Brit toplista: tarolt a The Last of Us: Part II

 • Írta: fojesz
 • 2020. június 22.
 • Toplista
Megjelent az év egyik legjobban várt videojátéka, amely annak rendje és módja szerint felforgatta a brit játékeladási toplistát. Az Egyesült Királyságban egyelőre a The Last of Us: Part II produkálta a legjobb rajtot idén.

Kapásból a brit játékeladási toplista élén nyitott a The Last of Us: Part II, és egyúttal több rekordot is megdöntött.

Időarányosan a legjobb eladásokkal büszkélkedhet az országban a Sony PS4-es megjelenései között, még akkor is, ha csak 1 százalékkal sikerült lenyomnia az Uncharted negyedik részét; érdemes azonban megemlíteni, hogy a toplista csak a dobozos eladásokkal számol, márpedig az új The Last of Ust biztosan többen vásárolták meg digitálisan, mint a legutóbbi Unchartedet.

A játék a PS3-as elődjét már kényelmes előnnyel győzte le, 76 százalékkal több példányt adtak el belőle az első héten, itt viszont azért nem fair az összehasonlítás teljesen, mert a PS4 valamivel népszerűbb konzol, mint az előző generációs gép volt.

Ami az éves összesítést illeti, itt is tarolt a játék: az idei évben még egy cím sem rajtolt olyan jól, mint a The Last of Us: Part II, az eddigi csúcstartó Animal Crossing: New Horizonsra 40 százalékkal ígért rá.

 1. The Last of Us: Part II
 2. Ring Fit Adventure
 3. FIFA 20
 4. Mario Kart 8 Deluxe
 5. Call of Duty: Modern Warfare
 6. Grand Theft Auto V
 7. Minecraft (Switch)
 8. 51 Worldwide Games
 9. Pokémon Shield
 10. Star Wars Jedi: Fallen Order
16.
RangerFox
#11: Igazából legalább 7 alkalom van, amikor interakcióba léphetsz kutyákkal
15.
leviske
Meg azért sem fair az összehasonlítás, mert:
- már akkor volt hír arról, hogy a PS4-re remaster jön.
- az első rész egy új franchise volt, ami a sikere miatt végül a csapból is folyt. Anno a Dragon Age 2 is leverte az Origins korai eladásait.

Én nem utálom ezt az epizódot, de azt azért elég valószínűnek tartom, hogy a Part3-nak nem alapozta meg annyira a korai eladásokat, mint ennek tette az első rész.
14.
Tibi80
Nekem eddig csak pozitív tapasztalataim vannak a játékkal kapcsolatban, leszbik a csajok? Na és? Szép, tartalmas, nekem érdekes, a magyar felirat nagyon meglendítette a sztori átélését, 7,5 órát raktam eddig bele, de alig várom hogy folytathassam...
12.
Onion
Nem csoda. Mert abban az országban is tele vannak balliberális emberekkel.
11.
amadeusz gyermeke
Lehet benne kutyát simogatni az elején. Amit megkell becsülni, mert utána csak kutyairtás lessz. Pfff
10.
hajbel
Sajna nekem így a vége felé kicsit monoton, de a legfájóbb az orrba-szájba nyomott ratyicsalád propaganda. A level desihn csodálatos és a story is tetszik. Tetszik a kétféle perspektíva és 3 féle filozófia ütköztetése, de a játszható karakterek nem szimpatikusak egyáltalán, sőt.
9.
Darksiders84
#8: Ne már 28 és még nem fejezted be? Én órában 14 de sztoriban azt hittem már előrébb vagyok a felénél.
8.
Uborka2
#7: Én 28 órát de szerintem már a végefelé járok.:D
7.
Tibi80
Nekem eddig csak pozitív tapasztalataim vannak a játékkal kapcsolatban, leszbik a csajok? Na és? Szép, tartalmas, nekem érdekes, a magyar felirat nagyon meglendítette a sztori átélését, 7,5 órát raktam eddig bele, de alig várom hogy folytathassam...
6.
BockÚr
Holnap jön alig várom.
5.
kopic
Héten megyek majd haveromhoz meglesni a játékot, iszonyat várom már!
3.
Caleon
Nagyon tetszik az eredmény. Bevallom, én várni akartam a vétellel, de a haterek annyira vissza-visszaterelték a figyelmemet a játékra, hogy végül behúztam. Lenyűgöző az egész, szóval ezúton is köszönöm azoknak, akik ekkora reklámot csináltak neki a TLoU2 topikok aktív pörgetésével. :)
2.
manderel
#1: A GTA V azért van mindig a listán, mert rengeteg embert bannolnak az onlinenból, aztán vannak akik simán újraveszik. Idehaza is van ilyen, nyugaton pláne.
1.
stalker0412
Az ilyen 10-es listákat ahol a GTA V még mindig középen helyezkedik el, egyszerűen nem tudom komolyan venni....na jó a TLoU II-ről elhiszem, hogy vezetni fogja a heti listákat még néhány hétig.

U.i.: a TLoU II tipikus 2. rész lett nagyobb/hosszabb/szebb, de az első még mindig közelebb áll a szívemhez.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...