Minecraft - pandák és számszeríjak

  • Írta: szlav
  • 2018. október 1.
  • Letöltés
Link másolása
Habár a való életben sosem szeretnénk a pandákat és a számszeríjakat egy mondatban említeni, a Minecraft legújabb frissítése mégis mosolyt csal az arcunkra. Az új patch a modderek életét is megkönnyíti majd.

Tegnap érkezett a hír, miszerint a Minecraft újabb spin-offot kaphat Dungeons alcímmel, de a kockafejűek idei dzsemborija, a MineCon Earth 2018 során természetesen szó esett az alapjátékról is. Bejelentették ugyanis a következő nagyobbacska frissítést, amely a Village and Pillage alcímet kapta.

Az elnevezés pedig nem véletlen, ugyanis komoly hangsúlyt kapnak a falvakban lakó NPC-k, akik mostantól megkapják saját munkakörüket és az ahhoz illő öltözetet is. Az ő életüket nehezítik meg a banditák, akik gonosz bestiákkal az oldalukon és számszeríjjal a kézben járnak majd fosztogatni. És ha már bestiák: a bambuszpopuláció sincs biztonságban mostantól, hiszen megérkeztek a pandák! Nem is értjük, hogy hogyan élhettünk eddig ezek nélkül a pufi, szőrös, semmittevő állatkák nélkül.

Ha pedig igazán testre szeretnénk szabni a játékot, akkor érdemes lesz ránéznünk az új, "New Entities" nevezetű fícsörre. Ennek segítségével saját NPC-ket gyurmázhatunk össze magunknak, ezzel jócskán megspékelve a világunkban mászkálók változatosságát. A moddereknek pedig egyszerre csillanhat fel a szeme, hiszen a Mojang jövő hónapban közzé teszi a Minecraft Scripting API-ját. Ezzel és az Add-On rendszerrel most már tényleg csak a kreativitásunk szabhat gátat a kreálmányaink előtt.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...