Brit toplista: élen a definitív Xenoblade Chronicles

  • Írta: fojesz
  • 2020. június 1.
  • Toplista
Link másolása
Több érdekes változást is hozott a legutóbbi brit játékeladási toplista, így például a Xenoblade Chronicles: Definitive Edition érkezésével az Animal Crossing: New Horizons három hete tartó uralma is véget ért.

Kapásból a brit eladási toplista élén nyitott a múlt héten megjelent Xenoblade Chronicles: Definitive Edition, a játékból kétszer annyi példány fogyott, mint a Wii-n bemutatkozott eredetiből 2011-ben. Érdekesség, hogy a 2017-es Switch-exkluzív folytatás rajtját már nem sikerült felülmúlnia, igaz, nem maradt el sokkal tőle. (A toplista csak a dobozos eladásokat számlálja, márpedig a koronavírus-járvány miatt több üzlet is zárva tart az Egyesült Királyságban.)

Az Animal Crossing: New Horizons így csak a második lett, míg őt a Call of Duty: Modern Warfare követi. Más Switch-megjelenések is befértek a listára, még ha nem is csíptek meg előkelő helyet: a Borderlands-kollekció a tizennyolcadik, a BioShock-csomag a huszonkettedik helyen végzett. Az XCOM 2 nem jelent meg dobozosan, ezért nem szerepel listán, és ebből az okból nem érdemes keresni a felhozatalban a Minecraft Dungeonst sem.

Múlt héten vette kezdetét a Sony Days of Play akciósorozata is, amiből nem kevés PlayStation 4-cím tudott profitálni: a Days Gone a hatodik, a The Last of Us: Remastered a kilencedik, míg a  PlayStation VR Worlds a tizedik helyre ugrott előre. Ezenkívül a God of War és a Marvel's Spider-Man fért be a legjobb húsz közé egy tizenegyedik és egy tizennegyedik hellyel. A viszonylagos tumultus velejárója, hogy az előző hét ezüstérmese, a Mario Kart 8 Deluxe kiesett a tízes élbolyból és csak a tizenkettedik lett - erre mostanában nem sokszor volt példa.

  1. Xenoblade Chronicles: Definitive Edition
  2. Animal Crossing: New Horizons
  3. Call of Duty: Modern Warfare
  4. Grand Theft Auto V
  5. FIFA 20
  6. Days Gone
  7. Star Wars Jedi: Fallen Order
  8. Minecraft (Switch)
  9. The Last of Us: Remastered
  10. PlayStation VR Worlds
7.
7.
Bronislav
#5: olyan népségtől akik tejet raknak a téjába bármi kitelik
3.
3.
tyber16
#2: Meg szerintem azt is hozzávehetjük hogy az emberek mindig úgy vetik rá magukat az új megjelenésekre mintha nem lenne holnap. Az idei évi halasztások miatt meg fokozottan igaz lehet.
2.
2.
delphijos
#1: Ezek a fizikai eladások, és a Nintendo-nál még mindig ez a legnépszerűbb. Bár az tény hogy az exeik mindig elég sikeresek.
1.
1.
FekaFOB
Kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen lista milyen adatok alapján állítódik össze. A Days Gone-t értem, mert boltban már 15 fontért hozzá lehet jutni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...