Leáll a StarCraft II fejlesztése

  • Írta: szlav
  • 2020. október 16.
  • Hír
Link másolása
A Blizzard több mint tíz éven át támogatta expanziókkal és egyéb tartalmi frissítésekkel a StarCraft II-t, így nem panaszkodhatunk amiatt, hogy a fejlesztők már nem készítenek újdonságokat a mára veteránnak mondható RTS-hez.

2010 nyarán a StarCraft II: Wings of Liberty óriási sikerként robbant be az akkoriban igencsak haldokló stratégiai játékok piacára, ebből a lendületből pedig a Heart of the Swarm és a Legacy of the Void sem engedett. Az utolsó fejezet megjelenése óta azonban eltelt öt év, s habár a rendszeresen érkező tartalmi frissítések sokat nyújtottak a játék élettartamán, a Blizzard készen áll arra, hogy hivatalosan is beszüntesse az aktív fejlesztést.

A legfrissebb blogposztban stúdió köszönetet mondott a játékosok töretlen támogatásának, de elárulták: a StarCraft II fejlesztéséért felelős csapat készen áll arra, hogy valami újdonságba vágja a fejszéjét, esetlegesen ismét a StarCraft-univerzumon belül. A jövőben tehát nem érdemes további lényegi újdonságokra számítanunk, és véget érnek a negyedéves balanszfrissítések is. A továbbra is aktív esportközösség azonban nem marad magára, a jövőben is számíthatunk versenysorozatokra, a fejlesztők azonban csak abban az esetben nyúlnak majd bele az online erőegyensúlyba, ha azt a profi szinten elengedhetetlennek tartják.

14.
14.
Ooorky
#12: Nekem a C&C stílusú rts-ek valahogy sose jöttek be.

AoE2-vel azóta játszok mióta a demo kijött, több száz órám van DoW szériában, Battle Realms-t évente előveszem egy végigjátszásra, komplett estéket töltöttünk haverral Men of War-ozva, de hiába tetszik a világ, Red Alert 2-t 2-3 évente felrakom és fél órán belül le is törlöm.
13.
13.
Rókalesőcipő
#4: Azt felejts el! Úgy lesz SC3 mint ahogy WC4. Majd esetleg 2030ba remasterelik, feltéve ha lesz akkor még blizzard, mert legyünk őszinték egy ideje már elég meredek lejtmenetbe vannak. A rajongótábor igen csak megcsappant.
12.
12.
Rókalesőcipő
#2: Legjobb RTS, de csak azért, mert a C&C-t sikerült teljesen tönkretenni. Történet ide-vagy oda ha a Westwood, Westwood tudott volna maradni.... Realizmusra meg még jónéhány harci fícsőr tekintetébe vannak RTS-ek amik odaverik. A robbanások szinte semmilyenek nem voltak. Az se mindenkinek jön be hogy az egységek olyanok mint valami mesefigurák, meg hogy domborzat gyakorlatilag nem létezik, csak sziklafalak meg rámpák. Dizájnba tulajdonképpen ugyanaz az az izometrikus cucc volt mint anno 98-99ben. A Tiberian Sun anno már ebbe is odaverte, ott voltak domborzati viszonyok amik befolyásolták a járművek sebességét. A nehezebb járművekkel csak egyesével lehetett átkelni a jégen mert beszakadt, és akkor a felrobbantható hidakról meg egyebekről még nem is beszéltünk. Rengeteg látványos szórakoztató RTS van még. Azt viszont el kell ismerni, hogy történetbe meg cinematic-okba egyik sem ér a SC2 nyomába, viszont harci látványba, realizmusba (robbanások, járművek viselkedése) stb már a C&C Generals is alaposan odaveri.
11.
11.
Rókalesőcipő
#7: Hát nemtom... annyi az egész hogy ráveszi a népet, hogy az összes kommandert még 3x húzza fel 15re, ami után kapsz egy nevezzük játékstílusnak aminek ez egyik oldala egy buff, a másik oldala egy nerf. Én annyira nem dobtam magam hátra tőle.
10.
10.
Rókalesőcipő
Kár. Egy Tosh még elfért volna mint coop parancsnok.
9.
9.
PAtr0n
#1: +1

#2: +1
#4: +1
#7: +1

8.
8.
Ooorky
#6: Én elfelejtkeztem róla miután kitoltam virágboltival a kampányt sok-sok éve.
7.
7.
trzsolt
Az utolsó koopos frissítéssel kitettek magukért a prestige rendszerrel, nagyon jó lett szerintem. :) A legtöbb órát ebbe a játékba tettem az elmúlt 10 évben. (És nem is igen tudok más játékot, amim kisebb-nagyobb szünetekkel, de jelen van a gépemen a mai napig.) Remélem nem hal majd ki a player base. Szinte napi rendszerességgel előkerül a játék, pár évente meg a kampányokat is újrajátszom, nagyon hangulatosra sikerült az egész. :)
6.
6.
Josi21
#3: Soha nem is létezett... Jelenleg kb 1.5m játékos, köztük vagyok. :)
5.
5.
#1: egyem zuzádat de cuki vagy:D van benne érzelem az tuti. Egy Eposz.
4.
4.
a világtörténelem egyik legjobb játéka. Remekmű.
SC III-at népnek!
3.
3.
Ooorky
Te jó ég, ez még létezik?
2.
2.
salaxx
Legjobb RTS, szerintem életemben ezzel a játékkal játszottam legtöbbet
1.
1.
DarkLord
Szerintem az egyik legjobb RTS történet/játékmenet stb. még el is pityeredtem rajta anno, szerintem mai napig megríkatna amúgy :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...