fel - augusztusban tehát 214 millió dollárt költöttek konzolokra Amerikában. A legkelendőbb masina a Nintendo Switch Neon Red/Blue volt, de még mindig a PS4 hozza a legtöbb pénzt a konyhára.

A szoftverek eladásai is 16 százalékkal, 330 millió dollárra nőttek a tavalyi évhez képest. A toplista csúcsán - nem meglepő módon - a Madden NFL 19 trónol. Az amerikai focis sorozatnak 2000 óta bérelt helye van a dobogó legfelső fokán augusztusban.

A PC-s verzió premierjének hála a Monster Hunter World orozta el az ezüstérmet. Ami viszont meglepetés, az a Call of Duty: Modern Warfare 2 nyolcadik helye a listán, köszönhetően annak, hogy az FPS már Xbox One-on is játszható.

Lássuk a teljes toplistát!

  1. Madden NFL 19
  2. Monster Hunter World
  3. Rainbow Six: Siege
  4. Grand Theft Auto V
  5. Mario Kart 8 Deluxe
  6. Naruto to Boruto: Shinobi Striker
  7. God of War
  8. Call of Duty: Modern Warfare 2
  9. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  10. Super Mario Odyssey
  11. Minecraft
  12. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
  13. Far Cry 5
  14. Monster Hunter Generations Ultimate
  15. Call of Duty: WWII
  16. Mario Tennis Aces
  17. Overwatch
  18. LEGO The Incredibles
  19. We Happy Few
  20. The Crew 2
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...