A Nintendo kérésére kivették Mariót a Dreamsből

  • Írta: nodae
  • 2020. március 23.
  • Hír
Link másolása
A PlayStation 4 platformon elérhető Dreams játékban kezdenek elszaporodni a más cégek szellemi termékeinek sorába tartozó elemek. A Nintendo cérnája Mariónál szakadt el, a Sony pedig elismeri a panasz jogosságát.

A Media Molecule (LittleBigPlanet, Tearaway) csapatának műve a kreatív elmék találkozóhelye, ahol mások által alkotott játékokkal játszhatunk, illetve mi is elkészíthetjük sajátunkat. A Dreamiverse világában mindig vár ránk valami új, és a közösségi médiában aktív gamer szereplők is előszeretettel mutatják meg a nagyvilágnak alkotásaikat.

Azonban nem mindenki fejéből pattannak ki teljes mértékben egyedi ötletek. A Dreams megálmodói jó előre, azaz még indulás előtt tisztázták, hogy ebben a kreatív térben nem látják szívesen a jogvédett anyagokat, és azokat rendre el is távolítják majd. Ezúttal egy komolyabb konfliktus ütötte fel a fejét, mely érett egy ideje: nem elég, hogy komplett Mario-pályák szerepelnek a Dreamiverse-ben, ezek még magát az ikonikus karaktert is használják, így az ezt kevéssé díjazó Nintendo jelezte a Sonynak, hogy intézkedjenek a tartalom eltávolításával kapcsolatban. A Sony eleget tett a kérésnek és az érintett játékost, aki Piece of Craft néven érhető el Twitteren, felkeresték az üggyel kapcsolatban.

"Túl közel repültünk a naphoz, srácok!" - írta meg követőinek az érintett felhasználó. A történtekre azzal reagált, hogy nem óhajtja megnevezni a panasz benyújtóját, azonban nem adja fel a projektet, mert van B-terve erre az eshetőségre. Ugyanakkor sajnálja, hogy a készítők kérése ellenére nem vették lazán az ügyet.

28.
28.
SLi
Az Otherworld az olyan mint amilyennek a nagyon buta ember elképzeli az "újságírást".
Kedvencem az volt mikor olyan szinten nem értették meg a Birdmant hogy konkrétan egy igaz mondat nem volt a kritikájukban.
22.
22.
Obi Wan Kenobi
#20: Én a podcast miatt szerettem meg őket, de elég hamar elidegenített Phelan. Az első egy-két részben nem volt ennyire durva, de utána valami elkattant benne. A legutóbbit már nem tudtam megnézni se.
21.
21.
kanguru
manapsag mar mindent jateknak hivnak ami a kepernyon van szines,3d-s es mozog es lekot egy 3evest 10percnel tovabb?
Meg szep hogy kivettek, talan dollar szazmilliokat koltott a nintendo a mario reklamozasara az evtizedek alatt.
20.
20.
#19: Phelan egy vérbeli, agygőzös divat PS fanboi. Pedig nem így indult, de idővel nem tudott meghasonluni önmagával. A Zoly meg jó gyerek, de időről időre beindul az agyában a hangya, azt ki tud találni, meg be tud mondani olyan hülyeségeket, hogy ha a kutya bevenné, megveszne. Ezért most röppent is náluk a patreon támogatásom. Szeretem amúgy a csatornát és követem továbbra is. Nyilván lehet rájuk is szart dobálni, de én nem teszem.
15.
15.
delphijos
#14: Ja, még annyi, hogy pont olyan időket élünk hogy egy-egy IP-nek ( legyen film, játék ) sokszor a tulaja se képes jó minőséget csinálni. Ha mindenre mindenki rászabadulna, akkor meg azon menne a balhé hogy "mér engedik ezt". Mégis hogy menne a minőség ellenőrzés például ha a tulaj akkor tudja meg készült valami amikor már "kint van" ?
11.
11.
cyberstaker
#10: Úgy érzem nem azon van a hangsúly, hogy pont ez az ember mennyi idő alatt meddig jut. Hanem amikor majd lesz rá 4.5,10 ember (mert a dreams jövője ebben van), akkor igenis simán megcsinálnak majd egy teljes értékű játékot.
8.
8.
cyberstaker
A youtube túlkapás, de ez nem az. Főleg hogy komplett játékokat lehet létrehozni, ami azért jogilag tényleg cinkes. Azért mégis csak egy nintendo exclusive ról van szó, amit így ps4 en játszhatnak az emberek, ráadásul valószínűleg minőségibb formában mint amit a jogbirtokos cég kitermel magából XD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...