Brit toplista: stagnál az élboly

 • Írta: sirdani
 • 2019. május 13.
 • Toplista
A lista első hat pozíciójában semmilyen változás sem történt az előző héthez képest, még mindig magabiztosan vezeti a szigetország dobozos játékeladásait a SIE Bend Studio posztapokaliptikus zombis játéka.

Meglehetősen unalmasan alakult a heti toplista; az izgalmasabb helyeken szinte semmilyen változás nem történt, és úgy alapjaiban sem igazán pezsgett a piac. Ezt mi sem mutatja jobban, mint például az az adat, hogy az első és a negyvenedik hely között csupán 12 500 eladott példány volt a különbség.

Amit mégis érdemes kiemelni, az a Days Gone és a Mortal Kombat 11 közti különbség, mely az utóbbi napokban igencsak csökkenni látszik, ám a rangsor egyelőre még nem változott. A Nintendo Switchre érkezett Saints Row: The Third - The Full Package közben egészen jól rajtolt, de a top 10-ről lecsúszva végül a 15. helyen futott be.

Jelentős visszaesést könyvelhet viszont el a Sekiro: Shadows Die Twice, mely a vásárlások 60 százalékos csökkenésével a múltheti 27. helyről a 39. pozícióba csúszott vissza, lemaradva az 5 fontos akciós ár miatt újra népszerű The Evil Within II 32. helye mögött.

Ami viszont a jövőt illeti, feltehetően több meglepetésre számíthatunk, és újból beindul a harc az első helyért. A héten érkezik ugyanis a Rage 2, az A Plague Tale: Innocence és a Sniper Elite V2 Remastered, melyek a jelenlegi listavezetővel szemben több platformon is elérhetőek lesznek.

 1. Days Gone
 2. Mortal Kombat 11
 3. FIFA 19
 4. Red Dead Redemption 2
 5. Grand Theft Auto V
 6. Mario Kart 8 Deluxe
 7. Tom Clancy's The Division 2
 8. New Super Mario Bros. U
 9. Forza Horizon 4
 10. Super Smash Bros. Ultimate
29.
Oldman
Istvan!
Hasonlò aprò (?) hibàkat/figyelmetlensègeket sok jàtèknàl èszre lehet venni, szerintem ez nem egyedi Days gone problèma. Viszont tèny, bosszantò, hogy a kèszìtők ezt nem vettèk èszre! Igaz, a jàtèk nem törvènyszerűen akar teljesen a valòsàgra/realitàsokra hagyatkozni ùgy gondolom. Mondom ezt ùgy, hogy mèg nem jàtszottam vele, ìgy elkèpzelhető, hogy màs lesz a vèlemènyem idővel. Nem kimondottan ez a hibàja a game-nek ahogy olvasom a fòrumokat, azok inkàbb technikai jellegűek.
27.
Oldman
Mèg az is lehet, hogy ha kikapcsolva van pro-n a szuper mintavètelezèsi mòd, akkor a szaggatàs kevèsbè fog jelentkezni, igaz, ez valamivel gyengèbb grafikai megjelenìtèst eredmènyez. Azèrt gondolom ezt, mert tegnap ùjra Ghost recont nyomtam, ès annàl pl ki kellett kapcsolnom ezt a funkciòt, mert egy izmosabb tömegjelenetnèl szabàlyosan szètesett a kèp, irtòzatosan recèzett vègig. Kikapcsolas utàn minden rendben zajlott. Ìgy màr megvolt az "elvàrhatò" kb 25 fps. :) Ennek màr örülni tudtam.
26.
DeKor
#21: Jelenleg nem találtam a Days Gone csoportban olyan embert, aki komolyabb technikai problémába ütközött volna. A legnagyobb probléma mindenkinél az fps drop, de azt mondják, hogy nem olyan vészes:
https://i.snag.gy/CxsvP0.jpg
(persze kinek mi a vészes.)
25.
hajbel
#24: Nálam ez RDR 2-vel is előfodult. Ráadásul nekem nagyon bénán nézett ki a 2K felbontás 4K monitoron PS4 pron. Szaggatott is random, nagy városban viszont fixen. Ha csak ennyi a baj vele, akkor hiába vártam eddig a megvétellel a bugok miatt.
24.
Fata Morgana
#19: Pár napja néztem én is a Twitch-en "Opty"-t kérdeztem a játékról szerinte a "feeling" nagyon rendben van, a tech.oldaláról említett kisebb bug-okat lassulást, majd kérdeztem hogy volt-e valamilyen összeomlás azt mondta hogy eddig még nem és abban a pillanatban "összesz.rta" magát a játék, nem lehet általánosítani van aki szerint bug mentes (ami szerintem nem igaz) ja és Opty PS4 Pro tolta.
23.
NathanDrake
Én végigjátszottam és ki is platináztam: Nekem nagyon tetszett a játék a sztorija mindvégig lekötött, és baromi izgalmas volt teli fordulatokkal főleg a true ending. Deacon karakterét nagyon megszerettem nagyon jól lehetett vele azonosulni és sokkal emberibb mint Joel volt. Nekem egyetlenegy problémám volt a játékkal, az hogy a vége fele erősen elkezdett dropolni. De ez azóta van mióta kijött az 1.07 patch. A gépem nem melegedett túl illetve, nem kapcsolódott ki vagy törlődtek a mentéseim..

VerIstvan
Az hogy kezdő indie cucc lenne, ekkora baromságot ne írjál már :D. Nem azt mondom hogy hibátlan, mert vannak mint írtam nálam csak dropolás volt de szerintem, a Bend Studio egy nagyon jó játékot rakott le az asztalra.
22.
DeKor
#19: Nem tudom egyébként, hogy most mi van, mert semmi hír nincs arról, hogy egyáltalán akarnak-e még változtatni a dolgon.
épp most kérdeztem meg egy csoportban azokat, akiknek volt gondjuk a játékkal, hogy a patchek javítottak-e rajta. a legtöbb embernek javult, de van olyan is, aki azt mondja, hogy neki semmi gondja nem volt, de az 1.07-es patch óta néha szaggat.
21.
Oldman
Persze az a bug, ami negatìvan befolyàsolja egy mellèk, vagy főküldetès teljesìtèsèt az màs termèszetesen! Grafikai bugokra èrtettem alàbb amit. Pl lebegő tàrgyak stb.
Mondjuk egy lebegő zombiszerű izènek nem örülnèk.
Az agyaggalamb lövèszet nem az erőssègem. :)
19.
Oldman
DeKor+Duken!
Egyelőre nem veszem meg, nem soha, tehàt az àltalatok leìrt jàtèkèlmèny meglesz szàmomra is vàrhatóan, csupàn kicsit kèsve. Amiket olvasok neten problèmàkat ( egyre többet ) az pro-ra èrvènyes, ezzel a konzollal rendelkezem èn is. Egyèbkènt engem a bugok kevèsbè zavarnak egy jàtèkban mint a framerate visszàssàgok, ezekre vàrok ( hiàba ? ) hogy javìtàsra kerüljenek.
Ahogy DeKor leìrta, szerintem is a kèszìtők hibàja a technikai gond meglète, màs jobban kinèző game szèpen fut nàlam pro-n, de azèrt kisebb kèpfrissìtèsi hibàk persze előfordulnak, de nem zavaròan. Gameplay-ket nèzve sokszor làtok gondokat, akadàsokat a DG-nàl, többet mint ami engem zavarna ha jàtszanèk, ismertek, ebben nagyon bogaras vagyok.
Kb egy hònap, ès szerintem elkezdem a kalandot.
17.
DeKor
#16: jav: mi IS erre a következtetésre jutottunk.
14.
DeKor
#9: Vannak Facebook csoportok, ahol többször is előkerült ez a téma, és nagyon sokan tartoznak abba a szerencsés halmazba, akiknek semmi olyat nem produkált a játék, ami ne fordulna elő szinte bármelyikben. (Nyilván, különben hogy állhatna a metacritic 8.1-en)
Én is Pro-n játszom, de csak 1080p felbontásban. Ahogy kiderülni látszik, csak egyes PlayStation típusoknál jelentkeznek komoly problémák.
12.
Őrnagy
#11: Ezzel nagyon elkéstél, oké??!!
Rosszul irtad, akkor rosszul írtad! Nem véletlen nincs szerkesztés!
Így meg tudjuk figyelni a rossz helyesírókat, és éjszaka rájuk küldjük a nindzsáinkat!
Úgyhogy neked annyi, hiába javítgatsz utólag!
:D
11.
Duken
#9: ...semmi...szerk.
10.
Duken
#6: Nem fogok magyarázkodni de sajnálhatod. Az idei év legjobb játéka eddig.
9.
Duken
#7: Én se találkoztam semi game breakingel, bár pron játszok. Állítólag sima ps4en tényleg sok a bug. Én pron nagyon élvezem, hihetetlen mély a játék, több szálon fut és több 10 órák múlva is meglepő, új dolgokat mutat. Biztos vagyok benne hogy a tesztelők többsége 5-8 óránál tovább nem jutott benne.
7.
DeKor
#6: Honnan tudod, hogy nálad is technikai gondok lesznek, ha még nem vetted meg? Nálam nem volt egy sem.
6.
Oldman
Szerintem foltozàsokkal màr nem tudjàk orvosolni a technikai problèmàkat, legalàbbis ìgy èrzem. Pedig addig nem fogom megvenni, mìg ezen gondok nem szűnnek meg, illetve nem csökkennek drasztikusan.
3.
DeKor
#2: Köszi! Ez megnyugtató. :) Szurkoltam, hogy a Bend Studio első nagy játéka sikeres legyen, szerintem megérdemlik.
2.
shatterhand
#1: Ps4en minden regioban a Days gone volt a legsikeresebb. Mig a mortal 4. volt amerikaban (vagy az euban)
1.
DeKor
Jó lenne lassan látni egy összesített eladási kimutatást, mert a dobozos kiadásoknál minden héten a Days Gone az első, de a digitális változatoknál állítólag a Mortal Kombat magasan viszi a prímet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...