Brit toplista: stagnál az élboly

 • Írta: sirdani
 • 2019. május 13.
 • Toplista
A lista első hat pozíciójában semmilyen változás sem történt az előző héthez képest, még mindig magabiztosan vezeti a szigetország dobozos játékeladásait a SIE Bend Studio posztapokaliptikus zombis játéka.

Meglehetősen unalmasan alakult a heti toplista; az izgalmasabb helyeken szinte semmilyen változás nem történt, és úgy alapjaiban sem igazán pezsgett a piac. Ezt mi sem mutatja jobban, mint például az az adat, hogy az első és a negyvenedik hely között csupán 12 500 eladott példány volt a különbség.

Amit mégis érdemes kiemelni, az a Days Gone és a Mortal Kombat 11 közti különbség, mely az utóbbi napokban igencsak csökkenni látszik, ám a rangsor egyelőre még nem változott. A Nintendo Switchre érkezett Saints Row: The Third - The Full Package közben egészen jól rajtolt, de a top 10-ről lecsúszva végül a 15. helyen futott be.

Jelentős visszaesést könyvelhet viszont el a Sekiro: Shadows Die Twice, mely a vásárlások 60 százalékos csökkenésével a múltheti 27. helyről a 39. pozícióba csúszott vissza, lemaradva az 5 fontos akciós ár miatt újra népszerű The Evil Within II 32. helye mögött.

Ami viszont a jövőt illeti, feltehetően több meglepetésre számíthatunk, és újból beindul a harc az első helyért. A héten érkezik ugyanis a Rage 2, az A Plague Tale: Innocence és a Sniper Elite V2 Remastered, melyek a jelenlegi listavezetővel szemben több platformon is elérhetőek lesznek.

 1. Days Gone
 2. Mortal Kombat 11
 3. FIFA 19
 4. Red Dead Redemption 2
 5. Grand Theft Auto V
 6. Mario Kart 8 Deluxe
 7. Tom Clancy's The Division 2
 8. New Super Mario Bros. U
 9. Forza Horizon 4
 10. Super Smash Bros. Ultimate
23.
23.
NathanDrake
Én végigjátszottam és ki is platináztam: Nekem nagyon tetszett a játék a sztorija mindvégig lekötött, és baromi izgalmas volt teli fordulatokkal főleg a true ending. Deacon karakterét nagyon megszerettem nagyon jól lehetett vele azonosulni és sokkal emberibb mint Joel volt. Nekem egyetlenegy problémám volt a játékkal, az hogy a vége fele erősen elkezdett dropolni. De ez azóta van mióta kijött az 1.07 patch. A gépem nem melegedett túl illetve, nem kapcsolódott ki vagy törlődtek a mentéseim..

VerIstvan
Az hogy kezdő indie cucc lenne, ekkora baromságot ne írjál már :D. Nem azt mondom hogy hibátlan, mert vannak mint írtam nálam csak dropolás volt de szerintem, a Bend Studio egy nagyon jó játékot rakott le az asztalra.
17.
17.
DeKor
#16: jav: mi IS erre a következtetésre jutottunk.
14.
14.
DeKor
#9: Vannak Facebook csoportok, ahol többször is előkerült ez a téma, és nagyon sokan tartoznak abba a szerencsés halmazba, akiknek semmi olyat nem produkált a játék, ami ne fordulna elő szinte bármelyikben. (Nyilván, különben hogy állhatna a metacritic 8.1-en)
Én is Pro-n játszom, de csak 1080p felbontásban. Ahogy kiderülni látszik, csak egyes PlayStation típusoknál jelentkeznek komoly problémák.
12.
12.
Őrnagy
#11: Ezzel nagyon elkéstél, oké??!!
Rosszul irtad, akkor rosszul írtad! Nem véletlen nincs szerkesztés!
Így meg tudjuk figyelni a rossz helyesírókat, és éjszaka rájuk küldjük a nindzsáinkat!
Úgyhogy neked annyi, hiába javítgatsz utólag!
:D
11.
11.
Duken
#9: ...semmi...szerk.
9.
9.
Duken
#7: Én se találkoztam semi game breakingel, bár pron játszok. Állítólag sima ps4en tényleg sok a bug. Én pron nagyon élvezem, hihetetlen mély a játék, több szálon fut és több 10 órák múlva is meglepő, új dolgokat mutat. Biztos vagyok benne hogy a tesztelők többsége 5-8 óránál tovább nem jutott benne.
3.
3.
DeKor
#2: Köszi! Ez megnyugtató. :) Szurkoltam, hogy a Bend Studio első nagy játéka sikeres legyen, szerintem megérdemlik.
2.
2.
shatterhand
#1: Ps4en minden regioban a Days gone volt a legsikeresebb. Mig a mortal 4. volt amerikaban (vagy az euban)
1.
1.
DeKor
Jó lenne lassan látni egy összesített eladási kimutatást, mert a dobozos kiadásoknál minden héten a Days Gone az első, de a digitális változatoknál állítólag a Mortal Kombat magasan viszi a prímet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...