DiRT 5 - mozgásban az Xbox Series S-verzió

  • Írta: fojesz
  • 2020. szeptember 18.
  • Videó
A Codemasters folyamatosan adagolja a látnivalókat a DiRT-sorozat legújabb részéről, a napokban kiadott kedvcsináló pedig azért is érdekes, mert az Xbox Series S-verziót örökíti meg mozgás közben.

Egy olaszországi Path Finder-eseményt nézhetünk meg közelebbről a DiRT 5 legújabb kedvcsinálójában, amely lehetetlen terepkihívásokkal várja az off-road futamok szerelmeseit. Külön érdekesség, hogy a videó az Xbox Series-verzió alapján készült, így élesben is megnézhetjük, hogy mire képes a Microsoft olcsóbb next-gen konzolja.

A DiRT 5 november 6-án fog megjelenni PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, míg az Xbox Series-konzolokra november 10-én érkezik - a PS5-változat még nem kapott megjelenési dátumot. A következő generációs konzolokra ingyenesen frissíthetünk az adott konzolcsaládon belül, ha rendelkezünk a játékkal a kurrens PlayStationön vagy Xboxon.

35.
PS4jacksony
Ez egyszerűen ronda még,hogy nyitócím....
Ez talán egy x360 nál vállalható lenne ...
34.
Dr.Genya
#27: Ebben egyetértünk!És köszönöm a normális kommunikációt!
33.
delphijos
És az egészbe még be se hoztuk az RT-t, mert fogalmunk sincs hogy az ezeket a GPU-kat mennyire fogja vissza. Azért kétlem hogy az ATI itt durván rávert volna az Nvidiára, és azért a jelen RTX generáció megizzad rendesen az RT-vel. Ennyire részletesen nem követem a dolgokat , biztos vannak ilyen címek, de egy 2080Ti se hiszem hogy RT-vel 4K-ra elég lenne.
32.
Kawada
#31: A 60-hoz szeretnék ragaszkodni azért (igazából a pró-s digital foundry videókból kiindulva nálam kb. 45-50 körül van a határ, ami már nem bosszant). És ahhoz is, hogy inkább hozzanak mindent ki mondjuk 60 fps-en abból a gépből, mint butítva legyen a 120 miatt. Ennyi a lényegi mondókám és ezzel be is fejeztem, mert sokat ismétlem magam. Ezek a gépek nem NASA erőművek. Kompromisszumokat kell majd meghozzanak előbb vagy utóbb. Én a magam kompromisszumát írtam le, amit én támogatnék. De persze kinek mi, ez alapvetően igaz.
31.
DarkCrash
#30: Figyelj. En pont fosom le hogy 30 vagy 60 vagy 120 fps. Teszem azt ha egy jatek szar felolem futhat 1000 fps-el attol jobb nem lesz. En jatszani szeretek es nem a pixeleket szamolgatni meg azt nezni hany fps-el fut. Kinek mi.
30.
Kawada
#29: Na a másik végletva 30 fps-sel nextgenben... :) igaz az előző is ügyesen volt megoldva és nem érződött rajta.
29.
DarkCrash
#26: Az uj Ratchet esetleg? Abban mar azert volt nextgen.

A Driveclub barmennyire is arcade volt, de grafikailag elegge meghaladta korat akkoriban.
28.
Kawada
#27: A Crackdownos példánál maga a hasonlat a fontos, tényleg mellékesnek gondolom a platformot, nem fikázás akar lenni. De ebből a generációból ez a fix felbontás, fix framerate hajszolás (4k60) inkább a One X-nál volt ugye kézzelfogható marketing. A következő genben azonban ezek a számok mindenhol repkednek. Persze 30 fps-t sem igen akarok látni, és sajnos fogok...
27.
Kawada
#25: Na, közeledünk szerencsére ahogy látom. De hogy még egy kicsit haladjat az általánosítás ösvényén: már a Crackdown 3-nál is azt éreztem, hogy azért lett részben olyan, amilyen, hogy tudják tartani a 4k 60 fps-t one x-en. Ez persze szórakoztató elnézve a Gears 5-öt, ami baszott jól fest és fut. Na de a lényeg, hogy tartok attól, hogy sok lusta, félbalfasz fejlesztőtől fogunk olyanokat látni, hogy a magasabb fps oltárán nagyon sok minden be lesz áldozva. És bár alapvetően nem vagyok egy grafika fetisiszta, ha 60 fps mellett fennséges látványt tudnának biztosítani, akkor fölöslegesnek gondolom a 120-ra való törekvést. Vagy legalábbis remélem, hogy ez tényleg meg fog jelenni valahogy a beállításokban választási lehetőségként.
26.
Aanash
A Driveclub nem mai játèk, de sokszor olyan, mintha igazi autókat nèznèk igazi környezetben.
Nagyon jól nèz ki, ez meg borzalmas.
Őszintèn szólva eddig nem ájultam el a belengetett next gen címektől, egyiknèl se láttam a next gen grafikát, vagy bármit amitől hasra kellene essek.
25.
Dr.Genya
#23: Nekem nem kell 120 fps jó a 60!

delphios: Ha figyeltél volna,pont a 120fps miatti kommentért írtam,de nyilván a Switch-re gondolt az úriember.
24.
delphijos
#21: Te skatulyázod be saját magad. Egy JÁTÉK grafikájáról volt szó, erre megjelentél nem tudom hányadszor, platformvitát generálni. És jössz a bullshit szöveggel hogy téged nem érdekel a logó. Közben meg minden mondatodnál kilóg a lóláb. Még egyszer mondom, ez nem egy “első nextgen” játék, még ha konzol exkluzív lenne talán rá lehetne fogni. De ez pc-n is ronda. Ja, és engem zavar ha túl sok cím lesz ahol a magas fps-ért beáldozzák a látványt konzolon. Legyen 60, akár ne is nativ 4K ha kell, de legyen konzolon is végre medium-nál jobb. Ez az én véleményem.
23.
Kawada
#22: Megint? Bátor szavak ezek tőled...

A lényeg, hogy Halo Infinite-en és a Dirt 5-ön is tökéletesen látszik, mi lesz feláldozva azért, hogy egyes címeknél hozzák majd azt a frame számot, ami nagyon kecsegtető rengeteg ember számára, akik egyébként ki se tudják használni. Ha 120 fps, ha 90, ha 85, ez ronda. Továbbra is függetlenül a géptől... Mert te ebbe a falba nem beleszaladsz, hanem átfejeled...
22.
Dr.Genya
#16: Vauzőrsz!Ez 120 fps-el hasított a kis gépen?Mert akkor megint a falnak szaladtál rendesen,de mindegy :)
21.
Dr.Genya
#17: Mi volt abban Xbox lovagias te másik lelkileg érzékeny,hogy: ,,egy xy stúdió által gyártott első nextgen játékából hosszútávú következetetéseket levonni nagy butaság vagy bújtatott cinizmus ami miatt később lehet csapatba verődve reklamálni,hogy valaki válaszolt rá:)''
Amúgy meg jöttél is :) mintha hozzád szóltam volna! És mint mondtam az X el is kritikus leszek,ha lesz miért,de nem is fogok isteniteni valamit egy logó miatt!!! Erre próbálsz valahogy beskatulyázni ahelyett,hogy esetleg megvitatnánk xy gép előnyeit,hátrányait.Mondjuk nem ennél a hírnél konkrétan,de ha jól tudom ez egy ilyen oldal nem templom! Szóval,ha ok nélkül Xbox lovagozól mert csak erre futja inkabb valahogy dolgozd fel és ugorj át!
20.
adamsfamily
Codemasters-nél leépítés volt,hogy egyre trágyábbak a játékaik?
Konkrétan ez siralmas,de a Grid (2019) is elég siralmasan nézett ki.
19.
Ooorky
#2: Jó de ps4-en a dirt rally 2.0 még így se néz ki.
18.
delphijos
17.
delphijos
Na, megjött Genya, az XBOX Grál lovagja. Nálad basszus tényleg nem stimmel valami. Össze vissza irogatsz, konkrétan azt is amit Kawada idézett. Elleni aztán rohadtul nem kell védeni semmit, Megjelenés óta van X-em, és az SX is előrendelve. Azt nem tagadom ( sose tettem ) hogy a “sima” box nekem nem tetszett, és azt sem hogy igenis szegényebb lennék pár jó játékkal ha PS-em is. De mint konzollal tökéletesen elégedett vagyok. DE. Ez egy ronda játék, idejétmúlt hátterekkel ( még egy nyüves bump map sincs a sziklákon ) , agyon butitva hogy lehessen a 120pfs-t mondani. Ezen nem tudom mi a francot vitatkozol. És ez egy multi cim, PC-re is jön , mi az hogy “első nextgen” ? És igen, PS5-ön nem lesz valószínű 120 fps, de ugyanIlyen ronda lesz. Ez van.
16.
Kawada
#15: "Majd nézzük meg a különbségeket a két gyártó játékai közt multiplatformok esetén!"

xD

Amúgy elmondod nekem, hogy miért nem lehet szóvátenni, ha látunk egy Dirt 5-öt, ahol látványosan kivehető, hogy a 120 fps miatt konkrétan szarabbul néz ki mint a 4?
15.
Dr.Genya
#13: Na,már megint mondta valaki ott bent,hogy xy sz.r??? Ne tereld már megint erre a témát miközben te kezdted a 120fps-el!Nyilván véletlenül! Nyugi Xbox kritika is lesz,ha úgy alakul!És most írtam platformot látod!
14.
Dr.Genya
Akkor csak ezt az 1 pályát láttad ezek szerint! Persze nem azt mondom,hogy ez gyönyörű,de egy xy stúdió által gyártott első nextgen játékából hosszútávú következetetéseket levonni nagy butaság vagy bújtatott cinizmus ami miatt később lehet csapatba verődve reklamálni,hogy valaki válaszolt rá:) Még jó,hogy nem egy újabb ilyennel jöttek!

https://youtu.be/S_78_BWyNyU

Akkor mit irtatok volna?
13.
Kawada
#12: Ja, és rajtad kívül senki nem említett platformot, egy játékról alkottak emberek véleményt, a látottak alapján...
12.
Kawada
#10: Lássuk jól értem-e... Linkeltek egy videót, ami next gen a Dirt 5 mellett. De az azért szép, mert kötött pályás dodgem, esővel, egy erdő közötti úttal, ellenfelekkel, stb. Ellenben a Dirt 5, ami szó szerint egy kibaszott kőbányában van, 2 m széles úttal, 3 m magas fallal végig körülhatárolva... Értem. Köszi, hogy ismét segítettél pártatlanul tiszta vizet önteni a pohárba.
11.
Yanez
#8: Megnéztem a vidit a cikkben, majd amit linkeltél. Mintha két generációnyi lenne a különbség, természetesen az utóbbi javára. Hihetetlen!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...