Fortnite - az új konzolokon is elérhető lesz

  • Írta: Baloo
  • 2020. május 14.
  • Bejelentés
Link másolása
Tegnap jelentette be az Epic Games, hogy nem hagyja magára sikeres battle royale-játékát a next-gen konzolok megjelenése után sem. A Fortnite már az Xbox Series X és PlayStation 5 indulásakor elérhető lesz mind a két gépre.

Hála az új gépek architektúrájának - akárcsak a Ubisoft a Rainbow Six: Siege esetében - az Epic Games is gond nélkül, már azok megjelenése napján át tudja vinni majd a Fortnite-ot az új Xboxra és PlayStationre. Természetesen a játékosok összes eddigi eredménye és megvásárolt cucca is migrálható lesz a konzol között - adott márkán belül feltételezhetően.

Az Epic még hozzáfűzte, hogy 2021-ben tervezik a játékot átültetni a tegnap bemutatott Unreal Engine 5 motor alá, de hogy az új gépek miként fogják kihasználni a motorban rejlő lehetőségeket, azt egyelőre nem részletezték.

Mivel a Fortnite már eddig is 350 millió regisztrált játékossal büszkélkedhet, értelemszerűen a jelen generációs konzolokat sem fogják a fejlesztők elhanyagolni, és hála a cross-playnek még egy jó ideig lövöldözhet majd mindenki mindenkire platformtól függetlenül.

3.
3.
hedzsooo
Remélem ez pl. RTX ON-t jelent majd az új motor alatt jövőre, a DirectX 12-t is lehet jobban kitudja majd használni, stb. számítok teljesítmény javulásra, valamint így nagyobb grafikai részletesség lehetőségére is az erősebb vasakon! :-)
1.
1.
Gaboo77
Igazából az lett volna meglepő. ha nem. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...