John Carmack már csak tanácsadó az Oculusnál

  • Írta: sirdani
  • 2019. november 15.
  • Homo Nobilis
Link másolása
A videojátékos legenda mostantól csak konzultánsként vesz részt a vállalat irányításában, helyette elsősorban a mesterséges intelligencia kutatására fog fókuszálni.

Jonh Carmack, az id Software egykori fejlesztője, a Quake, a Doom és a Wolfenstein mögötti zseni Facebookon tette közzé a hírt, miszerint otthagyja az eddigi technológiai igazgatói munkakörét, és konzultánsként folytatja karrierjét az Oculus kötelékében.

Ahogyan ő fogalmazott, „ettől a pillanattól kezdve technikai konzultánssá pozícióba léptem át az Oculuson belül. Továbbra is beleszólhatok a fejlesztési munkálatokba, de mostantól erre kevesebb időt kell szánnom.” És hogy mit csinál Carmack a sok szabadidejében? Nos, egy új irányvonalat jelölt ki magának, méghozzá a mesterséges intelligencia világában.

„Az AGI (artificial general intelligence) kutatásával fogok foglalkozni. Úgy gondolom, hogy az ebben rejlő lehetőségek rendkívül értékesek, és nem elhanyagolható esélyem van arra, hogy változásokat hozhassak a területre, szóval ezen kell dolgoznom. Egy viktoriánus úriember tudós stílusával fogok majd dolgozni - otthonról, a fiamat is bevonva a munkálatokba.”

Carmack egyébként 2013 óta dolgozott teljes állásban az Oculusnál, melyet javarészt beárnyékolt a zenimaxos pereskedés. A Facebook tulajdonában álló Oculus vezetősége jócskán átalakult az utóbbi években, mostanra már mind a hat alapító maga mögött hagyta a vállalatot. A csapat legújabb fejlesztése az Oculus Quest, melyről az alábbi cikkünkben találhattok érdekes információkat.

4.
4.
Ooorky
#1: Mindenki hibázik néha, anno Doom 3 után is kijelentette, hogy a voxel grafika a jövő...
2.
2.
Norbert06111982
#1: A vr-nek vannak határai jelenleg! Nem "kifarolt" belőle, hanem más eszközök felé nyúl, ugyanis a mesterséges intelligencia könnyebben készít olyan dolgokat, amelyek megfelelőek a virtuális valóságban. Ha kifarolt volna, akkor végleg ott hagyja
1.
1.
Heldengeist
Na, ha már ő is kifarol belőle, annak ellenére, hogy a VR régóta cicája, akkor tényleg felsült a dolog. Megint.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...