Az Epic Store-ba is beköltözhetnek az EA-játékok?

  • Írta: Shifty
  • 2019. november 1.
  • Hír
Link másolása
Az EA Origin-csapatát vezető Mike Blank a GamesIndustry.biznek adott interjúban elmondta, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a Steam után az Epic Games Store-ban is felbukkanjanak az Electronic Arts játékai.

A héten hivatalossá vált, hogy az Electronic Arts játékai visszatérnek a Steamre. Először a novemberben boltokba kerülő Star Wars Jedi: Fallen Order jelenik meg a Valve platformján, de nem sokkal később olyan más címek is csatlakoznak a felhozatalhoz, mint a The Sims 4, az Unravel 2, az Apex Legends, a FIFA 20 és a Battlefield V. Ha pedig mindez még nem lenne elég, tavasszal az EA Access is tiszteletét teszi majd a szóban forgó platformon.

Sokak szerint ez a lépés tulajdonképpen annak a beismerése, hogy az Origin-exkluzivitás nem sült el a legjobban, a platformot üzemeltető csapat vezetője, Mike Blank a GamesIndustry.biznek adott interjúban azonban elárulta, nem megfutamodásról van szó: sőt nem zárkóznak el annak a lehetőségétől sem, hogy a jövőben még több platformon jelenjenek meg a játékaikkal.

Mint mondta, az elmúlt hónapokban és években már alapvetően ennek a célnak az elérése felé araszoltak. Nagyon sokan nem tudják, de az Electronic Arts jelenleg is több mint 85 különböző partnerrel működik együtt mindenféle játékok fejlesztésében, kiadásában, amelyek eddig is lehetőséget kaptak az Originen keresztül. És miután az előfizetéses szolgáltatásuk több platformon érhető el, mint bárki másé, ez bizonyítja, hogy mindig is arra törekedtek, hogy minél több játékost tudjanak elérni. 

Blank később hozzátette, jelenleg is van egy olyan hullám, ami a sokkal nyitottabb, egészségesebb játékosközösség irányába mutat. Elég hacsak a crossplay funkcióra gondolunk, ami tulajdonképpen fokozatosan segíti ledönteni a platformok közötti akadályokat. Az úriember szerint ez a trend pedig nem fog megállni vagy lelassulni. Éppen ezért a kiadóknak, a fejlesztőknek és a platformoknak is elemi érdekük, hogy egyre nyitottabbak legyenek, és megadják a lehetőséget a játékosoknak, hogy korlátok nélkül játszhassanak másokkal is.

Amikor arról kérdezték, hogy az EA Access eljuthat-e az Epic Games Store-ra, akkor nem árult el konkrétumot, de mint mondta, fennáll a lehetősége, hogy megtörténik - ők továbbra is abszolút nyitottak az újabb együttműködésekre.

7.
7.
user101
Ez a szar még nem ment csődbe ? A P*csába! :)
Egy szó, mint száz, amióta leléptek Steam-ről, nem vettem tőlük semmit... Az andromédát is inkább játszottam kölcsön konzolon ( mondjuk az meg is bántam :))) ... Szóval mégis kéne a pénzem, mi ? :)
6.
6.
crytek
#3: Pedig nekik van magyar telefonos support is. Pl a Crysis játék nem indult mert a régi szar védelem volt benne ami sírt hogy ő ugyan nem fog elindulni. Felhivtam a supportot leszedték accountról és egy másik cd key-el aktiválták egy frissebbet amibe nincs benne ez a védelem... Steamen viszont máig ez a nem induló verzió van így ha ott akarok vele játszani crackelni kell az eredeti verziót hogy elinduljon
4.
4.
godach
#3: Miért vagy anyámasszonykatonája? Elég lett volna nekik mutatni egy vásárlási bizonylatot, például.
Ez nem (csak) a bolt hibája.
3.
3.
Cooper911
#2: Lehet választani a két sz@r közül :D
Origint akkor felejtettem el amikor eltűnt a boltban vásárolt Red Alert 3-am a gyüjteményből :O
2.
2.
crytek
#1: Mert azt hitték, hogy mindenki alkalmazkodik majd hozzájuk.. De ahogy vannak epic gyülölők ugy vannak origin gog stb nélkülözők is. Jó döntés, mert így többet tudnak eladni mint eddig.
1.
1.
Mekkora egy corporate bullshit. Ezt a minél több játékost elérni dumát miért nem akkor lőtték el, amikor egy halom pénzt költöttek az Origin-re és minden játékukat exkluzívvá tették ott?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...