Brit toplista: csúcsra tör az Anthem

  • Írta: sirdani
  • 2019. február 25.
  • Toplista
Link másolása
Mint ahogyan az várható volt, a BioWare alkotása magabiztosan vette át a múlt héten befutott Far Cry: New Dawn listavezető pozícióját. Az újabb címek mellett nagyot futott még a FIFA 19 és a Forza Horizon 4 is.

Noha a Ubisoft idei Far Cry spin-offja a múlt héten megszerezte az első helyet, már akkor is látni lehetett, hogy az eladási adatok nem olyan fényesek, így a mostani 43 százalékos visszaesés után esélytelen volt megőriznie az első pozíciót, főként olyan riválissal szemben, mint az Anthem.

A EA játéka ugyanis egészen jól rajtolt, könnyedén hozta az első helyet, a dobozos eladások pedig 54 százalékban a PlayStation 4-nek és 40 százalékban az Xbox One-nak köszönhetőek. Mindössze a fennmaradó 6 százalék jelzi a PC-s dobozos eladásokat, ami igaz, hogy rendkívül alacsony, de érdemes hozzátenni, hogy a multiplayerre építkező Anthem értékesítése elsősorban online felületeken történik, ráadásul rengeteg játékos a PC-n elérhető Origin Access-előfizetéssel szerezte be, ami ugyebár ezekbe az adatokba nem számít bele.

Aggodalomra adhat okot a Metro: Exodus statisztikája, mivel a megjelenés hetén sem sikerült az élre törnie, és mostanra pedig a második helyről egészen az ötödikig csúszott 55 százalékos csökkenéssel. Szárnyalt viszont a FIFA 19, 44 százalékkal nőttek az eladási adatai, így az ötödik helyről a harmadikra tornázta fel magát. Hasonlóan száguldott a Forza Horizon 4 is, a 16. helyről egészen a hatodikig jött fel, eladásait pedig 82 százalékkal növelte.

Ami pedig az elkövetkező napokat illeti; hamarosan befut a DiRT Rally 2.0, a Trials Rising, illetve a Dead or Alive 6 is, szóval kíváncsian várjuk a jövő heti toplistát, illetve azt, hogy az Anthemnek sikerül-e megőriznie vezető pozícióját.

  1. Anthem
  2. Far Cry: New Dawn
  3. FIFA 19
  4. Red Dead Redemption 2
  5. Metro: Exodus
  6. Forza Horizon 4
  7. New Super Mario Bros. U Deluxe
  8. Mario Kart 8: Deluxe
  9. Call of Duty: Black Ops 4
  10. Super Smash Bros. Ultimate
57.
57.
#56: Szerintem mar azt eljuk a battle royale-okkal es a multis grindre kihegyezett szarokkal.
54.
54.
Ooorky
Némi érdekes adat:
Anthem 42k eladott példánnyal lett első Nagy-Britanniában.
Anno Destiny 417k-val nyitott, még a második rész is összekapart 175k-t...
53.
53.
medson
Ugri bugri tps lövölde mechákkal ami manapság "menő", de ez kell a népnek...
32.
32.
Batman
#31: Ez a zsáner ilyen, nem tudsz vele mit csinálni. A single player más tészta, ott pár regressziós teszt oszt szevasz. Nem dolgoztál még szoftverfejlesztő környezetbe igaz? Hazudozás, terheltség, szűk határidő, kamu sales stb.
31.
31.
Ooorky
#21: Annyira béna állandóan azt olvasni, hogy majd kiforrja magát, meg a másiknak X éve volt fejlődni a piacon...

Kb. mintha a Toyota kiadna egy új autószériát légzsák nélkül, majd arra hivatkozna, hogy Volkswagen is csak a IV-es Golftól rakott a kocsijaiba...

Elvileg kész terméket árulnak, már a demonál is ultra gáz volt, hogy ez "korábbi build, a végleges majd jobb lesz". A demo dolga, hogy bemutassa mit tud a termék és meghozza a kedvem, nem pedig, hogy bemutassa milyen lusta f***ok a fejlesztők.
28.
28.
Macifasz
#26: Az Andromedat tudtommal egy teljesen más csapat csinálta a BioWare berkein belül, ahhoz kb. semmi köze nincs annak a csapatnak, akik az Anthemen dolgoztak. Én amúgy megadtam neki a bizalmat, ahogy pár éve a Divisionnak is. Ott se bántam meg hosszú távon, remélem itt se fogom. Stromal nyomulok PS4-en és élvezem.
21.
21.
Batman
#20: Pontosan. Vannak gondok a játékkal, nem is kevés de közel nem olyan szemét mint ahogy itt azt pár hülyegyerek lefesti. Jönnek itt a hülye single player példákkal, de aki játszott vele legalább 1-2 óránál többet az tudja mennyi van ebben az Anthemben és milyen érzés tolni vele. A BioWare első looter shooter játéka, ezt ne felejtsük el. Hamar kiadták, ülni kellett volna még rajta minimum 1-2 évet, viszont így, hogy éles a játék legalább szereznek sok sok visszacsatolást ami alapján lehet fejleszteni.
20.
20.
almaspite
Ehhez képest az anthembe van legalább egy ütős harc rendszer, bár akinek. Azért megmerem kockáztatni és kijelentem neki van a legjobb az összes vetéstársához mérten. A high end-ről még nem nyilatkozok, azt mondják karcsú, de őszintén melyik ilyen játékban nem volt az amikor kijött. A bugok túl vannak lihegve. Játszhatatlannak találja azt nem játszott vele. Kisebb gondok vannak de közel se olyan eget rengetőek ahogy pár jancsika beharangozza.
17.
17.
almaspite
#16: bocsánat már az ME 3-ban se tettek le semmit rendkívülit se karakterek terén se történetileg.
16.
16.
almaspite
Nagyon sz*r az anthem. Az összes hibáját ha nézem akkor is 8/10-es. Fröcsögöm az összes gyűlöletet a világra, mert nekem nem jönnek be egy grind gamek. És mi az már hogy az Bio egy nem vérbeli vérig vérbefulladva, teli nyomott érdekes karakterekkel teli pakolt RPG rakott le az asztalra úr isten. Nem mint ha ME 3-tól bármi kiemelkedőt csináltak volna ezen a téren.

A másik öcsi maradjunk annyiba, hogy ha tetszik ez a játék valakinek az csak hülye, idomított majom lehet. Végtére az értékelések is megmondták milyen nagy sz*r, akik egymásról másolják a marhaságot.

Ja hogy a VR Jani-nak is bejött... erre a másnapra megnézi az értékeléseket és már is nem olyan jó, mint előtte. Persze... ne már hogy merjek mást mondani mint a tömeg, mert akkor csak hülye lehet.
14.
14.
Batman
#10: A fiókodon aminek 90%-ka ingyenes szar? Hagyjad már.
11.
11.
zoli12i
Ez is sokat elárul a mai gamer társadalomról és azok igényéről. Egy félkész szart megvesznek teljes áron. Egy játékot ami konkrétan egy átverés.
A FIFA meg....Áh hagyjuk.
10.
10.
crytek
#5: Ami szar az ingyen is szar inkább nem égetem magam hogy bárki a fiókomon lássa...
9.
9.
Ooorky
#8: Mi az a repedés a plafonon?
5.
5.
Batman
#3: Azért ha ingyen lesz, majd töltöd habzó szájjal :D Nem baj, mi megfinanszírozzuk neked, hogy mire eljut hozzád addigra menő játék lesz. Megyek megveszem még háromszor.
3.
3.
crytek
Várható volt? Szerintem meg nem ...így számomra meglepő hogy ez a hulladék az élen van
2.
2.
sirdani
Köszi, javítottam! Bár gondolom az is nagyot futott volna :)
1.
1.
StEvEnStyle
A kiemelésben Forza Horizon 6 van. Ez gondolom 4 akart lenni ;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...