Videón a multi nélkül érkező The Last of Us: Part II

  • Írta: sirdani
  • 2019. szeptember 27.
  • Videó
Link másolása
Iszonyatosan felpörgött a The Last of Us: Part II körüli felhajtás az utóbb napokban; a szerdai trailer óta rengeteg új információ és látnivaló érkezett, melyeket az alábbi cikkben gyűjtöttünk össze részletesen.

A legnagyobb visszhangot keltő hír egyértelműen az, hogy a korábbi feltételezések ellenére nem lesz a játékban multiplayer rész. Noha a The Last of Us első részében Factions néven még volt lehetőségünk akcióba indulni a barátaink ellen, az új epizódban viszont semmi ehhez hasonlóra sem érdemes számítani. Emili Schatz, a Naughty Dog vezető dizájnerének megfogalmazása szerint „egy single player élményre fókuszáltunk, szóval csak egy single player játékot csináltunk”. Az információt később a Sony hivatalosan is megerősítette, majd nem sokkal később a Naughty Dog egy hivatalos közleményben kommentálta a dolgot.

Eszerint a fejlesztés során egy nehéz döntést kellett meghozniuk, de mivel a single player rész a stúdió eddigi legambiciózusabb projektje lett, így nem tudtak már helyet és időt szorítani az online tartalmakra. Ugyanakkor! A közlemény szerint a játékosoknak még lesz majd alkalmuk a Naughty Dog online ötletelésének gyümölcseit élvezni, ám ez a jövő zenéje, és garantáltan nem fog kapcsolódni a The Last of Us: Part II-höz.

Időközben befutott egy beszélgetős fejlesztői videó is, amin a játék rendezője, Neil Druckmann, illetve rendezőtársai, Anthony Newman és Kurt Margenau mesélnek arról, hogy pontosan mire is számíthatunk majd a játékmenet során. Ezek szerint a korábbi részhez képest sokkal félelmetesebb és veszélyesebb ellenségekkel lesz dolgunk, akik miatt az állandó feszültség is fokozódni fog, ráadásul már pusztán a túlélésért is jóval brutálisabb harcot kell majd vívnunk.

Érkeztek még képek is, melyeken Ellie mellett a gyönyörű havas és hegyvidékes környezetet is megcsodálhatjuk, illetve a meglehetősen rémisztőnek tűnő zombiszerű ellenségek is felbukkannak.

A Naughty Dog szeptember 24-én Los Angelesben tartott egy zártkörű sajtóeseményt, ahol néhány szerencsés tehetett egy próbát a régóta várt alkotással. Az innen érkező infókat Tim Turi blogbejegyzéséből szedtük össze, melyben egyébként rengeteg érdekesség található a demó történetének pontos leírása mellett.

Egy érdekes újítás, amire most derült fény, hogy a túlélők bázisa, vagyis a Wyoming államban található Jackson körül állandó őrjáratokat szerveznek, melyben Dina társaságában néha nekünk is részt kell venni majd lóháton. Ezen küldetések során a fagyos vidéken kell kutatnunk fertőzöttek és túlélők után, miközben számos váratlan veszély leselkedik ránk.

Ha viszont unnánk a havas környezetet, akkor ellátogathatunk a növények által teljesen elburjánzott Seattle-be. Tim egyébként külön kiemelte, hogy a növényzet és a karakter interakciója mennyire élethű, a magas fű úgy hajlik el Ellie lába alatt, mintha csak valós szimulációt néznénk.

Izgalmas változtatás még Ellie szerszámokkal teli munkapadja, ahol a fegyvereinket a saját kedvünk szerint módosíthatjuk. Ehhez pedig a fejlesztők szintén olyan aprólékos és részletes animációkat dobtak össze, ami miatt még a puszta barkácsolás is egészen élvezetes szórakozás.

Persze Ellie karaktere is drasztikusan megváltozott; azzal együtt, hogy felnőtt, rengeteg új képességre tett szert. Az ellenfeleket például fel tudjuk lökni a közelharc során, akrobatikus képességei miatt pedig az enyhébb parkouros mozdulatoktól sem fog visszariadni.

Komoly kihívásokat tartogatnak majd a kiképzett harci kutyák is, akik szinte bárhonnan képesek lesznek majd kiszagolni minket. Ha kilőjük a gazdájukat, akkor pedig még nehezebb lesz őket észrevenni, ahogyan a méteres gazban egyedül vadásznak ránk.

Végül pedig érdemes még megemlíteni az Outbreak Day alkalmából ingyen tölthető The Last of Us: Part II ihlette dinamikusan változó PlayStation 4-es témát is, melyet az alábbi linkről érhettek el.

 


A The Last of Us: Part II pár nappal korábbi trailerét az alábbi cikkünkben találhatjátok, míg a játékot 2020. február 21-től érhetitek el, kizárólag PlayStation 4-en. A cím magyar felirattal lesz kapható.

43.
43.
Yanez
#42: LL-t pótold, mert ritka jó game! Játékmenetben jobban bejött, mint az UC4, sztoriban viszont már nem volt akkora durranás, de mivel a tálalás megint profi munka volt, így bőven elment.
42.
42.
kryszisz
#40: Én adnám nagyon.

SPOILER!

Már abban a 20 perces epilógusban megkedveltem a kiscsajt:) Lost legacy-t kellene még megvennem, mert az eddig kimaradt.
40.
40.
Marcus88
Már ha felkerült az Uncharted akkor remélem a ND a TLOU2 után elkezdi hegeszteni a következő részt.Igaz,hogy Nathan kalandjai véget értek,de nyitva hagyták a kaput a folytatásnak a végén.
Szerintem a lánya Cassie Drake viszi tovább a sorozatot a következő generációban.
Nem hiszem,hogy a Sony az egyik legnagyobb húzó címét parlagon hagyná!
39.
39.
Marcus88
Ne is mondjátok.
Nathan kalandja volt az első PS4 játékom 2017-ben.
Xbox 360 után elég nagy ugrás volt minden téren,főleg a grafika.
Nagyon nagy élmény volt és nagy kedvencem lett!
38.
38.
kryszisz
#36: Igen, azokat nem is szerettem annyira, pláne, hogy 4K HDR párossal nemigazán volt meg ezeknél a jeleneteknél a 30 fps:D
36.
36.
Yanez
#35: Azért a végefelé van pár tömegesebb akció.
25.
25.
DeKor
Tisztázzunk néhány dolgot:
1. A készítők már hónapok óta hangsúlyozzák, hogy az első rész a szeretetről szólt, a második rész pedig a gyűlöletről fog szólni. A borító ezt hivatott jelképezni. Igazából nekem sem tetszik, de a mondanivalót átadja.
2. Ellie szerette Riley-t, és szereti Dinát is, de szerintem nem szükséges leszbikusnak bélyegezni. Egy olyan világban él, ahol nem csak válogatni nem lehet különösebben, de ha férfival találkozik, az jó eséllyel meg akarja ölni, vagy meg akarja erőszakolni. Egy ilyen helyzetben nem törnék pálcát a feje felett, hogy inkább a nőknél próbál szerencsét. Kifordult világ, kifordult értékrendek. Ettől függetlenül persze lehet, hogy valóban simán leszbikus, és egy "normális" világban is az lenne, de hát akkor mi van. Ez ugyanaz a személy, aki többszörösen kockáztatta az életét, hogy Joelnek antibiotikumot szerezzen, és megmentse őt, szóval ki nem sz..ja le, hogy amúgy melyik nemhez vonzódik? Jó ember? Az. Ennyi.
3. Ez egy bosszú történet lesz. Ne legyen igazam, de nagyon erős gyanúm, hogy Dina halálával nem lehetne olyan érzelmeket kiváltani a játékosból, amit egyrészt a borító képe sugall, másrészt pedig a játékosnak kellő motivációt adna. Szerintem Joel halálát bosszulja meg. (Ne így legyen!)
4. Normálisnak tartom, hogy sokakat nem hoz lázba a gameplayek alapján a játék. A Naughty Dog magasan felette állt eddig a gamer piacnak, viszont úgy tűnik, ma már nem képes kitűnni annyira sem grafikailag, sem játékmenet-, sem sztori terén. Ez nem azt jelenti, hogy a Naughty Dog rosszabb lett, sokkal inkább azt, hogy egyre többen értették meg, hol van az szint, amit a ND letett az elmúlt években, és a nyomába eredtek. Amit tőlünk látunk most, már nem emelkedik annyira a nagyon kiváló Sony játékok táborából, mert egyre többen lesznek hasonlóan jók. Ennek örülnünk kell.
18.
18.
kryszisz
#16: Jaaa, hogy ezen megy a hiszti, annak ellenére, hogy Ellie hovatartozása ilyen téren már a Left behindban megmutatkozott. Nincs is több kérdésem, de remélem a Life is strange-ről is van egy ilyen gif valahol, mert kb. annyi értelme lenne, mint ennek. Mindenesetre én majd élvezem a játékot helyettetek is;)
16.
16.
SLi
#12: nagyon egyszerű:
https://imgur.com/a/ABUMIGG
11.
11.
h.jozsa
#10: szia...ki fogják adni a game multi részét...létezik...csak később!
10.
10.
Turoscsusza
Hatalmas csalodas,mert imadtam az elso resz multijat, az egyik legjobb multis jatek volt amivel jatszottam, igy meg csak marad a story resze amit valoszinu kijatszok majd 2-szer, de a multi nelkuliseg megcincalta a jatek szavatossagat. Fene a pofatok Naughty Dog. Miert nem lehetett meg felvenni par embert aki dolgozhatott volna csak a multin, kar volt ezt igy elrontani.
8.
8.
Marcus88
Jól néz ki a gameplay,látszik sokat melóztak rajta.A mozgás fejlődött talán a legtöbbet,de jól néz ki a munkapad az ellenfelek a látványról és grafikáról nem is beszélve.Elképesztően szépen néz ki,ahogy ismerjük a sonyt ilyen lesz a végső változat is.
Nagy esélyes lesz jövőre az év játéka díjra.
4.
4.
fojesz
#1: Köszi, kiegészítjük a hírt!
2.
2.
JohnSpartan
Az eggyettlen játék amit igazán várok!

Amúgy meg helyes hogy tesznek bele multit, csak az értékes single rész látta volna kárát!
1.
1.
Sandic1994
Nem tudom, hogy volt-e már róla szó, lesz magyar felirat a játékban, tudom, hogy sokan ezt is várták már. A Playstation Magyarország facebook oldalán már reklámozzák a játékot:
"Rendeld elő a 2020. február 21-én MAGYAR FELIRATTAL érkező játékot most"
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...