Brit toplista: ismét élen a Dragon Ball Z: Kakarot

 • Írta: fojesz
 • 2020. január 27.
 • Toplista
Kifejezetten csendes ez a január a játékmegjelenések szempontjából, ez pedig erősen érezteti a hatását a brit játékeladási toplistán is. Még mindig vezet a Dragon Ball Z: Kakarot.

A Dragon Ball Z: Kakarot kaparintotta meg a legfrissebb brit toplista első helyét, a pangós januárról árulkodik, hogy a legkomolyabb kihívója a Call of Duty: Modern Warfare volt az elmúlt napokban, amely mindössze 400 példánnyal maradt le az aranyéremről. Az élboly további részében is tipikus slágerjátékokat találunk, a harmadik a Grand Theft Auto V lett.

A héten egy újoncunk volt, és bár a Rugby 20 csak a tizenharmadik helyen nyitott, még így is jobban teljesített, mint az elődje, a Rugby 18, ami annak idején a legjobb negyven közé sem fért be. Érdemes megemlíteni a The Witcher 3: Wild Hunt menetelését is: a Netflix sorozata miatt alaposan felpörögtek a játék eladásai, amely két héttel ezelőtt még csak a harmincnyolcadik volt, most pedig a tizenkettedik helyen végzett.

 1. Dragon Ball Z: Kakarot
 2. Call of Duty: Modern Warfare
 3. Grand Theft Auto V
 4. FIFA 20
 5. Just Dance 2020
 6. Mario Kart 8 Deluxe
 7. Star Wars Jedi: Fallen Order
 8. Minecraft
 9. Luigi's Mansion 3
 10. Mario & Sonic at the Tokyo Olympic Games 2020
25.
Tidus
Megérdemli a sikert a játék !
Eszméletlen hangulat bomba számomra....kiskorom óta egy ilyen akció-kaland játékra vágyok amibe a Z történéseit élhetem át újra !
Végre a klasszikus zenék szólnak egy külön nagy öröm amit ki kell emelnem !
Az hogy néhol repetitiv....azt megse érzem mert jrpg fan vagyok...(lehet ezért is tetszik annyira mert inkább jrpg irányultsága van a játéknak mint wrpg )
Tuti ott lesz az év végi top 5-s listámon.
24.
hajbel
#23: Pont ezért lehet ebből játk, mert sok cselekményt ki lehetett hagyni, valamint szinte egyik harc sincs helyben korlátozva, nagy nyílt terű csatákkal. Míg a sima epizódban Songoku végig barangol, rengeteg helyszínnel, cselekménnyel, nem kevés zárt térben játszódott pl. a vörös szalag csoport bázisa. Repülni sem nagyon tudtak, bár a felhő adott lett volna. Játék szempontjából könnyebben kivitelezhető a Z szerintem.
22.
hajbel
#19: Szerintem már az előzetes infók alapján lehetett tudni, hogy nem Neked készült ez a játék, hanem szélesebb közönséget szólít meg. Én pl. nem játszanám ha nem az eredeti történetet dolgozná fel (amit annakidején végig sem néztem, mert mire "kijött" már egyáltalán nem volt időm megnézni 200 részt), ha túl lenne bonyolítva az rpg vagy a harc, akkor most úgyszintén bele sem kezdenék. A mellékküldetések és az aktivitások lehetnének ötletesebbek, de a legtöbben a mai vilgában úgyis csak ledarálják a főszálat. Én is ezt fogom tenni nagyjából, mivel még van egy csomó cím, amit be kell pótolnom és időm sincs sok úgy általában.
19.
JohnSpartan
Hozzáteszem, a DBZ az az anime ahol minden 1es filler részt szerettem. DB-t mai napig minden mennyiségben.

Most sztrájkolok mivel a DBZ Tenkaichi 3 óta nem tudtak olyat mutatni számomra amire azt mondanám hogy nah ez az ami felülmúlta mindenben. Azóta nem volt olyan hardszrendszerű DB jàték ami elég szégyen mivel egy ps2-es jàtékról beszélek. Mondhatnàm azt is hogy a Tenkachi 3 volt a DBZ jàtékok GT-je vagy vagy Pro Evo-ja vagy sorolhatnám az olyan címeket amik kimaxkoltak eggyes kategóriákat.

Ez nem csak az én véleményem hanem sok olyan emberé akik ismerik a DB szériát és ugyan úgy sok más DB játékkal toltàk.
16.
hajbel
#15: +1 plusz a fanservice is elég jó
15.
Greed1500
Pár napja vettem meg és nem bántam meg. A zenék az animéből vannak átvéve, a játék nyílt terű, vannak továbbá gyűjthető emlékek amik a gyűjtögetni szeretőknek lett kitalálva.
Nem ez lesz az év játéka ez szerintem egyértelmű, viszont kapott jó pár negatív kritikát amit szerintem nem érdemelt meg:
-Sokat kritizálják amiért a sztori egy az egy a Z szériáról szól. Mindenki tudta miről fog szólni a játék ezt sosem tagadta. Mellesleg a sztorit elég jól elmondta.

-Sokan hasonlítják az előző FighterZ játékhoz ami elég rossz hasonlítás mivel az inkább egy Mortal Kombat típusú játék

-Vannak olyanok akiknek a nyílt terű pálya nem jön be. Én szeretem de sokak nem, ez embertől függ.

-Páran kritizálják a grafikát. Na ezt az egyet nem fogom fel. Nem tudom ezek az embereknek milyen igényük van de szerintem a grafika szuper. A karakterek úgy nézznek ki ahogy kell és a háttér is szuper.

Na persze a játéknak vannak gyenge pontjai:

Az alap harcok elég hamar unalmassá válnak.
Néhány küldetés egyszerűen unalmas, de ezekkel együtt is jó a játék.

Szóval nekem tetszik a játék, jól feldolgozza a Z szériát. Aki szereti a Dragon Ballt és a nyílt világú játékokat annak ajánlom. Aki nem biztos benne hogy megveszi az várjon és vegye meg később leárazva.
14.
hajbel
#13: Hozzám azért jutott el, mert én nem vagyok sem rpg sem anime rajongó. Imádtam a sorozatot, ez pedig annyira le van egyszerűsítve rpg elemek és harc terén, hogy egy hozzám hasonló átlag jóska is élvezni tudja. A grafika, a zenék, a hangulat nagyon jól visszaadják a DBZ hangulatot. A történetvezetés eddig nálam telitalálat. Bár lassúak és egyszerűek a monológok, ezt nem rónám fel hibának, mivel 291 részt kellett belesűríteni kb. másfél rész játékidejébe. Nagyon jó érzékkel vágták ki az unalmas részeket és koncentrálnak a karakterfejlődésre. Bár eddig csak Songohánét láttam, de elvileg Vegetáé is hasonlóan jól meg lesz rendezve.
13.
GAMEROD
Lehet hogy a többi Dragon Ball játék is ezt a történetet dolgozta fel, de mégis ez érett meg arra, hogy nagyobb közönséghez eljusson, még az egyes 90-es évekbeli programozástechnikái ellenére is. Most hiába jön mindenki ilyen tzatzikikkel meg tenkiachikkal, ha azoknak nem volt akkora merketingjük hogy többek akár halljanak is róla.
9.
Neotechtr
Érdekesek a véleméynek és arra következtetek belőle, hogy azoknak, akik nem játszottak még DB játékkal és/vagy nem játszották végig ugyan azt a sztorit már a 120-adik játékban is, azoknak akár teljesen jó lehet.
8.
Kawada
#6: "Számomra inkább pozitívum, hogy a sorozat történéseit részletesen dolgozza fel.."

Igen, csakorlatilag a sorozatot nézi végig az ember. :) Ami egyrészt jó, mert konkrét képek és beállítások vannak, amik egy az egyben visszaköszönnek még a gyűjthető kártyákból is (anno gyűjtöttünk valami kártyákat, de már nem is emlékszem, hogy az valami magyar vagy külföldi kiadás volt-e, de azt tudom, hogy 1-2 kártya elég borsos áron kelt akkoriban, gyerek fejjel. De nagyon igényesek voltak). Úgyhogy ilyen szempontból nagyon frankó. :) De ahogy pár pár éve nekifogtam egyszer a sorozatnak, rájöttem annál is, hogy nekem erre már nincs időm és türelmem. :) Hogy egy 20 perces rész elteljen azzal, hogy egy 40 részes harc 2 ütése közötti 3 mondatot vált egymással 2 karakter, miközben nagyon csúnyán néznek egymásra... :) Úgyhogy hamarabb abba is hagytam és megőriztem a szép és kedves emlékeket. :) Amiért ezt írtam, hogy számomra ezt a fajta vontatottságot is teljesen visszaadja a játék.

De ismétlem, ez egy aránylag felületes ismertségből jött nekem így le. Várok én is valami bővebb beszámolót.
7.
JohnSpartan
Nem szeretek negatív kommentet írni de az eggyik kedvenc animém játékához kötelezőnek érzem.

Kezd elegem lenni ezekből a dolgozd fel 120x a storyt mert nem láttam még elégszer... ahány DBZ játék annyiszor kapod arcba kicsit másképp, kicsit szebben, kicsit finomítva... Màr nem azért de ha a DBZ törtènetére vagyok kivàncsi akkor megnézem az animét.
Ha egy játékot szetetnék jàtszani ami a DBZ-re épít akkor nekem ne egy újjabb xenoverst tóljanak ki magukból repetitív módon (hála ég nem az jött) hanem probáljanak már a lényegére koncentràlni ( A HARCRA).

Kezdtem már reménykedni a DBZ Fighters-nél hogy jó irányba halad a DB jàtékok fejlesztése mert nagyon hasonlított az akkori Budokaira ami mai napig nagyon jó kis 2D arcad stilusú game volt jó harcrendszerrel. De nem... rugjuk tökön magunkat és térjünk vissza a valóságba és folytassuk ahol abba hagytuk...... RPG RPG RPG RPG... ami a csövön kifér.... nincs még belőle elég ba****...

Grafika: csodàllatos mint mindig. Ennél màr csak a Fightez volt szebb. De a fene vàrja el tőllük azt a szinvonalat.
Jàtékmenet: egy szóval... Unalmas!
Harcrendszer: nah azt inkább hagyjuk...
Story: ugyan az 120x-ra
Zene: alap lenne hogy mindeggyik DBZben a saját zenéje szóljon és ha már story alapu jàték ne randomra dobàlják bele.

Igazából onthatnám magamból hogy miért nem tetszett de ez az én véleményem, senkit nem akarok befolyásólni vagy elvenni a kedvét hogy jàtszon vele, csak màr tényleg unalmas hogy mindig ugyan azt tudják kipréselni magukból minden eggyes évben.

Jah és nem vettem és nem is jàtszottam vele de pont eleget làttam belőle hogy el tudjam dönteni hogy 21000 Ft-ot soha nem érne nállam, és sajnos a töredékét sem.

Tenkaichi forever!
6.
Yanez
#5: Számomra inkább pozitívum, hogy a sorozat történéseit részletesen dolgozza fel, meg úgyszint a hosszú párbeszédek. Utóbbit persze nem nagyon szeretem, de egy DBZ játékban élvezném. A linearitástól sem irtózom, a többi dolog viszont nem hangzik túl biztatóan. Köszi, hogy ezeket leírtad!
5.
Kawada
Havernál néztük meg, illetve streameket néztem. Amiért nekem nem tetszik, az inkább életkori sajátosság és időhiány szerintem. Plusz a fícsörök kellemetlen "találkozása". Remek a látvány, a hangulat, gépigény semmi, konkrétan kipróbáltam a laptopomon (egy 30 percet csak, ezért nem valami releváns...) és gond nélkül ment maxon (gtx 850m 2gb, i74710hq, 16 gb ddr3, 7200rpm-es hdd). A történések olyannyira a sorozatot dolgozzák fel, hogy nekem unalmas. A harcrendszer nekem személy szerint nem tetszik, de remekül szolgálja a látványt és a DBZ szerű harcot. És annyira lineáris minden, hogy inkább a vizuális novella szintet üt meg szerintem mint egy valódi open world rpg-t. És azért ezeket a gyermeteg és bugyuta párbeszédeket hallgatni ennyire hosszan, nekem már nem fér bele. Ha sokkal több időt fordíthatnék rá, felülnék a nosztalgia vonatra. De akkor is zavarna, hogy egyes elemeiben rettenetesen primitív, másokban pedig fölöslegesen túlbonyolított. Az alapján amit láttam persze... Aztán hogy a történettel haladva mennyire nyílik ki, nem tudom. Streamek alapján se nagyon.
4.
Yanez
Ezeket jó hallani! Köszi skacok! Egyszer majd talán én is teszek vele egy próbát.
3.
GAMEROD
Első normális Dragon Ball játék, ami tényleg valósan visszaadja a rajzfilm hangulatát, helyszíneit és történéseit úgyhogy megérdemli az első helyet, a fantasy történeteknek alapból az RPG stílus áll a legjobban. Mondjuk jobban tetszene ha egyben lenne a térkép, több szabadságot adna, kidolgozottabb lenne a világ és a mellékakciók azaz nem csak egyhelyben állnának akikkel dolgunk van, hanem tennének, vennének - mellékküldetésekben lehetne több kihívás, nemcsak valami érmegyűjtögető módon odamegyek felveszem oszt kész. Az XP kezelési rendszer és a minimap is lehetne áttekinthetőbb. De ezektől függetlenül jó lett, egy az egyben a Dragon Ball Z történéseit dolgozza fel.
1.
Yanez
Hát senki, aki játszik vele nem kommentel ide milyen lett a játék?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...