Egyéves a Sea of Thieves, jókora update érkezik

  • Írta: szlav
  • 2019. március 21.
  • Letöltés
Link másolása
Tavaly ilyenkor jelent meg a Rare nyílt világú online kalózjátéka, a Sea of Thieves, az évfordulót pedig rengeteg ajándékkal és egy hatalmas tartalmi frissítéssel ünnepelhetjük. Lesz itt halászat, PvP, de még főzőcskézés is!

Szalad az idő! Kerek egy évvel ezelőtt jelent meg a Sea of Thieves, s habár a játék kezdetben tartalmilag kissé foghíjas volt, a Rare egész évben keményen dolgozott azon, hogy kiszínesítse a kalózok izgalmas világát. Ez pedig nem változik a jövőben sem, hiszen április végére egy hatalmas évfordulós frissítéssel toldják meg a játékot. Ennek részleteiről azonban kicsit később, először nézzük meg, hogy mi üti a markunkat mostanában!

A hetente érkező fejlesztői update-videó most sem maradt el, Joe Neate pedig egyből le is rántotta a leplet arról, hogy milyen ajándékok várnak a legkitartóbb martalócokra. Aki az első évben kipróbálta a játékot, egy vadonatúj szablyát talál majd a fegyvertárában. Akik azonban elérték a Pirate Legend státuszt, azok egy teljes Golden Legend hajószettet és néhány ehhez illő kiegészítőt és fegyvert kapnak, valamint egy különlegesen kifizetődő küldetést.

Az Xbox One-os játékostábor néhány hasznos újdonságnak is örülhet: mostantól a Sea of Thieves is támogatja az Xbox Chatpadet, illetve a konzolon is játszhatjuk egérrel és billentyűzettel kedvenc kalózszimulátorunkat. A fejlesztőcsapat emellett mindkét platformon javított a fegyverek és a közelharc reflexszerű irányításán - nem is csoda, hiszen az Anniversary Update során minden eddiginél nagyobb szerepet kap a játékosok közti harc.

A Sea of Thieves világába ugyanis megérkezik az Aréna - egy kifejezetten PvP-re kihegyezett játékmód, ahol több csapat verseng majd egymással a győzelemért. Hatalmas ütközetekre számíthatunk a tengeren és a szigeteken is. A harc pedig még izgalmasabb lesz, hiszen hamarosan szigonyokkal bővülnek bárkáink. Ezekkel nem csupán a tengeri szörnyekre vadászhatunk: ellenfeleink hajóit is megcsáklyázhatjuk.

A nyugodtabb lelkű játékosok sem maradnak tennivaló nélkül, hiszen ha úgy tartja kedvünk, akár pecázhatunk is egy kis friss hal, vagy elsüllyedt kincs reményében. Bizony, a játék menüje kibővül, így a halom új gyümölcs mellett, csirkét, halat és még pár szörnyhúst is belakmározhatunk - csak ne felejtsük előtte jól megsütni őket! A kulináris művészetekhez egy teljesen új társaság szolgáltat majd erre kihegyezett missziókat. Ha pedig jól megtömtük a raktárat, elindulhatunk a Tall Tales nevezetű sztoriküldetéseken, melyek során egy különleges, lineáris narratíva vár majd minket.

A Sea of Thieves PC-n és Xbox One-on érhető el.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...