Brit toplista: sehol sincs a Crackdown 3

  • Írta: Shifty
  • 2019. február 18.
  • Toplista
Link másolása
A múlt heti megjelenések kicsit megbolygatták az eddigi állóvizet, így a Red Dead Redemption 2 ezúttal lecsúszott az aranyéremről. Azonban sem az éllovas Far Cry: New Dawnnak, sem a Crackdown 3-nak nincs oka az örömre.

Hiába nyitott az élen a Far Cry: New Dawn, a Ubisoftnak nem lehet feltétel nélküli az öröme, a játék dobozos kiadásai ugyanis messze alulmúlták a Far Cry 5 vagy éppen a sorozat másik mellékágának, a Far Cry 4-hez készült Far Cry: Primalnek az eladásait.

Az ötödik rész nyitóhetének összesített eredményeihez képest 86,5 százalékkal kevesebb kópia fogyott a New Dawnból, míg a Primal első hetes eladásainak mindössze 25 százalékát sikerült összekalapoznia az ikreknek. Közben a digitális eladásokkal jól futott a játék, bár ezek a számadatok nem ismertek.

Ahhoz viszont elegendő volt ez a teljesítmény, hogy a múlt hét másik nagy megjelenését, a Metro Exodust legyűrje a játék. A 4A Games PC-n csak Epic Store-on keresztül elérhető játéka ugyanis a második helyen nyitott, hiába teljesített 50 százalékkal jobban, mint az előző rész eladásai. A bronzérmet a korábbi éllovas Red Dead Redemption 2 kaparintotta meg.

Nem járt ilyen jól a Crackdown harmadik felvonása, ami mindössze a 13. helyig jutott. Ennek az egyik oka, hogy az Xbox Game Pass-előfizetők nem számítanak bele ezekbe az adatokba. A Microsoftnak azonban így is főhet a feje, hiszen a játék a 2010-ben megjelent második rész első hetes eladásainak mindössze 10 százalékát tudta összekaparni, ami nem túl acélos eredmény.

  1. Far Cry: New Dawn
  2. Metro: Exodus
  3. Red Dead Redemption 2
  4. Jump Force
  5. FIFA 19
  6. Resident Evil 2
  7. New Super Mario Bros. U Deluxe
  8. Kingdom Hearts III
  9. Mario Kart 8 Deluxe
  10. Call of Duty: Black Ops 4
  11. Super Smash Bros. Ultimate
  12. Grand Theft Auto V
  13. Crackdown 3
  14. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
  15. Forza Horizon 4
  16. Spyro Reignited Trilogy
  17. Assassin's Creed: Odyssey
  18. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  19. Super Mario Odyssey
  20. Pokémon: Let's Go Pikachu!
41.
41.
Ecneb
Amilyen fos lett, nem is csoda, hogy sehol sincs.
39.
39.
Duken
Kár érte! Drukkolok az új ms által felvásárolt belső studióknak hogy jó játékokat csináljanak köv genbe. Hátha visszatér a 360 éra, exkluzívok terén!
34.
34.
crytek
Attól függetlenül szétver mindent

https://www.windowscentral.com/crackdown-3-was-most-played-new-game-launch-beating-far-cry-new-dawn-and-metro-exodus
32.
32.
Back2U
#31: Tényleg, te egyébként milyen konzollal akarsz majd kezdeni váltáskor?
30.
30.
kopic
#23: kimoderált üzenet
29.
29.
delphijos
#23: Én egyáltalán nem vagyok megmondóember. Csak nem értem erre mi szükség van. Ha van egy box hír, és - amúgy tényleg feleslegesen - jön akinek muszáj beírnia hogy a "ps jobb", és "nincs exkluzív" stb... És ilyenkor megy a panaszkodás hogy minek írnak ide, hiszen ez box hír. DE, ha meg nem jönnek, akkor "örömködés" helyett, meg jössz pl. Te is az ilyenekkel. Miért ? Hogy jöjjenek, és lehessen megint panaszkodni ?
28.
28.
A Pulyka
#23: Persze itt mindenki megmondoember, hisztigep meg minden mas, de fo hogy itt vagy te, aki tesz azert hogy megmaradjon az oldal magas szinvonala.
26.
26.
Back2U
#24: Nekem is tetszik a game pass, alig várom hogy jöjjön PC-re. Nekem csak annyi a bajom, már ha ezt lehet annak nevezni, hogy számomra nincs értelme xboxot venni. Itt van a GTX 1070-em, és PS4 pro-m, és mindennel tudok játszani. Nincs ok amiért xboxot vegyek.
25.
25.
Back2U
24.
24.
crytek
#21: Főleg ha sokan nem is azok miatt vesznek xboxot
Én pl. azért vettem xbox one xet mert láttam, hogy game pass van fillérekért.. Sőt lehet ingyenes havi kodokat is vadászni mert sokan felteszik a netre mert nekik nem kell/tudják aktiválni.. Shadow tombit letolhatom ingyen eredetibe? Nekem ennél több nem kell. Pcre ugyis legalább 2 év vagy több mire bubdleba lesz hogy megszerezzem steamre is
23.
23.
frankdelgado
21.
21.
Back2U
#19: Végülis van rá exkluzív.. bár ezzel nem nagyon dicsekednék
20.
20.
delphijos
#19: Én elhiszem hogy szerinted ez baromi vicces , csak k*rva unalmas már. Gondolom megint az a cél hogy “bevonzzon” pár embert, és lehessen sírni hogy nem hagynak békén a “te” cikked alatt. Pedig itt van a hír, lehet háborítatlanul beszélni róla....
19.
19.
frankdelgado
18.
18.
Én nemrég vettem 3hónap 900forint volt,pedig szinte mindig van gamepass!(Xbox)
16.
16.
Anti4730
#13: Aki mar reg ota elo van fizetve, annak ugyanugy marad a 3000 ft, csak az ujaknak ket dollar.
15.
15.
kopic
Bezzeg a Scaleboundot, Fable Legendset kepesek voltak törölni. Erre nincsenek szavak.
14.
14.
kopic
Gratulálok Microfos! Kitudja mennyi lóvét belevertek, plusz alapbol GP-ba bekerult, tehat legjobb esetben is jo, ha par szazezer ember megfogja venni teljes áron... Ugy kell nekik.
Full dilettans banda.
13.
13.
crytek
#11: 3000 az nagyon sok... 2$ most a game pass 22-éig tart az akció angolba is fut ott 2 font
12.
12.
Batman
A Crackdown még hülyéskedésnek is ócska. Toltam vele, de kegyetlen mennyire le van maradva a játék.
11.
11.
Anti4730
Crackdown 3 game passba siman megeri azt a 3 ezer forintot el lehet vele szorakozni, persze teny, teljes aron meg nem vennem.
10.
10.
crytek
#7: Ezt a 4A Games lazán felfoghatja majd bonusznak.. 1 év után jön steamre kb oltan lesz mintha pcn csak akkor jelenne meg. Nem fog senki meglepődni, hogy a 2020as februári top 5be simán ottlesz..
8.
8.
Bnecne
Én szeretem az előző 2 Crackdown-t de ettől a 3. résztől nem vártam semmit,de ahogy néztem a vidókat az is csoda hogy a top 20-ba benne van(bár nem játszottam vele,lehet egy gamepass-es próbát megér)
7.
7.
godach
#6: Hát, azért megnézném hány százalék lenne, ha máshol is lehetne kapni
5.
5.
Tarzanxt
szerintem rendkívül káros gyakorlat hogy a gamerek vannak a steamert és nem a steam a gamerekért

A metro exodus egy zseniális alkotás lett, és aki mást mond az nem érti!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...