Amerikai toplista: a Ghost of Tsushima vitte a júliust

 • Írta: gorien
 • 2020. augusztus 15.
 • Toplista
Link másolása
Továbbra is szép számokat produkál az amerikai játékpiac, de míg az összköltés veri a tavalyi évet, és a szoftvervásárlások is nőttek, a hardverek terén már tapasztalható visszaesés. A játékok közt a Ghost of Tsushima aratott az USA-ban.

Továbbra is erősödik az amerikai játékpiac az NPD Group friss helyzetjelentése szerint. Az elmúlt hónapok egyre-másra bizonyították, hogy a koronavírus-járvány miatt otthonmaradó amerikaiak nagyon szívesen költenek a videojátékipar termékeire, és ez júliusban sem volt másként. Az előző évhez képest 32 százalékkal nőtt a piac forgalma, ami dollárra lefordítva 3,6 milliárdot jelent.

Továbbra is a Nintendo Switch a legkeresettebb konzol, a hardveres eladások azonban csökkentek a 2019-es eredményekhez képest 2 százalékkal. Ezzel ellentétben a perifériák iránti kereslet nőtt, új júliusi rekordot állítottak fel a fejhallgatók és a gamepadek eladásai.

A videojátékok között a Ghost of Tsushima uralta az amerikai piacot, a teljesítményével az eddigi év ötödik legjobban fogyó játéka – eközben Japánban a legkeresettebb PS4-exkluzív címmé vált, lehagyva az addigi csúcstartó Marvel's Spider-Mant.

A másik havi újonc az amerikai listán a Paper Mario: The Origami King, ami a sorozata legjobb nyitóhónapját produkálta. A legjobban fogyó játékok listáján csak egy újonc van még rajtuk kívül, a tizedik helyen a Sword Art Online: Alicization Lycoris. Az év legkeresettebb játéka változatlanul a Call of Duty: Modern Warfare, ami júliusban a második helyen végzett.

A listára tekintve láthatunk néhány, meglepő módon hiányzó címet, méghozzá a Take-Two istállójából. A cég megerősítette, hogy a júliusi digitális eladásait nem osztotta meg az NPD-vel, de arról nem szóltak, hogy a továbbiakban is folytatják-e a gyakorlatot vagy csupán egyszeri esetről van szó. Szokás szerint a Nintendo digitális eladásai is hiányoznak az összesítésből.

 1. Ghost of Tsushima
 2. Call of Duty: Modern Warfare
 3. Paper Mario: The Origami King
 4. The Last of Us: Part II
 5. Animal Crossing: New Horizons
 6. Ring Fit Adventure
 7. Mortal Kombat 11
 8. Mario Kart 8 Deluxe
 9. Super Smash Bros. Ultimate
 10. Sword Art Online: Alicization Lycoris
 11. Minecraft: PlayStation 4 Edition
 12. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
 13. Rainbow Six: Siege
 14. New Super Mario Bros. U Deluxe
 15. MLB: The Show 20
 16. Star Wars Jedi: Fallen Order
 17. Need for Speed: Heat
 18. Marvel's Spider-Man
 19. Assassin's Creed: Odyssey
 20. Call of Duty: Black Ops 4
16.
16.
kamgecam
Jön a multiplayer is! :) Ghost of Legends
https://youtu.be/ymjtB5BrEoM
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...