The Last of Us: Part II - Abby története

  • Írta: Baloo
  • 2020. december 4.
  • Videó
Link másolása
Fél évvel a megjelenés után egy erősen spoileres előzetest adott ki a Naughty Dog a The Last of Us: Part II egyik fontos karakteréről, ami elég furcsa, de a videó 4K/60fps-es formátuma biztató jel arra, hogy hamarosan érkezhet a PS5-ös update.

Nem igazán tudom, hogy kinek szól a legújabb The Last of Us: Part II-előzetes, hiszen aki már játszott a játékkal, annak ez a videó maximum egy összefoglalóként funkciónál, aki pedig még nem próbálta a Naughty Dog legutóbbi alkotását, annak túl sok csavart lebuktat a trailer.

Pontosan ezért álljon itt még egyszer, hogy a videó megtekintése csak saját felelősségre ajánlott, mivel ezúttal már nem finomkodtak annyit a vágók a félrevezetéssel és a spoilerek elkendőzésével:

Szóval, ha egy DLC vagy egy esetleges folytatás előzetesében reménykedtetek a címet elolvasva, akkor bizony csalódni fogtok - ugyanis ilyesmiről egyelőre szó sincs. A videó talán egyetlen árulkodó mivolta, hogy 4K/60fps társaságában nézhető a YouTube-on, ami egyesek szerint azt vetíti előre, hogy már közel van a játék PlayStation 5-ös frissítésének debütálása.

A The Last of Us: Part II kizárólag PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön elérhető, de az utóbbin egyelőre csak visszafelé kompatibilitással.

79.
79.
DragonBleacPiece
#75: húhh azt hiszem az a Minden Haláli c. kötet volt :D abban van az Eluria nővérkéi, az a westernes hangulatú
78.
78.
Ps fanboy
#76: Sok a ha az antiszérum körüli kérdések kapcsán ez igaz, de senki sem mondta, hogy sima menet lesz előállítani, terjeszteni és azt sem, hogy mindenkinél tuti befog válni. Csakhogy egyenlőre az van, hogy még az esélyt is elkurta rá valaki, hogy ebből valami egyáltalán kiderüljön. Ezt nem lehet elmismásolni a TLoU világának jelenlegi helyzetében sehogy sem. Értelmes ember ilyet nem csinált volna mint Joel, szerintem. Aztán az, hogy az emberiség mennyire tudna összefogni egy ilyen helyzetben, vagy mennyire nem, azt kitudja. De szerintem az megálapítható, hogy ritkán volt ilyen az emberiség történelmében, amikor az emberiség többségének a legfőbb érdekei ennyire megegyeztek volna, mint a játékban, azaz a vírus kitakarítása....
75.
75.
godach
#73: Köszönöm. Nem néztem még utána, de egy novellagyűjteménnyel volt dolgom eddig vele kapcsolatba. Amiben volt a leveles srác.bem sokat mondd, de ha olvastad, tudod miről beszélek. Meg azt hiszem, valami cowboyos történet is ebben volt, gyönyörű boszorka csajokkal. Kíváncsi vagyok, hogy neked rémlik e, már csak amiatt is, hogy nekem nem e csal az emlékezetem :)
74.
74.
DragonBleacPiece
#73: https://en.calameo.com/read/00324811729c9d7f73cbf
73.
73.
DragonBleacPiece
#70: tudok neked egy jó Stephen King novellát ami tetszene ha szereted a Romero filmeket, az a címe ,,Otthoni szülés" (Home Delivery) és a rémálmok és lidércek c. novellagyűjteményben van benne
71.
71.
godach
#69: Igazából (kíváncsi vagyok) miért nem tetszett?
70.
70.
godach
Egyébként a minap volt egy beszélgetésem egy jó barátommal. (virtuális haver) és féltett egy érdekes kérdést, ami nekem eddig eszembe sem volt.
Már a hetvenvalahanyas évek óta szeretem a Romero féle klasszikus zombi filmeket. (pontosabban abból az időből) de mindig az volt, hogy ha valaki megfertőződött a baj megelőzése érdekében rögtön kinyírták. Ez így működik a TWD-Ben is és mindenhol.
No de jött a kérdés, hogy vajon hány immunis embert öltek meg a járvány kezdete óta (mind1 milyen franchiseban).
És elgondolkodtam rajta, hogy tényleg.
Tehát ha valakit megharapnak, az olyan mint schrödlinger macskája, nem? Amíg nem hal bele és változik át, addig akár immunis is lehet.
69.
69.
nemfontos
Ez a játék technikai értelemben fantasztikus, de a története valami rettenetesen rossz.
Amennyire jó volt az első, annyira szörnyen rossz a második. Még egy ilyen hulladékot remélem nem csinálnak. Jobb ha ezt a történetet békében hagyják nyugodni, és nem gyalázzák meg újra.
68.
68.
godach
#66: Igazából, pont az a durva hogy fel se hozzák. Annyira nem vesznek róla tudomást, mint ahogy Joel és Elie sem. Fura, de tök (életszerű).
66.
66.
Aanash
Szeretnèm megkèrdezni hogy a játèkban a fertőzèssel mi van?
Ott van Ellie aki emlèkeim szerint immunis.
Ez a szál haladt-e valamerre?
Vagy a túlèlőkkel mi a helyzet?
Ezekről nem olvastam se itt, se sehol, csak a karakterek nyavalyáiról, meg a bosszúról.
65.
65.
delphijos
#64: Én magamnak is igyekeztem valós segítséget adni. Én is sok ps only játékot szeretek, de amikor az volt hogy a fiamnak kell konzol akkor egyértelmű volt hogy box, velem HOME-olva, GP Ultimate kettőnknek, és egy csomó “gond” letudva.
54.
54.
Marcus88
#50: Mondjuk Abbynek a kigyúrt kinézete ami nem tetszett az emberek egy részének,a másik amit tett a harmadik félnek nem volt vele baja.
Nem az volt itt a baj,hogy új karakter volt benne.
Én várom a következő részt,mert nyitva hagyták a kapukat,legyen akár folytatás a jelenlegi szereplőkkel vagy új karakterekkel új helyszin új történet.
50.
50.
kryszisz
#34: Sok helyről hallom ezt a "lehetett volna választási lehetőség a végén" dolgot (ezért nem tudom innentől pl. komoly újságíróként kezelni Alanah Pierce-t, hiába kedvelem alapjáraton), de szerintem nagyon nem tett volna jót a játéknak. Érted, van egy 25-30 órás sztori, ami egész végig alá van rendelve az író víziójának, és fix narratíva mentén halad előre, erre a legvégén bedobják, hogy tessék kedves játékos, válassz? Már koncepció szintjén bukik az egész, a rendezést pedig totál gallyravágná. Plusz pont az veszne el vele, amire a játék lépten-nyomon igyekszik rávilágítani: hogy az emberi természet mennyire kiszámíthatatlan, szeszélyes. Ezt ugyanis gyönyörűen reprezentálja a Last of Us 2, minden szempontból egy mestermű, de talán ez az eleme tetszett a legjobban. Amúgy ennek a játéknak pont annyira nem hiányzik a folytatás, mint ahogy az első rész is megvolt nélküle (persze a végeredmény tükrében már nagyon nem bánom, hogy végül lett), de ha mégis lesz, akkor ott azért lesznek gondok.



SPOILER!!!


Ellie így, hogy megcsonkították már csak erős megkötésekkel lehetne protagonista, értem ezalatt a játékmenetet, 3 ujjal vagy túlságosan le kellene korlátozni a konfrontációs tárházat, amit a játszhatóság erősen megsínylene, vagy figyelmen kívül kellene hagyniuk, de az meg nem vallana az ND-re, ahhoz túlságosan is alaposak. A másik opció egy új főhős (mondjuk szó se róla, ha Dinát állítanák a középpontba már most rohannék előrendelni, nagyon bírtam azt a karaktert, és immáron neki is van vesztenivalója), de tekintve, hogy milyen hiszti lett Abby karakteréből, mert sokak szerint ennek a történetnek a kizárólagos és tévedhetetlen főszereplői csakis Joel és Ellie lehetnek, hát kétlem, hogy a Naughty Dog bevállalna mégegyszer egy ekkora blamát. De amúgy örülnék ha megtennék, mert jó azt látni, hogy van még stúdió, aki meri azt mondani, hogy nem, nem fogunk fan service-t csinálni, hiába vágynak rá sokmillióan. Ez a fajta bátorság nagyon hiányzik a mainstream szórakoztatóiparból manapság, legyen az film, játék, akármi.
42.
42.
Stig
Nálam pont fordítva volt. Az első rész tetszett a második nem. Sőt, alig bírtam rávenni magam hogy végig vigyem.


SZPOILER


Tehát az első észben legyaktam úgy kb 3000 formát és egyiknél kiderült hogy felszívja magát a gyereke és az majd revansot vesz rajtam?? :D mégha a tálalás brutálisan fantasztikus, azért ez - nekem - inkább vicc kategória. Az hogy mi lesz a világgal, van e gyógymód, miért immunis Ellie, létezik e több kolónia a világon elszórva.. ja ez senkit sem érdekel, inkább írjunk egy tinédzser lanykarol, aki egymaga nekivág a szét fertőzött világnak hogy bosszút álljon.. Aztán megkapom Abbyt aki egyszerűen nem érdekel. Az egész bosszú hadjárat nem érdekel, az hogy a tankcsaj kivel mit csinál az főként. Mégha 50 kutyát is kell simogatnom vele, akkor sem fog érdekelni vagy közelebb kerülni hozzam. Mert sz@r a sztori és kész, hiába akarjak borzalmasan komoly érzelmekkel eladni nekem a jelenetet, egyszerűen nem jön át. Volt kb 10 alkalom ahol a szokásos “épphogy” nem halsz meg jelenet, utolsó pillanatban valaki megment, stb. Ez nem passzol bele - nekem legalábbis - egy játékba ami nagyon komolynak akarja magát venni. Az elgondolkodtatás is sántít, mert erőszakkal vegigvisz minden reszleten hogy min KELL most nagyon elgondolkodnom. Nem magamtól, szabadon, hanem fogja a kezem és rám erőlteti a nagy érzelmeket.

Na mindegy, ettől függetlenül baromi jó volt és élveztem, technikailag egy mestermű a játék. Nekem egyedül a sztori az ami nagyon nem jött be, de minden másban brillirozott a játék, le a kalappal.

Még a végére: kepzeljetek el azt aki 7 évet várt hogy Joel kalandját folytassa és kb 5 perc irányítást kapott a szeretett karakterből mielőtt péppé zúzták :D
41.
41.
delphijos
#40: Biztos vagyok hogy nem a techinikai nehézség miatt nem került be. Csak egy ilyen történet meg "fura" lenne ha másképp ér véget másoknál. ( Persze biztos benne van az estleges folytatás lehetősége is , nem mondom ) Az ilyesmire vannak más zsánerű game-ek.
40.
40.
godach
#39: Nem is azért mondom, mert el akarom venni tőle a jogot. Ezt akarta elmesélni, értem én. De a végén egy scriptelt jelenettel több vagy kevesebb, szerintem megér annyit, hogy egy videójátéknál amit "végigszenvedsz" meglegyen a döntés joga. Tehát, igazából azt mondom, hogy ennyi kompromisszumot ha az író kötött volna, akkor a szájíze a játékosok sok százalékának édesebb lenne. :)
39.
39.
delphijos
#34: "de én nagyon sajnálom, hogy nem engedték meg neked a választás lehetőségét. Valószínű úgy döntöttem volna mint ahogyan te is, de ez még nem jelenti azt, hogy valakire rá kell kényszeríteni a saját akaratunkat. Ez hiba volt szerintem az ND részéről"

Ahogy már egyszer írtam, van olyan játék ahol ( valamilyen szinten ) TE alakítod a történetet, és van ahol megvan írva, és azon mehetsz végig. Ez a második fajta. Szerintem nem kell összekeverni ezeket, az első egész más műfaj. Aztán hogy az előre megírt történet tetszik vangy sem (akárcsak egy film , vagy könyv ) az már rád van bízva, de ez a készítő "privilégiuma".
30.
30.
almaspite
Én őszintén nem tudom ki segített, Neil Druckmann-nek megírni az első részt, de amit leművelt itt az anti idealizált férfiak számára készített női karakter fétisével. Majd létrehozva ezt az orángutánt és rád kényszeríti azt, hogy egy olyan véresen szenvedő módon érez vele együtt és játszál vele több órán keresztül...

"Posztapokaliptikus világ, itt nincsenek ideális karakterek?! "Oké Rick se volt tökéletes, de legalább nem önmagának a meghazudtolása volt a karakter, amit az arcodba passzíroz Drunkman minden percben. Elliről inkább nem is írok szinte semmit. Ricknél legalább le volt vezetve, ha megkímél valakit, hogy milyen érzelmi okból tette. Elli csak magába néz két pillanatra, és bosszú rossz, ne csináld! Ok. Joel nem ezt akarja. Okokok.

Nem írom tovább, mert teljesen felesleges, de kérem kicsit, ha valaki utálta ezt a részt, egyáltalán nem biztos hogy buta ember. Mert bőségesen van benne hülyeség amin lehet rágódni, ha tetszik, ha nem.

"Nekem mindenki fontos, aki valaha segített nekem. " By Abby. Igaz Joel?!
19.
19.
Straga25
#7: Tekintve hogy törtölték a negatív véleményes videokat youtube-on, törölték a negatív véleményes pontozásokat olyan oldalakon ahol a sima palyerbasenek a véleménye kéne hogy legyen látható. És tekintve hogy volt idő amikor konkrétan nem tudtál 5 pont alattit adni a tlou 2-nek mert az le van tiltva és voltak ezekről konkrét postok hogy nem engedi őket, ezért jah, nem véletlenül mondják azt hogy le lettek fizetve az emberek...
17.
17.
godach
Igazából az én véleményem annyit nyom annak, mint egy szekér döglött pillangó súlya mindenkinek, aki szeretni akarja a játékot, vagy aki nem.
Viszont aki nem tud dönteni, annak írom ezt a pár sort.
Én nagyon nem szerettem az első részt, mert szerintem túlsztárolt volt..
Konzolom volt hozzá, a játékot is megvettem de későn kezdtem el. Közben belefutottam olyan kommentekbe, hogy ilyen világmegváltó meg olyan világmegváltó.
Ami részben igaz is, csak ezt át is kell élni. Akarni kell.
A második részt, azért vettem meg, hogy stabil kritikát tujak fogalmazni arról, miért nem szeretem az ND-t és a TlouS1-2-őt. Kezdés után, amikor az első mentésre vártam, hogy kilépjek és megírjam a gyűlöletem, valami más jött. Tovább játszottam. És tovább és tovább. Végül befejeztem és hónapokig nem találtam olyan játékot, ami kitöltené az űrt a TloUS2 stáblistája után.
Szóval ilyen ez a játék :D
7.
7.
kryszisz
Uhh, végig a hideg rázott miközben néztem ezt a trailert. Remélem az összes GOTY-t elviszi, hadd károgjanak csak a károgók. Persze majd biztos az lesz (illetve már van), hogy az újságírók ÉS a játékosok is le lettek fizetve mind...
6.
6.
Zisten
Jó volt megismerni Abbyt.
Imádtam. Jó volt ez a "minden csak nézőpont kérdése" sztori.
GOTY! Azonnal platina is lett.
4.
4.
DragonBleacPiece
#3: én meg még csak most hétvégéén kezdek játszani a last of us 1-el, mert két évvel ezelőttig csak wowoztam, és guild warsoztam
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...