Brit toplista: csúcsra tör az Anthem

 • Írta: sirdani
 • 2019. február 25.
 • Toplista
Mint ahogyan az várható volt, a BioWare alkotása magabiztosan vette át a múlt héten befutott Far Cry: New Dawn listavezető pozícióját. Az újabb címek mellett nagyot futott még a FIFA 19 és a Forza Horizon 4 is.

Noha a Ubisoft idei Far Cry spin-offja a múlt héten megszerezte az első helyet, már akkor is látni lehetett, hogy az eladási adatok nem olyan fényesek, így a mostani 43 százalékos visszaesés után esélytelen volt megőriznie az első pozíciót, főként olyan riválissal szemben, mint az Anthem.

A EA játéka ugyanis egészen jól rajtolt, könnyedén hozta az első helyet, a dobozos eladások pedig 54 százalékban a PlayStation 4-nek és 40 százalékban az Xbox One-nak köszönhetőek. Mindössze a fennmaradó 6 százalék jelzi a PC-s dobozos eladásokat, ami igaz, hogy rendkívül alacsony, de érdemes hozzátenni, hogy a multiplayerre építkező Anthem értékesítése elsősorban online felületeken történik, ráadásul rengeteg játékos a PC-n elérhető Origin Access-előfizetéssel szerezte be, ami ugyebár ezekbe az adatokba nem számít bele.

Aggodalomra adhat okot a Metro: Exodus statisztikája, mivel a megjelenés hetén sem sikerült az élre törnie, és mostanra pedig a második helyről egészen az ötödikig csúszott 55 százalékos csökkenéssel. Szárnyalt viszont a FIFA 19, 44 százalékkal nőttek az eladási adatai, így az ötödik helyről a harmadikra tornázta fel magát. Hasonlóan száguldott a Forza Horizon 4 is, a 16. helyről egészen a hatodikig jött fel, eladásait pedig 82 százalékkal növelte.

Ami pedig az elkövetkező napokat illeti; hamarosan befut a DiRT Rally 2.0, a Trials Rising, illetve a Dead or Alive 6 is, szóval kíváncsian várjuk a jövő heti toplistát, illetve azt, hogy az Anthemnek sikerül-e megőriznie vezető pozícióját.

 1. Anthem
 2. Far Cry: New Dawn
 3. FIFA 19
 4. Red Dead Redemption 2
 5. Metro: Exodus
 6. Forza Horizon 4
 7. New Super Mario Bros. U Deluxe
 8. Mario Kart 8: Deluxe
 9. Call of Duty: Black Ops 4
 10. Super Smash Bros. Ultimate
69.
Nyarlako
#65: Üdv a klubban, ami nem gyors fps azt én is kontrollerrel szeretem tolni pl Resi7, Borderlands 2, Darkness 2.
68.
Nyarlako
#67: Hát nem. Az is felháborító hogy nincs motion blur off, meg aa off csak low meg 4x.
67.
Ultimate
#66: Igen. Illetve ami még nem tetszik az a graf testreszabhatósága. Lényegében egy opcióba beraktak szinte mindent.. Így nem tudod metálra konfigolni hogy a legcsekélyebb látványkompromisszum mellett jól fusson.
Nem értem ez miért jó.
66.
Nyarlako
#65: Már megint? Nekem a Last light reduxbol ezért lett refund, a simaval ban volt baj.
65.
Ultimate
#64: Én pc-n tolom kontrollerrel (mocskosszentségtörés tudom) úgy nem érzek komoly gondot leszámítva hogy a vízszintes és függőleges iránysebessége más. Konzolon passz deállítólag ugyan eza helyzet.
64.
FreeKatana
#63: Egérrel is gebasz van? Azt hittem csak kontrollerrel, mert azzal pc-n is szívtak. Nekem viszont megy rendesen egérrel.
63.
Nyarlako
#62: Nekem az új metróban az irányítással gond van. Mintha nem 1:1 lenne az input és rosszul vagyok tőle. Érzek egy késleltetest az eger meg a mozgás közt.
62.
FreeKatana
#60: Zene? Volt zene a Metroban? Egy jó soundtrack tényleg elférne ebbe a sorozatba, mint pl a legvégén, amikor valami kezdett duruzsolni. A rádióban kikereshető zenéket nem számítom.

#59: Ranglista, az no. Anélkül meg se lennék egy játékban se. :D Egyébként te nem összehasonlítod, hanem funkciókat sorolsz fel, amik a Metrobol abszolút nem is hiányoznak, Nincs rájuk szüksége. Ultimate játékként hasonlítja össze őket. Csupán az alapvető játékelemekről van most szó, és azokban a Metro bizony tényleg veri az Anthemet, függetlenül attól, hogy nem egy műfaj. Oké, repülni nem lehet a Metroban. Valóban nincs több száz órányi tartalomnak becézett faszkodás se benne, de így is hosszabb, mint egy átlag fps, ha elmész mindent felfedezni. Ha legalább egy kicsit kevésbé lenne árkádos az Anthem gunplay, máris sokkal élvezetesebb játék lehetne.
61.
Nyarlako
#59: Akkor a Bethesda játékokban meg végtelen tartalom van a random questek miatt ezért felsobbrenduek.
60.
Ultimate
#59: Látvány. Hangulat. Világ. Ellenfelek. Gunplay. Kihívás. Zene. Most tényleg sp vs multi funkciókat hozol ide? Anthemben sincs többszáz óra tartalom. Az nem tartalom hogy állandóan ugyan azt csinálod jószerivel ugyan ott.... A tartalom ott kezdődik hogy valami változatos. Na az Anthem minden de nem az... Ilyennel a metrót is meg tudták volna tömni.. Nem tették.
59.
Derivel
#55: Igazad van abban, hogy nem ugyanaz a műfaj. De olyat mondani, minden téren gyalázza?
Ennyi erővel a másik oldalról is össze lehet hasonlítani: a Metroban nincs semmiféle közösségi funkció, nincsen benne multiplayer kampány, nincsenek ranglisták, a későbbi támogatás teljes hiányáról nem is beszélve. Ráadásul a Metroban nincs (és nem is lesz) több száz órányi tartalom. Akkor melyik a jobb játék? Kinek melyik a fontosabb?
58.
grindcore
#55: En Steamen meg fogom venni a Metrot, most lecsusztam rola de nagyon jonak tunik, sebaj legalabb jovore is lesz par eladott peldanyuk :-)
57.
grindcore
#56: Szerintem mar azt eljuk a battle royale-okkal es a multis grindre kihegyezett szarokkal.
56.
kamgecam
#55: Egyet kell értsek. Nem mindegy hogy a stúdiók milyen zsánerre mennek rá, mi az amelyik visszahoza a belefektetett munkaerőt és pénzt. Ha azt látják hogy a veszik ezeket a félkész grindelős szarokat akkor persze hogy arra állnak rá. Még csak egy éppkézláb sztorit, sem kell csinálniuk, karakterekről, világépítésről, dramaturgiáról nem is beszélve. Elég a játékmechanika meg egy csili villi de üres és lelketlen homokozó. Mintha botok csinálták volna nem embereknek hanem gépeknek. Ha ezeket veszik, félelmetes jövő vár a játékiparra. A játékok sötét középkora.
55.
Ultimate
#54: Reméljük hamar lecsúszik mint a F76... A Metro Exahibái ellénére egy sokkal tartalmasabb, komolyabb, hangulatosabb cucc lett. Noha nem egy műfaj, mégis vicces hogyegy jóval kisebb csapat kisebb hátszéllel olyan játékot rak le ami a bioware alkotását minden téren gyalázza. Épp tolom, tervezek róla blogot teszt szinten. Eddig üt, igazi Stalker - Metro keverék. Féltem hogy az openworld jelleg kiüti a Metro hangulatot, de nem. Bár ne lennének hibák. Az eoic fiaskó ellenére remélem konzolon viszik és jobban fog fogyni mint ez a Bioware szégyene...
54.
Ooorky
Némi érdekes adat:
Anthem 42k eladott példánnyal lett első Nagy-Britanniában.
Anno Destiny 417k-val nyitott, még a második rész is összekapart 175k-t...
53.
medson
Ugri bugri tps lövölde mechákkal ami manapság "menő", de ez kell a népnek...
49.
Ultimate
#47: Aha persze csak nem boxra. De meg kell magyarázni. :)
47.
Batman
#45: Az összes játék ekkora kedvezménnyel indul cdkeysen. Mindegy, elengedem az Anthem témát, neked látszólag már mindegy, csak nyammogni tudj rajta :D
45.
Ultimate
#42: Oopszika...
https://i.postimg.cc/1XnsZ3tP/Screenshot-20190225-164718-com-facebook-katana.png
43.
Kawada
#38: Így mutatják meg a felsőbbrendű szellemi nívót, ami gátolja őket az igénytelenségben. Szellemi nívó lvl bajerzsóti.
42.
Batman
#40: Matek? Számolni tudsz? Legalább ne hazudnál! :D
40.
Ultimate
Xboxra már 41% kedvezménnyel szedhető.. :D
35.
Batman
#33: Valszeg az EA tulajok már pénzt akartak a BioWare-ből bármi áron.
34.
Nyarlako
#31: Fejlesztői lustaság helyett inkább legtöbbször azt látni hogy a kiado azt mondja mindegy mi van ki kell adni.
Persze van hogy a fejlesztő bassza el az időt meg csinál finanszírozási fekete lyukat lásd MGS5, Scalebound.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...