Csalóktól hemzseg a Black Ops: Cold War bétája

  • Írta: szlav
  • 2020. október 18.
  • Hír
A hétvégén végre a PC-s játékosok is kipróbálhatták a Call of Duty - Black Ops: Cold War nyílt bétáját, az ingyenes próbakör azonban csalók ezreivel árasztotta el a szervereket. A konzolos játékosok a cross-play kikapcsolásával menekülnek.

Joggal tehetnénk fel a kérdést: mégis ki akarna csalni egy kétnapos bétateszt során? A válasz azonban alaposan meglepne bennünket, hiszen alig egy órával a próbakör rajtja után máris feltűntek az aimbotot és wallhacket használó, látványosan csaló játékosok. Sajnos nem egyedi esetről van szó, hiszen hasonlóképpen járt korábban a Modern Warfare bétája és a Warzone is.

A könnyen beszerezhető csalások és a béta ingyenes mivolta miatt azonban jelenleg kifejezetten extrém a helyzet, így a beszámolók alapján a konzolos játékosbázis jelentős hányada máris kikapcsolta a platformok közti cross-play opcióját, így menekülve a PC-s probléma elől. Ez természetesen hosszabb várakozási időt és kevésbé balanszolt lobbikat eredményez, de határozottan jobb, mintha valaki a pálya másik feléről rántaná le a fejünket.

Ezen a ponton tehát csak reménykedhetünk abban, hogy a Treyarch folyamatos figyelemmel tartja a problémát, és hamarosan orvosolja azt. Nyilvánvaló, hogy a teljes, fizetős játékban kevesebb felhasználó vetemedik majd ilyesmire, de a tény, hogy már a béta első óráiban ilyen könnyedén működnek a legdurvább csalások, mégis eléggé bizarr.

A Call of Duty - Black Ops: Cold War november 13-án érkezik PC-re, Xbox One-ra, Series X/S-re és PlayStation 4-re, november 19-én pedig PlayStation 5-re.

41.
Zuzmo
#25: Ha vga-hoz lenne kötve az account, akkor gép fejlesztésnél új fiókot kellene csinálni, vagy mi?
Ha valaki használtan vesz gépet, vagy alkatrészt, akkor ő meg megszívta, ha az előző tulajt már letiltották vele?
40.
BockÚr
#3: + ennek a résznek kellett volna továbbvinnie mindent ami jo volt a modern warfare ban és dobnia mindent ami szar volt de valahogy mégis sikerült nekik trashebb játékot csinálni annál a campfestnél vicc
39.
Turley
Sztem lassan 10 éve nem hallottam senkit pistikézni, ez az oltás még létezik?
38.
HeniCicaVagyok
#37: O igen gatyába rázták xd. Akkor a sok bug amit a funny momentekben látunk azok a rendbe rakás eredménye? És a játék közben jobb oldalt amiket hosszú percekig névlistáz a játék azok nem veszik újra a játékot......ikszdé pityu...
37.
Zuzmo
#25: A Siegeből azért adtak el ennyit, mert másfél évvel a megjelenés után gyatyába rázták a játékot ahelyett hogy kiadtak volna belőle egy második részt, vagy hagyták volna a francba az egészet, és most majdnem 5 évvel a megjelenés után is készülnek még tartalmak a játékhoz, azért.
Mellesleg sikerült olyan pvp lövöldét lerakni az asztalra, aminek nincs közvetlen konkurense, mert kellőképpen különbözik a többitől.
36.
Zuzmo
Viszont, jön az R6 gamepass-be.
35.
delphijos
#29: Simán le tudtad tölteni egy free week vagy weekend során. De full free tényleg sose volt.
34.
Zuzmo
#29: Ingyen szerintem se adták soha, viszont pc hardverhez szokták néha adni, vagy pl volt olyan csomag, hogy 12 hónapos ps plushoz adták, ilyesmik.
33.
Azarox
#32: Nincs szerkesztes...
32.
Azarox
Emlékszem cod4 hc multiban nem volt olyan szeró ahonnan nem basztam ki mondván csalok. Pedig sosem tettem,sőt egy időutan már abban láttam csak kihívást hogy a nagypapás aimbotos hackereket próbáltam kiszedni. K. Nagy kocka voltam na és ez mások szemében csalással egyenlő. Bann=elismerték tehetségem. Gondolom sokan érezték úgy hogy akkor felteszik miattam a wht aimet..
31.
Azarox
Emlékszem cod4 hc multiban nem volt olyan szerzó ahonnan nem basztam ki mondván csalok. Pedig sosem tettem,sőt egy időutan már abban láttam csak kihívást hogy a nagypapás aimbotos hackereket próbáltam kiszedni. K. Nagy kocka voltam na és ez mások szemében csalással egyenlő. Bann=elismerték tehetségem. Gondolom sokan érezték úgy hogy akkor felteszik miattam a wht aimet..
30.
Trebor18
#24
Kösz hogy félhomályosítottál. Van egy friss cimbi, akivel konzolon battlefieldet játszunk néha. Valószínű ilyet használ.
50/10 statot lehoz simán, de akkor már ideges mert sokat hal. Mondom meg nézem milyen puskával nyomul. Mikor rá kérdeztem hogy darál egylövetűvel így, azt mondta a ravasz meg van hekkelve a joyon.De attól nem lehetne ilyen pro, mert akkor célozni nem tudna.
Lövöm is az ismerősök közül.
29.
Ooorky
#28: Nekem is megvan pedig tuti nem fizettem érte, sőt el se indítottam.
28.
HeniCicaVagyok
#26: Sehol sem osztogatnak ingyen R6-ot. Nem is volt ilyen. Ingyenes hétvége volt és ingyenes hét..pistike.
26.
Ooorky
#25: Mert ingyen dobálják időszakosan?
25.
HeniCicaVagyok
Sok butus megint. Nem értik a kispistikék, hogy a csalàs megtűrése és felületes kezelése az a játékgyártok legnagyobb plusz bevételi forrása. Vagyis ha gépet, alaplapot vagy vga- t tiltanának akkor nem adnának el annyi plusz példányt. Gondolom nem kell magyarázni pistikéknek, hogy a R6 nevű játékból miért kelt el 50 millió darab. ;))))
24.
FURY380
#18: Cronusmax, egér + bill átalakító PShez/Boxhoz. Szkriptelhető, no recoil, a single shot fegyókból kb automatát tudsz vele varázsolni. Anno BF1-et ezért hagytam ott a fenébe a PS platform al együtt, minden x játékos ezt használta. Nagyon nagyon sok magyar is akikkel játszottam.
Átjöttem Boxra (nincs annyi flegma csíra), néha megyek pár kör aktuális CODot, bőven elég.
23.
Turley
#20: Hát tekintve h amcsiban walmartban 10 usd ért kapsz a konzol és a kontroller közé parosithato aim javítót full legálisan így azért nem mondanám h nincs csaló, de egyébként szerintem is vicc h pcn nincs rá egy működő megoldás, h legalább kevesebb legyen
22.
grindcore
#21: Kb nincs, olyan keves van, persze a cod mindig is hulladek volt, ps3-on ha belepsz multizni egy regebbi cod cimbe csak csalok lodoznek egy helyben ulve egy falban...
21.
Ooorky
#20: Az tény, hogy sokkal kevesebb, de van.
20.
crytek
#19: Biztos sokan használják ahol a gépedet bannolhatják szóval nincs csaló maradjunk annyiban...kb hibahatár SE a pc-shez képest
19.
Ooorky
#18: Softmod oszt azt futtat a háttérben amit akar.
18.
crytek
#17: Ott mivel és hogyan?
17.
Ooorky
#15: Ööö, konzolon is ugyanúgy csalnak.
Ezért (is) kell vigyázni a használt példányokkal, mert simán rádsózgatnak egy bannoltat.
16.
joshfeed
Sajnálatos dolog ez és szinte minden multis játékot érint. Mi PUBG lite-al nyomulunk de ott is krimi ami van. Nem tudom elhinni, hogy egy egyetemes megoldást vagy rendszert nem tudnak kreálni a csalók ellen. Elkeserítő ez akármilyen játékról is van szó.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...