Brit toplista: mindent vitt a FIFA 19

  • Írta: szlav
  • 2018. október 1.
  • Toplista
Megérkezett és egyből az élre is került az örök népszerűségnek örvendő FIFA-sorozat idei üdvöskéje. A Spider-Man így a második helyre kényszerült, ezt követte Lara legújabb kalandja.

Az összesítés időpontjakor csupán egy napja jelent meg a FIFA 19, az mégis egyből az első helyre került a brit videojátékeladások toplistáján. Az idei kiadásból 25 százalékkal kevesebb dobozos példányt vettek az első héten, mint a FIFA 18-ból, amelyet vagy a lankadó népszerűségnek, vagy a digitális vásárlás elterjedésének köszönhetünk. Bárhogy is legyen, valószínű, hogy nem most látjuk utoljára a FIFA 19-et a toplistán.

A futballjáték megjelenése letaszította a trónról az Insomniac Spider-Manjét, ami négy hét alatt az év második legjobban fogyó játéka lett. Különösen szép eredmény ez, ha észben tartjuk, hogy egy PlayStation 4-exkluzív címről beszélünk. A lista harmadik helyén a Shadow of the Tomb Raider áll.

1. FIFA 19
2. Spider-Man
3. Shadow of the Tomb Raider
4. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
5. Grand Theft Auto V
6. Mario Kart 8 Deluxe
7. The Elder Scrolls Online
8. NBA 2K18
9. Valkyria Chronicles IV
10. Minecraft: Xbox Edition
11. PlayerUnknown's Battlegrounds
12. Super Mario Odyssey
13. F1 2018
14. Dishonored: Death of the Outsider
15. Minecraft
16. PlayStation VR Worlds
17. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
18. LEGO The Incredibles
19. Tekken 7
20. Project CARS 2

25.
s4jtqkac
Hihetetlen számomra, hogy itt a kanverzésön teljesen a játék körül forog. Semmi fikázás, vagy lootboxokon nyávogás. Mintha nem is gamekapocs lenne.
24.
Norbiii
#22: Igaz, és ez szerintem nagyon állat, hogy egy hónap Pesezés után, eljutottam az 50-es co-op szintig! Számomra ez már álom kategória. :)
23.
Norbiii
#22: Én speciál nem értem, hogy miért mondják, hogy alig lett másabb a Pes 2019 a 2018-tól, miközben teljesen más a játékosokat irányítani, mintha nehezebbek lennének, nehezen fordulnak, a játék talán gyorsabb, a hosszúpasszok itt jobban átmennek vaktában, mint a 2018-ban, és még lehetne sorolni. Nekem nem kevés meccs kellett, hogy ezt az új Pest valahogy megszokjam.
22.
Beniciodeltoro
#19: Én mondtam abban a kontextusban hogy marad a PES 18 mert az újat nem veszem meg, jelentéktelen a két játék közötti különbség, ellenben a fifával ami lényegesen jobb lett az elődjénél, de messze van a perfecttől, nagyon.

#20
Nem védeni akarom a Fifát bakker, de olvastam valahol hogy a PES-nek annyi, nem foglalkozik a konzollal a konami, szóval nem valószínű hogy lesz PES 20.
Az a baj a fifával hogy alig nyúlnak hozzá, ezt a mankee Huntert is elfelejthetnék és csinálhatnának egy kreált karakterre készült karrier sztorit, egyben a player karriert ki is vehetnék a játékból, de jobb ha azt is bent hagynák.
21.
GAMEROD
#10: Rendben, csak nehogy egyszer a tied kerüljön a tiédbe, ha ilyen megnyilvánulásaid vannak.
20.
hajbel
#18: Miért az EA mit csinál? Az új fifában már ugyanannyi bug van, mint a PESben. Ha nem lenne több PES, akkor is még 2-3 évig jobb lenne a PES játékmenete, mint az aktuális fifáé. Mindig akkor szerettem régebben a fifát, amikor csak javítgatták (eb, vb évében, amikor nem volt idő fejlesztésre), mert amikor a hangzatos újítások közül valami be is került a játékmenetbe az általában el is fosta az egészet. Ha ilyen ütemben fejlődik tovább a PES, jövőre is ver egy kört a fifára, amiben lesz battle royale mód, lehet majd hozzá tapsolni.
19.
Norbiii
#18: Nem azt mondtad még múltkor,hogy marad a PES 2018? Vagy összekevernélek valakivel? :) :)
18.
Beniciodeltoro
#17: Csak az a probléma hogy a Konami magasról lexarja a PES-t már, nem érdekli őket, elengedik, kicsit javult de az is lehet nem lesz több PES konzolra.
Sajnos marad a fifa, ezt kell szeretni.
17.
hajbel
#5: Igen, csak ezzel az a baj, hogy a PES is fejlődött animációk, labdafizika, hálófizika és főként first touchban, grafikában. A tavalyi pingpong passzolásnak nyoma sincs, nagyon realisztikus élményt nyújt. Egy szezonnyi master league után olyan volt a fifa, mintha korcsolyapályán robotok lufit rugdosnának. Az ütközéseknek nincs fizikája. Egy daráló az egész. Persze sokat javult animációban, talán fizikában is, de annyira nincs fizikája a labdának, hogy az még pes nélkül is feltűnik. Persze a BL körítés gyönyörű, a kommentátorok remekelnek, a drapik nem ATTACK, ATTACK feliratúak, a szurkolói hangok is messze sokkal jobbak. Csak a helyzet, hogy még hardcore fifa fanboy koromban is meg kellett magamat erőszakolni, hogy lejátsszak egy szezont fifában, pedig akkor még több szabadidőm volt. Nem tudom, hogy a mondoton darálás vagy az egyforma gólok miatt volt így, de rohadtul untam. 2 éve mióta pesezek, úgy nyomok le egy master leaguet, hogy alig tudom abbahagyni, mindig le akarok játszani mégegy meccset, mert biztosan történik valami, ami addig még nem történt benne.
16.
Beniciodeltoro
#15: Pl javult a fizika, sokkal élvezetesebb meccseket lehet játszani mint az elődjével, labdakezelés is szuperebb, a demo teljesen más mint a végleges változat.
Demoban tetszett az új kommentátor páros, a véglegesben még kiválasztani se lehet másik angol kommentátort, mert nincs, fura mód olasz kommentátor sincs, de lengyel az van.
Demoban a normál sebesség lassúnak tűnt, de még élvezhető, nálam a normál sebesség a véglesges verzában sokkal gyorsabb, pedig alap Crystal palace kerettel csinálom a játékos karriert, de még én is úgy pörgök mint ha 88-as szinten lennék pedig 70 körüli, olyan kontrákat tolok mint ha egy Poollal fociznék, jobb lenne a lassabb játéksebesség, milyen a fast ha ez ilyen gyors, teljesen más a demo és a végleges és ezt sejtettük.
15.
Yanez
#13: Szerintem az a moderáció csak véletlen volt. :) Amúgy milyen vegyszerrel szoktad fényezni a fifát?
13.
Beniciodeltoro
#5: Mi volt ezen moderálni való ?
Fényeztem a fifát PES-es létemre és kimoderáltjátok ? :))))))))))
12.
madSci
#2: De most egy harmadik hetes egy platformos játék és a legnépszerűbb, multiplatform multi focijáték franchise nyitóheténél volt bárkinek is más gondolata? Értelmetlen maga az összevetés is ilyen szempontból.
10.
zimonyini
#6: És ha valaki esetleg szereti a focit, mondjuk rohadt sok ember? Szedd ki a fejed a seggedből..
8.
Norbiii
Kellemes volt a Pesezések után a Fifa 19 demoval játszani egy meccset, és élveztem is. A Pest valahogy népszerűsíteni kéne, mert amit fociban nyújt az nagy minőséget képvisel, és mégis a Fifa a népszerűbb.
7.
Yanez
#6: Akkor, hogy megértsd: van aki nézi, van aki videójátsza és van aki szaladgál a pályán. Mindhárom különálló hobbi, még annak ellenére is, hogy foci a nevük. :)
6.
GAMEROD
A focit már népbetegséggé tette a média. A vicc pedig az hogy vagy tévében nézik, vagy a fotelből játssza a többség. Nálam valahol ez érthetetlen.
5.
Beniciodeltoro
#3: Én a PES-t jobban szeretem, de az új fifa elég fasza lett, végre már kevésbé van benne robotmozgás, jók a labdakezelések, lehetne több animáció, pláne a cseréknél mert mindig ugyan az.
Nekem rohadtul bejött, tolom is a player karriert, igaz ahhoz hozzá se nyúltak, de így is jó a játékmenet.
Szebb gólokat lehet rúgni, a védők is komolyabban tolják.
4.
Őrnagy
#1: 100 millió eladott példány, ha jól emlékszem. Nagyon durva!!
3.
hajbel
Sajnos a PES után a FIFA demója nagyon gagyinak tűnik. Tavaly megvettem mindkettőt, idén a FIFA kimarad.
2.
Yanez
Megmondtam, hogy a Fifa pókit is hálóba csavarja.
1.
ollie92
Szerintem inkább az a meglepő, hogy a GTA V az 5. helyen van még mindig. Lyézus Krisztus !!! Hisz már 5 éves a játék !
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...