Minecrafttal az otthonmaradó lengyel gyerekekért

  • Írta: gorien
  • 2020. március 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Egyedi módját találta a lengyel kormány annak, hogy a fertőzésveszély miatt otthon maradó gyerekeket lefoglalják. Elindítottak egy tanulságos és szórakoztató funkciókkal felszerelt oldalt, amely többek közt egy Minecraft-szervert is tartalmaz.

Miközben a szülők a home office lehetőségeivel és akadályaival bíbelődnek, a gyerekek is a házban ragadnak Európa-szerte. A kontinens iskolái, tanárai rohamtempóban állnak át a távoktatás különböző módjaira, miközben annak is elejét próbálják venni, hogy a kényszerű izoláció végéig a képernyők előtt kössenek ki a gyerekek. A lengyel kormány egy másféle megközelítést alkalmaz inkább.

Elindították a Grarantannát, egy weboldalt, amely a legkisebb korosztályokat célozza szórakoztató, de tanulságos tartalmakkal – mert „ez nem szünidő”, hirdeti a felirat. Az oldalon történelmi, földrajzi kvízek, rejtvények, webszemináriumok várják a gyerekeket, és egy nyilvános Minecraft-szerver is, mindezt kormányzati támogatással.

A szervert a lengyel Neverlight Association felügyeli, akik többek között esport-rendezvényeket is tartanak és társasjátékokat adnak ki. A nyilvános szervert szabadon látogathatják a fiatalok, függetlenül attól, hogy általános iskolába vagy középiskolába járnak, a cél az, hogy (ha máshogy nem) így tudjanak szocializálódni. Minden felhasználó kap egy hatvanszor hatvan kockányi területet alkotás céljából, a legszebb építményeket pedig díjazzák is március 30-án.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...