E3 2019: Keanu Reeves a Cyberpunkról mesél

  • Írta: szlav
  • 2019. június 13.
  • Videó
Mindannyian imádjuk Keanu Reevest, így hatalmas örömmel láttuk, hogy ő is szerepet kap majd a Cyberpunk 2077 különös világában. A színész most arról mesél, hogy mi ragadta meg őt leginkább a CD Projekt RED szerepjátékában.

Az IGN egy rövid interjú során faggatta a Microsoft E3-as konferenciájának legnagyobb sztárját, Keanu Reevest a Cyberpunk 2077-tel kapcsolatban. Reeves meglepetésszerűen jelent meg a játék előzetesében, később pedig a színpadon, s megtudhattuk, hogy nem kis szerep jut majd neki a CD Projekt RED produkciójában. Ő lesz ugyanis Johnny Silverhand, a legendás Rockerboy és a Samurai rockbanda énekese, emellett pedig a játékos közeli partnere.

Az interjú során kiderül, hogy Reeves tavaly nyáron kezdte meg a közös munkát a lengyel játékfejlesztőkkel, s hamar szimpatikussá vált számára a motion capture-technológia, valamint a szerepjáték története. "Komoly vonzerő volt számomra, hogy nem csak az arcomat vették fel, hanem egy teljes szerepet kellett eljátszanom, mégpedig egy elég menő szerepet. Nagyon tetszik a játék formátuma, azok a kérdések, amelyeket feszeget, a dolgok, amik kiderülnek, meg az, amit elvár a játékostól. Sokszor elég érdekes döntéseket kell meghoznunk."

A beszélgetés során Reeves is megerősítette azt, amit már eddig is sejthettek azok, akik otthon vannak az asztali szerepjáték világában, vagy jól emlékeznek a tavalyi gameplay-bemutató részleteire. Johnny Silverhand ugyanis halott, valószínűleg a játék eseményei előtt veszítette életét. Mégis, valamilyen úton-módon főhősünk, V társa lesz Night City felfedezése során. "Az én karakterem, Johnny gyakran interakcióba lép a játékossal. V-nek hívják a főszereplőt, én pedig részt veszek az ő kalandjában. De ugyanakkor ők is részt vesznek az én történetemben."

Hollywoodi színészként Reeves nem számít veterán szereplőnek a videojátékok színpadán, de a Cyberpunk 2077 történetmesélése mégis felkeltette a figyelmét. "Néhány ismerősöm játszott már szinkronszerepet játékokban, de nekem ez újdonság. Ami itt igazán megfogott, az a történetmesélés. Az elágazó út. Nem csak a végkimenetelt, de az oda vezető utat is magad határozhatod meg, ami szerintem elég király. Van egy csomó online játék, hatalmas világgal és sok emberrel, de ez olyan, mintha a te saját, személyre szabott, filmszerű élményed lenne. Még olvasva is olyan, mintha akár egy regény lenne. Előtted áll egy nyílt világ, de ezek mégis a te döntéseid, a te történeted.

A Cyberpunk 2077 2020. április 16-án jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

72.
Nyarlako
#69: https://youtu.be/WTqUAbx9L-g
71.
Mr.Dead
#70: A másik, talán Corteznek hívták.
70.
Nyarlako
#69: Joker a pilóta nem volt buzi, össze os jöhetett az AI csajjal. Vagy más pilóta?
69.
Mr.Dead
#68: A jó öreg Mass Effect 3 a meleg pilótával, ahol alig mertem rányomni a dialógusokra nehogy valami orgia legyen a kövi cutscene :D (és szinte muszáj volt vele dumálni ha normális endinget akartál, mert amúgy meghalt volna az utolsó harcnál)
68.
Kawada
#59: Ezek közül te melyik játékban érezted terhesnek vagy indokolatlanul a "pofádba toltnak", ami azt sugallja, hogy "szeress mert én más vagyok?".

Komolyan érdekel. A játékok legalább felében kb. lehetőségk~nt van benne... Ahol elég nagy szabadságod van, többek között ez is. Én pl. Mass Effected vittem végig női karakterrel, olyankor is inkább a csajokat fűztem mert nem lett volna gyomrom férfinak udvarulni... :)
67.
Kawada
#66: A Star Wars és a Gyűrűk ura is levezethető ha az ember akarja. Szerintem nincs olyan, hogy sci fi politika. Bármire lehet valós/történelmi/aktuális analógiát találni.
66.
Nyarlako
#65: Viccet félretéve nemi elfajzásokra panaszkodni cyberpunkban olyan mint arra hogy a víz nedves, csak ne legyen mindenféle aktuálpolitikai allegória hanem az ingame politika az legyen sci-fi politika.
65.
TolokocsisIsBack
#64: Na bazdmeg!! Kajak ezeket el is felejtettem. Valaki irjon a CDPR-nek, hogy nagyon gyorsan csinaljon egy vegan feminista crossfites nekrofil peta-s karaktert. Mert ez igy elfogadhatatlan, hogy tobb a feher es nagy valoszimuseggel hetero karakter, mint a szinesboru es a meleg.
64.
Nyarlako
#63: Mi lesz a korpofág, nekrofil, zoofil, és a MAP közösség reprezentációjával?
63.
TolokocsisIsBack
Tulajdonkeppen, ha nem lesz benne az osszes gender(beleertve az apache helikoptereket is) akkor megsem veszem. Pedig gondolkodtam a limitalt kiadason is .....
62.
Ultimate
#61: Csak ez a gúny kicsit félrement és inkább magadból csinálsz sültbolondot pont mint azok akik külön cikket szánnak mellveregetve a Cyberpunk 77 aberrációjának..
61.
Kawada
#57: Nem nagyon érted amiről beszélek, hol a pöcsömbe állítottam bármit a cp 2077-ről? Vagy te mit vettél ki a szavaimból, hogy mi vele a baj? Itteni embereken gúnyolódtam kicsit, egy rossz szavam nem volt a játékról...
60.
gremi
#59: A link lemaradt
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_video_games_with_LGBT_characters
59.
gremi
#56: Nagyon sokszor túltolják ezt az erkölcsi, morális, sexuális stb.... dolgot.Pl itt van az LQBTKLDRJDG karakterek listája.Mintha az emberiség fele saját neméhez vonzódna, vagy épp nem tudná fiú vagy lány.Mintha a busmanok minden filmben, játékban szerepelnének mert léteznek.Lehet a Last of US 2 nem ítélkezik és egy baromi jó játék lesz.Csak már picit sok.
58.
Ultimate
#50: Fogadj, vesztenél..
Deviancia, buzulás és egyéb aberrációk a régi cp játékokban is voltak.
Nincs szó kettősségről. A CP világ része volt mindigis mert beteg. Vagyis eleve kiemelni butaság.
Teljesen más tészta mint amiket felhoztál. Amik alatt felmerült oda kurvára nem illett csak be lett erőltetve. Igen be lett erőltetve a buzizászlózás is (ahogy a játékban utcán található buzeránsok is), ahogy a tlou 2-be is totálisan feleslegesen.
Van különbség aközött ha egy kitalált beteges erkölcsileg romlott világ része ahova illik, és aközött mikor rohadtul felesleges...
57.
Neotechtr
#56: A Bioware játékok, nem? Pont azok, amiknél minden karakter külön trailert kap, ami másról sem szól, csak hogy ez a kopasz, fekete nő éppen francia, ez homokos, ez lezbikus... Meg a Mass Effect 3-ra (akinél élt) Kaidan-t visszamenőleg homokossá tették, de biztos, ami biztos, ha az Ashley élt, akkor ott volt a Steve is pusziszkodni... Lényeg az, hogy először nézd meg a játékot, hogyan lesznek benne a dolgok tálalva és utána mondd el, hogy milyen volt és ne előtte. Hihetetlen.
56.
Kawada
#52: Witcher 3, quantic dreams játékok, bioware játékok. Rengeteg nagyon fontos témát feszegetnek, nem szájbarágósan és nem ítélkezve. Morális, erkölcsi dilemmákat képesek felvetni úgy, hogy nincs egyértelmű válasz.
55.
Neotechtr
#53: Nekem ez végül is nem rontotta el az élményemet, de ugyan így kiszúrtam és ugyan ezt mondtam utána.
54.
Nyarlako
#53: Nem beleeröltetés az, nem gyakorli látvány de beleférnek egy középkori világba pl a mór vándor kereskedök.
53.
Ooorky
#43: Az a Kingdom Come volt, W3-ba beleerőltettek arabokat az első kiegben.
52.
gremi
#51: Társadalmi, politikai témákkal nem értek egyet.Maximum abban az esetben, ha a valóságot mutatja, nem ferdít ,és nem tesz állásfoglalást.Ebben az esetben saját magad alakíthatod ki az álláspontod.Nem más mondja meg mit KELL gondolnod, vagy elfogadnod.
51.
Kawada
#49: Arra, hogy szerinted szórakoztatni kell a játéknak. Én speciel nagyon örülök, ha egy játék elgondolkodtat, trásadalmi, politikai témákat feszeget stb.
50.
Kawada
#47: Én nem róttam fel semmit, gúnyolódtam kicsit. Azért egy nagyon minimális összeggel mernék fogadni, hogyha ezt nem a cdpr játsza el, akkor szóvá lenne téve hozzátok hasonlóan vélekedőktől. Na de hagyjuk is. Ezzel inkább több lesz a játék mint kevesebb, szerintem nagyon helyes ha ilyenfajta társadalmi kérdések feszegetve vannak. Pont ezek azok a dolgok szerintem, amik a véleményfasizmus ellen tudnak tenni. Szerinted erről nevetséges beszélni és cikkezni, ellenben az, hogy 1,5-2 hónapja, minden második cikk alatt felmerül a étma, és legtöbbször általatok, az teljesen rendben van, annak van helye és a konstruktív tiltakozás. :) Kettősséget érzek csupán, de annál tovább engem nem érdekel, fejezzük is bes szerintem, mert te se fogsz újat mondani, neked meg bárkit bármit mond, úgyis mindegy.
49.
gremi
#46: Tudom, bár azt nem mire írtad.
48.
Ultimate
Egyébként a polkorrektséget toló agyhalottak legeslegalja az utóbbi időben az hogy vannak akik már abba is belekötötöttek miért nincs a Csernobil című minisorozatban fekete színész.......
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...