Shawn Layden szerint csökkent az E3 szerepe

  • Írta: Shifty
  • 2019. február 12.
  • Hír
Link másolása
Shawn Layden, a SIE Worldwide Studios vezetője a CNetnek adott interjújában elárulta, miért is hagyja ki idén az E3-at a Sony. Mint mondta, elrohant a világ az expó mellett, így már nem tudja betölteni régi szerepét a kiállítás.

Tavaly novemberben jelentette be a Sony, hogy kihagyja az idei év legnagyobb játékrendezvényét, a Los Angeles-i E3-at. Az akkori indoklás meglehetősen visszafogott magyarázat volt arra, miért is marad távol az expó állandó kiállítója, most viszont Shawn Layden, a SIE Worldwide Studios vezetője a CNetnek adott interjújában elárulta, szerinte mi is vezetett oda, hogy a Sony inkább új lehetőségeket keres majd a jövőben.

Layden szerint egész egyszerűen az a baj az E3-mal, hogy már nem tudja betölteni azt a funkcióját, amiért a 90-es években elrajtolt az esemény. Az internet korában az információáramlás felgyorsult, elképesztő mennyiségben özönlenek a hírek a játékosokra, így a helyszínen lévő újságírók szerepe is leértékelődött, legalábbis ami az információk továbbadását illeti. Eközben a kiállítás júniusi időpontja már teljesen alkalmatlan arra, hogy a kiadók sikeresen tárgyaljanak játékaik karácsonyi szezonra tervezett megjelenéseiről. A Sony éppen ezért úgy döntött, a februárra datált saját, Destination PlayStation nevű eseményén igyekszik majd az üzleti partnereivel egyeztetni.

Layden azt még hozzátette, hogy a döntésükben emellett annak is szerepe volt, hogy új stratégiájuk, miszerint kevesebb, de minőségibb exkluzív játékokat kívánnak fejleszteni azt is eredményezi, hogy az E3-ra gyakorlatilag nem tudnak semmi újdonságot kivinni, a rajongók viszont elvárják, hogy valami nagy bejelentéssel is meglepjék őket.

24.
24.
Egy fontos korrekció: Az E3 soha nem volt a legnagyobb videojátékos rendezvénye, az mindig is a TGS (Tokyo Game Show) volt. Sokkal többen vesznek részt rajta, mint az E3-on.
21.
21.
Batman
Szerintem a social media és a marketing ereje rakta tönkre ezt az eventet amúgy.
20.
20.
Batman
Évek óta egy fosh az E3
1.
1.
JohnSpartan
Kevés de minősigi játékok!

HELYES!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...