Brit toplista: mindent átrendezett a Black Friday

 • Írta: fojesz
 • 2019. december 2.
 • Toplista
Alaposan megváltozott a brit játékeladási toplista képe az elmúlt hetet követően, ez azonban nem az új megjelenéseknek volt köszönhető, hanem a Black Friday-akciók tömegének. Újra élen a FIFA 20.

Az EA, az Activision, a Microsoft és a Nintendo volt a Black Friday nagy nyertese a briteknél, az alaposan leakciózott konzolcsomagoknak hála olyan játékok is az élbolyban végeztek, amelyek egyáltalán nem mondhatóak mai darabnak. Az elmúlt héten egyébként 1,3 millió dobozos játékot adtak el az Egyesült Királyságban, ami extrém mennyiségnek számít.

A toplista élén a FIFA 20 végzett, amely az akciós PS4-bundle segítségével 226 százalékkal tudta növelni az eladásait az előző héthez képest. Habár a Call of Duty: Modern Warfare sem teljesített rosszul (az Activision 86 százalékos növekedéssel zárt), a játéknak most csak az ezüstérem jutott össze. A dobogó harmadik fokára a Star Wars Jedi: Fallen Order állhatott fel.

Az akciós konzolcsomagok népszerűségéről árulkodik, hogy a lemezmentes Xbox One S eladásaival a masina mellé csomagolt Sea of Thieves és Minecraft is beküzdötte magát a legjobb öt közé. A lista második felét pedig már-már menetrendszerűen tarolták le a Nintendo Switch játékai:

 1. FIFA 20
 2. Call of Duty: Modern Warfare
 3. Star Wars Jedi: Fallen Order
 4. Sea of Thieves
 5. Minecraft: Xbox Edition
 6. Pokémon Sword
 7. Mario Kart 8 Deluxe
 8. Pokémon Shield
 9. Luigi's Mansion 3
 10. Minecraft: Nintendo Switch Edition
16.
SLi
#13: ott van a címben Brit toplista
14.
Yanez
#13: Akkor ezekszerint nem toltad komolyabban a FUT rendszert. Én fifa 19-ben nagyon ráfüggtem és alig tudtam lejönni róla. Rosszabb, mint a drog.
13.
CJgabor
soha nem fogom megérteni, hogy a FIFA hogy törhet az élre ezeken a listákon
11.
Kawada
#1: Mondjuk így, hogy lemaradt is, valószínű annyit adtak már el belőle mint az összes listán szereplő játékból együttvéve. :)

Egyébként én is RDR2 szkeptikus vagyok. Minden negatív kritika igaz róla egyébként (bármit is mondjon itt sok szakember), ettől még egy rohadt jó játék összességében. Csak úgy lopja az ember idejét mintha pénz lenne és a Fidesz a közelben lenne.
10.
Neotechtr
#9: Nyugi minden rendben, csak kempingezés közben a fejemre esett egy meteor az űrből és az óta van ez a szuperképesség. Mások repülni tanultak meg, meg szuper erősek lettek, erre velem meg ez van.
9.
Oldman
Neo! 1#
Azèrt valljuk be, erősen tùloztàl az ìràsodban. :/
Inkàbb fogalmazzunk ùgy: mint jàtszhatòsàga a jàtèknak erősen felemàs, maga a külcsìn, a hangulat viszont felejthetetlen. Persze nem vagyunk egyformàk, furcsa volna ha egy jàtèk mindenkinek bejönne. Ilyet miòta lètezik a digitàlis jàtèkipar, mèg nem törtènt meg.
6.
godach
Úgy látom tegnap nem sikerült mindenkinek ölelkezősre innia magát
1.
Neotechtr
Na a jó szar RDR2 meg pont lemaradt? Ahogy a Death Stranding is? Közben meg nintendo, meg Sea of Thieves megy? Elsőre fura, de valójában én is előbb játszanék Pokémont, meg Sea of thieves-t, mint RDR-t.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...