Brit toplista: Assassin's Creed és Forza a dobogón

  • Írta: szlav
  • 2018. október 8.
  • Toplista
Link másolása
Erős nyitóhét áll az Assassin's Creed: Odyssey és a Forza Horizon 4 mögött, de a két újonnan megjelent játék így sem bírta utolérni a FIFA 19-et. Switchen a Super Mario Party volt a legnépszerűbb.

Befutott az e heti brit toplista, megtudhatjuk tehát, hogy melyik dobozos játékok voltak a legnépszerűbbek a szigetországban október első hetében. A FIFA 19 a megjelenését követő második héten is nagyot futott, s habár 64 százalékkal kevesebb példányt vittek haza belőle, mint múlt héten, így is sikerült megelőznie a hét két nagy címét, az Assassin's Creed: Odyssey-t és a Forza Horizon 4-et.

Nem kell azért sajnálni az Assassin's Creedet sem - igaz, hogy az Odyssey nyitóhete 26 százalékkal gyengébb volt, mint az Originsé, azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy idén a megszokottnál egy hónappal korábban jelent meg a játék, messze a nagy karácsonyi hajrától. Hosszabb távon tehát még bármi megtörténhet. Ezzel szemben a Forza Horizon 4 megelőzte dobozos eladásokban a harmadik részt - közrejátszana egy kis patriotizmus, hiszen a fejlesztőstúdió és a helyszín is brit, vagy csak szimplán egy fantasztikus játékról van szó?

Érdemes még szót ejteni a Super Mario Partyról is, amely hiába Switch-exkluzív, mégis az ötödik helyen nyitott az első hetén. Előtte pedig a Spider-Man végzett, amely az előző héten még ezüstérmes volt, a két új AAA-cím azonban letaszította a dobogóról.

1. FIFA 19
2. Assassin's Creed: Odyssey
3. Forza Horizon 4
4. Spider-Man
5. Super Mario Party
6. Shadow of the Tomb Raider
7. Tekken 7
8. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
9. Project CARS 2
10. Grand Theft Auto V

5.
5.
Fata Morgana
Az mindenesetre érdekes hogy, a Spider-Man csak a Britek-nél van a listán sem a global, USA, európai, vagy Japán listán nem szerepel, legalább is az elő 10-ben nincs benne.
3.
3.
RangerFox
#2: Végül is már a codnak is nagy az esélye erre :D
2.
2.
ollie92
#1: :D ez költői kérdés volt ?
1.
1.
RangerFox
Vajon az RDR2-nek sikerül majd letaszítania a trónról?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...