Augusztusban debütálhat az Xbox Series S?

  • Írta: gorien
  • 2020. június 30.
  • Pletyka
Link másolása
Az Xbox Series X rejtélyes kistestvéréről még mindig csak pletykák és híresztelések állnak rendelkezésünkre. A legújabb játékipari szóbeszédek szerint nyár végéig kell várnunk, hogy megtudjuk, mit takar a Lockhart munkanév.

A Microsoft májusban kezdte meg a hangolást az újgenerációs konzolja érkezésére, ezt a rendezvénysorozatot ők Xbox 20/20-nek nevezték el. Az elmélet az volt, hogy havonta jelentkeznek valamivel, ami egyértelműbbé teszi számunkra, mit várhatunk tőlük a karácsonyi szezonban. Ennek első eleme a májusi Inside Xbox volt, amely kissé lagymatagra sikeredett, és a redmondiak is jelezték, hogy megértették, talán félrevitték az éneket az esemény marketingjével.

Bizonyára feltűnt - tekintve, hogy június 30-at írunk -, hogy ebben a hónapban nem igazán volt nagy bemutató – bár a májusban nyilvánosságra hozott menetrendben a Microsoft nem is említette, hogy készülnének bármivel. Show helyett az Xbox Wire blogján osztottak meg kisebb-nagyobb érdekességeket arról, mire is lesz képes az Xbox Series X, például hosszabban olvashattunk a Smart Delivery rendszerének működéséről.

Amit várhatunk, az a júliusi Inside Xbox lesz, amin végre a redmondiak saját csapatai kapják a főszerepet, illetve az általuk fejlesztett játékok, mint a Halo Infinite.

A nagy kérdés nyilván az, hogy vajon volt-e bármi a Microsoft tarsolyában, ami eredetileg júniusban kapott volna helyet. Aaron Greenberg marketingfejes szerint „semmit nem halasztottak el”, de több újság is azt mondja, hogy a sokat pletykált Xbox Series S (avagy Lockhart) eredeti bemutatója az E3-ra esett volna. A show tökéletes alkalom lett volna arra, hogy bővebben prezentálják, a kisebb, olcsóbb masina mitől is más, mint a húzónévnek szánt Series X.

Az Eurogamer Jeff Grubbra hivatkozva állítja, hogy a Series S bemutatója júniusról augusztusra került – egyébként erre reagált Greenberg is az előbb említett nyilatkozatával. Kézzelfoghatót továbbra sem tudunk, úgyhogy csak találgathatunk: lehet, hogy a világban zajló események a Microsoftot is inkább arra intették, hogy csöndben átrendezzék naptárukat, elvégre nem sokat érnek a konzol bemutatásával, ha épp senki nem figyel rájuk.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Lockhart létezése lényegében nyílt titok, még úgy is, hogy hivatalos megerősítés nincs róla.

7.
7.
Nothing
Érdekes lesz, mikor majd SS-nek rövidítik mindenhol... ;)
6.
6.
Dirt 5 120 fps Series X en ami eddig biztos. Többről nem hallottam.
De ebben a genben is van nem csak 1080p 60 de
4k 60 is. Mondjuk one x en.
3.
3.
PaprikaJancsi
Ha ugyanúgy futtatt minden játékot mint a nagy testvér, csak mondjuk 4K helyett FullHD-ban, 120 FPS helyett 60-al, néhány esetben 60 helyett 30-al, és lemezmeghajtó nélkül, én azért lehet vevő lennék rá, ha lényegesen olcsóbb lenne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...