Brit toplista: ezúttal is a Call of Duty győzött

  • Írta: fojesz
  • 2019. december 23.
  • Toplista
Link másolása
Habár a FIFA 20 eladásai alaposan megugrottak az előző héthez képest, a karácsony előtti héten (is) a Call of Duty: Modern Warfare végzett a brit játékeladási toplista élén.

Habár új megjelenések nem bolygatták fel a brit játékeladási toplistát, a karácsonyi akciók izgalmas versenyt hoztak az év végére. Noha a FIFA 20 eladásai 73 százalékkal ugrottak meg az előző héthez képest, mindez csak arra volt jó, hogy a játék helyet cserélhessen a házon belüli Star Wars Jedi: Fallen Orderrel. A hét győztese ezúttal is a Call of Duty: Modern Warfare lett.

Érdemes megjegyezni, hogy a Call of Duty és a FIFA klasszikus slágerjátéknak számítanak a karácsonyi szezonban, a karácsonyt megelőző héten az Activision sorozata kilenc, a FIFA pedig nyolc aranyérmet zsebelhetett be. A trend éppen tavaly tört meg, akkor a Red Dead Redemption II húzta be az első helyet. 

A brit toplistát összeállító GfK némi összehasonlítással is készült a jelentésében. Ebből kiderült, hogy a Modern Warfare annak ellenére büszkélkedhetett jobb eladásokkal, mint a Black Ops 4, hogy két héttel kevesebbet töltött a piacon, eközben viszont a FIFA 20 eladásai visszaestek a FIFA 19-éhez képest - igaz, a brit toplista továbbra is csak a dobozos eladásokkal számol, márpedig a digitális eladások egyre nagyobb szerepet töltenek be.

Tipikus alma-körte eset, de a Star Wars Jedi: Fallen Order állítólag jobban teljesít az eddigiek alapján, mint a tavaly megjelent Battlefield V, míg a 2017-es Star Wars: Battlefront II számaitól már elmarad valamennyire.

Az élbolyt a Nintendo játékai és az Activision remake-jei teszik teljessé, de bejutott még a legjobbak közé a Just Dance 2020 is, amely lényegesen jobban teljesít, mint az elődje - további érdekesség, hogy itt az eladások 70 százalékát a Switch-változat hozta össze. A legjobb tíz közé egy Sony- vagy Microsoft-exkluzív sem jutott be.

  1. Call of Duty: Modern Warfare
  2. FIFA 20
  3. Star Wars Jedi: Fallen Order
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. Luigi's Mansion 3
  6. Pokémon Sword
  7. Just Dance 2020
  8. Mario & Sonic at the Tokyo Olympic Games
  9. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
  10. Crash Team Racing: Nitro-Fueled
37.
37.
Chrysh
Én annyit tennék hozzá, hogy anno a cod4ben volt HQ mòd ahol megszerzel egy pontot és véded azt az ellentöl, én azt a modot szerettem és kell is kempelni az adott pontot. Igazábòl olyan modot kéne játszani, ami indokolja a kempelést oszt' jovan'.
27.
27.
Aanash
Nálam a kempelés azzal egyenlő, hogy pl befekszik az ajtó mögé és csak arra vár hogy belépjen valaki.
És nem moccan onnan.
A snipertől annyira nem zavar ha nincs mozgásban.
De alapvetően nem vagyok híve a rohangálásnak.
Lassan, normálisan mozogni fedezékről fedezékre.
16.
16.
logic5
#14: Hagyd. Ő nagyon okos... Felesleges belemenni bármilyen vitába vele.
11.
11.
r3dman
Én imádom.Szerintem csak azok csudázzák akik bénák a játékhoz.Kellett már egy jó Mw.A Téli pályákat hiányolom.
9.
9.
miromar
#2: Azt nem értem miért csak ezek ismétlődnek mikor jóval több pálya van benne plusz éjszakai módok. مارد البرامج والالعاب
8.
8.
Lorthirash
#6: A kempereket meg lehet szívatni a legtöbb esetben ha tudsz valamit alapvetőena z épületharcró, hogy hogyan kell bemenni egy épületbe stb.
7.
7.
Lorthirash
#4: Pontosan arra nincs szükség amit emlitesz amit az utóbbi években műveltek cod szériával az mw2 még elment meg a bo1 de utána egy hányinger az egész széria, most végre kezd visszatalálni régi önmagához, már csak rendes régi méretű pályák hiányoznak meg a 20 fős hc játékmódok.
4.
4.
shatterhand
#2: Az egész jatekot tonkreba..ak a palyak. Korabbi codokban "folyosok" voltak. Eleg volt azokra figyelni. Itt meg teleba..tak emeletes hazakkal, épületekkel ahonnan megy a kempeles. Megertem a koncepciót,hogy lassabb, taktikusabb menetet akartak a fejlesztők....csak EZ COD!!! Nem erdekel mi volt annakidején. Elmult evekben volt egy jól felepitett arculata, hogy ez pörgős arcade shooter.
Nem hittem volna, de mar nosztalgiazok a tavalyi resszel is. Odaig fa.an ment a pörgős killstreak osztás. Most meg muszaj lassan jatszanom miközben masok meg ugyanugy porognek. Ossze vissza megy a játékban a sikerelmeny.
Spawnrendszer meg ritka szar. Vagy beledob nyilt helyre pint ahol a sniperrk varnak. Vagy az isten hata moge rak egy nagy palyan.
Jatszom mert nincs most más, de osztalyozva ez inkább szar 2pontos.
2.
2.
Lorthirash
#1: Nekem két gondom van a játékkal igazából az egyik a pályák, ami szerintem kritikán aluli gyakorlatilag mindegyik szar. A játéknak jót tennének a cod4-es mapok + egy kettő nagyobb jöhetne mw2-ből is.
A másik probléma hogy nincs 20 fős HC TDM a játékban MIÉRT?

A játék amúgy alapvetően tényleg jó de ez hogy van 5 map a játékban ami ismétlődik ráadásul a Crashen kívül ( ami egyébként cod4-es map ) egy map van ami értelmes a többi szerintem semmire sem jó.
1.
1.
playstation4
A legkeményeb Call of duty ami valaha volt
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...