Amerikai toplista: tarolt a The Last of Us: Part II

 • Írta: fojesz
 • 2020. július 20.
 • Toplista
Befutott az amerikai játékpiac teljesítményét monitorozó NPD Group júniusi összesítése, amiből kiderült, hogy a The Last of Us: Part II-ra az USA-ban élő játékosok is előszeretettel fizettek be.

Remek júniust zárt az amerikai játékpiac, a teljes forgalom 1,178 milliárd dollár volt, ami 26 százalékos javulást jelent éves szinten. Habár a hardvereladások 17 százalékkal visszaestek (191 millió dollárra), a játékokból 49 százalékkal több bevétel (570 millió dollár) folyt be, és a kiegészítőknél is 29 százalékos erősödést mértek - az utóbbi szegmens 417 millió dollárosra nőtt ezúttal.

Ami a játékeladási toplistát illeti: az alábbi lista a dobozos és a digitális eladásokat egyaránt méri, egyedül a Nintendo eShop számai hiányoznak belőle. Érdemes ezenkívül megjegyezni, hogy a lista nem darabszám, hanem az eladások árbevétele alapján rangsorolja a játékokat. Az aranyérmet nem túl meglepő módon a The Last of Us: Part II zsebelte be: a Naughty Dog fejlesztése ezzel az év legjobb rajtját hozta össze, és kapásból 2020 harmadik legkeresettebb játékává vált:

 1. The Last of Us: Part II
 2. Call of Duty: Modern Warfare
 3. Animal Crossing: New Horizons
 4. Grand Theft Auto V
 5. Mortal Kombat 11
 6. Red Dead Redemption II
 7. Ring Fit Adventure
 8. NBA 2K20
 9. Mario Kart 8 Deluxe
 10. Minecraft Dungeons
 11. Super Smash Bros. Ultimate
 12. Rainbow Six: Siege
 13. Minecraft: PlayStation 4 Edition
 14. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
 15. Star Wars: Jedi Fallen Order
 16. Borderlands 3
 17. Need for Speed: Heat
 18. Persona 4 Golden
 19. SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom - Rehydrated
 20. Assassin's Creed: Odyssey
7.
VoidPancake
Remek. Más nem is kell nekik, hogy a 3. játékot is összerakják, Druckmann megint tol valami agymenést, majd megint be lesz kajálva, és a jól megfizetett "újságírók" ismét olyan siker és forradalmi "műként" fogják leírni, mint a Schindler Listáját.
3.
godach
#2: +1 annyi kivétellel hogy én erre a verzióra is beneveztem. Ha jön PS5-re a Days Gone-val együtt instant vétel és újrajátszós.
2.
SonOfVikings_HUN
Megérdemelten első a Last Of Us 2. Kitűnő játék lett. Én örülök a sikerének. Személy szerint majd PS5 verzióra nevezek be rá.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...