Brit toplista: sehol sincs a Crackdown 3

 • Írta: Shifty
 • 2019. február 18.
 • Toplista
A múlt heti megjelenések kicsit megbolygatták az eddigi állóvizet, így a Red Dead Redemption 2 ezúttal lecsúszott az aranyéremről. Azonban sem az éllovas Far Cry: New Dawnnak, sem a Crackdown 3-nak nincs oka az örömre.

Hiába nyitott az élen a Far Cry: New Dawn, a Ubisoftnak nem lehet feltétel nélküli az öröme, a játék dobozos kiadásai ugyanis messze alulmúlták a Far Cry 5 vagy éppen a sorozat másik mellékágának, a Far Cry 4-hez készült Far Cry: Primalnek az eladásait.

Az ötödik rész nyitóhetének összesített eredményeihez képest 86,5 százalékkal kevesebb kópia fogyott a New Dawnból, míg a Primal első hetes eladásainak mindössze 25 százalékát sikerült összekalapoznia az ikreknek. Közben a digitális eladásokkal jól futott a játék, bár ezek a számadatok nem ismertek.

Ahhoz viszont elegendő volt ez a teljesítmény, hogy a múlt hét másik nagy megjelenését, a Metro Exodust legyűrje a játék. A 4A Games PC-n csak Epic Store-on keresztül elérhető játéka ugyanis a második helyen nyitott, hiába teljesített 50 százalékkal jobban, mint az előző rész eladásai. A bronzérmet a korábbi éllovas Red Dead Redemption 2 kaparintotta meg.

Nem járt ilyen jól a Crackdown harmadik felvonása, ami mindössze a 13. helyig jutott. Ennek az egyik oka, hogy az Xbox Game Pass-előfizetők nem számítanak bele ezekbe az adatokba. A Microsoftnak azonban így is főhet a feje, hiszen a játék a 2010-ben megjelent második rész első hetes eladásainak mindössze 10 százalékát tudta összekaparni, ami nem túl acélos eredmény.

 1. Far Cry: New Dawn
 2. Metro: Exodus
 3. Red Dead Redemption 2
 4. Jump Force
 5. FIFA 19
 6. Resident Evil 2
 7. New Super Mario Bros. U Deluxe
 8. Kingdom Hearts III
 9. Mario Kart 8 Deluxe
 10. Call of Duty: Black Ops 4
 11. Super Smash Bros. Ultimate
 12. Grand Theft Auto V
 13. Crackdown 3
 14. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
 15. Forza Horizon 4
 16. Spyro Reignited Trilogy
 17. Assassin's Creed: Odyssey
 18. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
 19. Super Mario Odyssey
 20. Pokémon: Let's Go Pikachu!
43.
Nyarlako
#42: Bár úgy lenne hogy az adott konzolra ami csak arra jön mindig optimalizált lenne. Sajnos ez csak szép mese.

"Több időt és odaadást ölnek beléjük mint a multiplatformokba."

Ezt se lehet általánosságban kijelenteni, ne az EA meg az Ubi aktuális AAA szarsága legyen az összehasonlítási alap.
42.
Duken
#40: Bocsánat. First party. Viszont jónak nem tartom. Nem azért mintha más platformtól sajnálnám de több éves tapasztalatom szerint azok a címek melyek egy platformra lettek optimalizálva, sőt specifikussan arra készültek, többségében maradandúbb élményt nyújtottak számomra. Kedves emlékek, játékélmények ezek mikhez érzelmileg is kötődök valamelyest. Senki sem fogja és tudja megváltoztani abbéli véleményemet miszerint az exkluzív játékok, nem mindegyik, de többségében értékhordozók.Minőséget,odafigyelést és szenvedélyességet tükröznek. Valahogy nagyobb gonddal, odafigyeléssel készülnek ezek a címek. Több időt és odaadást ölnek beléjük mint a multiplatformokba. Ráadásul ezeknek a játékoknak köszönhetjük a legtöbb előrelépést, inovációt. Ezért is fáj számomra ez a ma divatos exkluzív ellenesség. De mások vagyunk ezt értem. Én konkrét játékok miatt veszem a hardvert éas nem fordítva. Nintendot a Zelda miatt és persze mondhatnánk hogy de hát nem lenne jó egy platon játszani mindent? Csakhogy biztos vagyok benne hogy nintendo nélkül sose lett volna zelda a 10 éves fejlesztési idejéről nem is beszélve. Ugyanez érvényes a sonyra és anno az msre is érvényes volt. Ki tudja ha nem ezt az utat választják jelenlegi ganben milyen játékokkal lehetnénk gazdagabbak. Sajnos a negatív vonzata is megvan az exkluzívoknak, ezt mindenki tudja de a másik oldalról, játékfejlesztés szempontjából a pozitiv dolgok, a támogatottság miatti biztonság, több idő, minőség, felülirják a negativumot. Nem szeretném ha egy vagy kettő esetleg három nagy kiadó alá kerülne az összes játék. Mert elszürkülne a piac. Egy kaptafa lenhe minden játék. Inkább megveszem azt a másik hardvert is de szeretnék még zeldákat, uc-éket, stb. Persze rengeteg kiemelkedő multiplatform játék van, nehogy az jöjjön le hogy csak ex lehet a minden, csak azt mondom hogy sok jó van belőlle. Megférnek egymás mellett. Remélem.:)
41.
Ecneb
Amilyen fos lett, nem is csoda, hogy sehol sincs.
40.
Nyarlako
#39: Inkább most már nevezzük 1st partynak nek exnek ott mert ami jön boxon az Windowson is és ez jó.
39.
Duken
Kár érte! Drukkolok az új ms által felvásárolt belső studióknak hogy jó játékokat csináljanak köv genbe. Hátha visszatér a 360 éra, exkluzívok terén!
38.
Mondi21
#35: 55 euró. Digitálisan. Pedig még alrébb van április 1
37.
Nyarlako
#36: Nekem elég volt egy hónap game pass, ReCore meg Horizon 4re, azóta nem vonz onnan semmi de örülök hogy van akinek win a cucc.
36.
crytek
#35: Ugyanmár az kit érdekel mikor szárnyal a game pass.
Remlem ez a november óta 2-300ft-hó game pass már a végtelenségig kitart...ennél nagyobb teremtés a földön nem lesz
35.
Nyarlako
#34: "The success of Crackdown 3 can be attributed to Xbox Game Pass"

Teljes áron mennyien tolnák?
34.
crytek
Attól függetlenül szétver mindent

https://www.windowscentral.com/crackdown-3-was-most-played-new-game-launch-beating-far-cry-new-dawn-and-metro-exodus
32.
Back2U
#31: Tényleg, te egyébként milyen konzollal akarsz majd kezdeni váltáskor?
31.
frankdelgado
#27: Sovány bizony. Talán jövőre majd bevillantanak valamit, de erre kevés az esély. akkor nekem is új reget kell csinálni, mert ezzel ps5 felhasználóként teljesen hiteltelen leszek.
30.
kopic
#23: kimoderált üzenet
29.
delphijos
#23: Én egyáltalán nem vagyok megmondóember. Csak nem értem erre mi szükség van. Ha van egy box hír, és - amúgy tényleg feleslegesen - jön akinek muszáj beírnia hogy a "ps jobb", és "nincs exkluzív" stb... És ilyenkor megy a panaszkodás hogy minek írnak ide, hiszen ez box hír. DE, ha meg nem jönnek, akkor "örömködés" helyett, meg jössz pl. Te is az ilyenekkel. Miért ? Hogy jöjjenek, és lehessen megint panaszkodni ?
28.
A Pulyka
#23: Persze itt mindenki megmondoember, hisztigep meg minden mas, de fo hogy itt vagy te, aki tesz azert hogy megmaradjon az oldal magas szinvonala.
27.
Nyarlako
#19: Multiplatra jobb mint a PS, de a 360 ex felhozatala mellett nagyon sovány.
26.
Back2U
#24: Nekem is tetszik a game pass, alig várom hogy jöjjön PC-re. Nekem csak annyi a bajom, már ha ezt lehet annak nevezni, hogy számomra nincs értelme xboxot venni. Itt van a GTX 1070-em, és PS4 pro-m, és mindennel tudok játszani. Nincs ok amiért xboxot vegyek.
25.
Back2U
24.
crytek
#21: Főleg ha sokan nem is azok miatt vesznek xboxot
Én pl. azért vettem xbox one xet mert láttam, hogy game pass van fillérekért.. Sőt lehet ingyenes havi kodokat is vadászni mert sokan felteszik a netre mert nekik nem kell/tudják aktiválni.. Shadow tombit letolhatom ingyen eredetibe? Nekem ennél több nem kell. Pcre ugyis legalább 2 év vagy több mire bubdleba lesz hogy megszerezzem steamre is
23.
frankdelgado
22.
Kawada
#20: kimoderált üzenet
21.
Back2U
#19: Végülis van rá exkluzív.. bár ezzel nem nagyon dicsekednék
20.
delphijos
#19: Én elhiszem hogy szerinted ez baromi vicces , csak k*rva unalmas már. Gondolom megint az a cél hogy “bevonzzon” pár embert, és lehessen sírni hogy nem hagynak békén a “te” cikked alatt. Pedig itt van a hír, lehet háborítatlanul beszélni róla....
18.
Crow77
Én nemrég vettem 3hónap 900forint volt,pedig szinte mindig van gamepass!(Xbox)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...