Cyberpunk 2077 - a CD Projekt elnézést kér

Marcin Iwiński, a CD Projekt egyik alapítója videóban adott magyarázatot arra, mi ment félre a Cyberpunk 2077-tel, de abba is betekintést ad, mit várhatunk idén a játéktól, így mikor jön az első jelentősebb patch vagy a next-gen frissítés.

A Cyberpunk 2077 megjelenése zajosra sikeredett. A játékosok egyik fele imádta, a másik óriásit csalódott – ez a kettősség a mi „Év játéka" szavazásunkon is visszaköszönt. A játéknak (különösen a konzolos változatoknak) tényleg vannak hibái, épp ezért Marcin Iwiński, a CD Projekt egyik alapítója videóban kért elnézést a játékosoktól, valamint erősítette meg, hogy a fejlesztők elhivatottak a minőségi játékkészítés és az őszinte kommunikáció mellett.

Utóbbi jegyében sorra vette, hogy mi vezetett a Cyberpunk 2077 konzolos átiratainak gyengébb teljesítményéhez: egyebek mellett az, hogy a játékot elsősorban PC-n igyekeztek tökéletesíteni, és azt hozzáigazítani a konzolokhoz. Iwiński megemlíti, hogy a fejlesztőcsapat elsősorban a hotfixekre koncentrál, de tíz nap múlva megkapjuk az első jelentősebb patchet, a rákövetkező hetekben pedig egy még komolyabb frissítést is.

Konkrét adatok nélkül ugyan, de roadmapet is mutatott a játékhoz. A DLC-kről addig nem is árulnak el semmit, amíg a játék gondjait rendbe nem hozták, ezért azokról csak az elkövetkező hónapokban fognak majd szólni. A PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re írt next-gen frissítésről viszont annyit legalább már tudunk, hogy 2021 második felében várhatjuk.

Néhány további, kérdezz-felelek módon megadott választ is találtok a Cyberpunk 2077 weboldalán: ezekből például megtudjuk, hogy a patchelés nem jelent crunchot a fejlesztőcsapatnak, illetve gőzerővel dolgoznak azon, hogy a játék visszakerüljön a PlayStation Store kínálatába.

93.
Ooorky
#92: Saját magából indul ki :D

Nahh, irány Night City, gyerek végre elaludt, a keresztény börtöntöltelék után nem tudom milyen beteg filozofikus küldetésbe futok még bele.
92.
Neotechtr
#87: Mindig jó, amikor egy ebéd utáni szunyókálás után felkelek és azt látom, hogy valójában nem tudom hány accounttal beszélgettem közben saját magammal a legendák szerint. Biztos azért van ez, mert szerinted csak egy ember van a földön, akinek ugyan arról a dologról ugyan az a véleménye és csak ez magyarázhatja a dologot - de azért köszi a terápiát. Meh, inkább iszok egy kávét.
91.
ABorealis27
Sajnálom, de nagyon nehéz és időigényes lefordítani azt a "böfögés" nyelvet, amit használsz és sajnos a Google fordító sem találja, így nehéz veled kommunikálni :(.
Amikor elkezdtél böfögve beszélni, a körülötted sírva röhögő emberek közül valaki visszafoghatta volna magát és jóindulatból elküldhetett volna logopédushoz és/vagy pszichiáterhez.
Akkor most talán nem csak értelmetlenül böfögnél kommentelés címszó alatt.
Sajnálom :(

Örülnél ha Duken lennék, mert ennyi mentsvárad lenne az ostoba troll kommentjeidre reagálókkal szemben, de még igazad sincs :D
Tényleg sajnállak :(.
90.
Ooorky
#89: Mondja aki vagy 20 account-ot beregelt 4 éve mikor elkezdték kibannolni XD
Legszebb, hogy már mindenki annyira utál, hogy sokszor a saját védelmedre kell kelned az account-ok között ugrálva.
89.
ABorealis27
#88: Igen, a támogató skizo én előbb regisztrált, csak utána a "gazda".
88.
Ooorky
#87: Nem jött be, az én account-om lényegesen régebbi, mint az övé.
87.
ABorealis27
#86: # Áhh, a beböfögős troll account, avagy Neotechtr #2
86.
Ooorky
#84: Áhh, a kötekedős account, avagy duken #87.
85.
Umbra
#84: Ezek szerint te sem olvastál tőlem olyasmit hogy hozzáközöttem volna az életemet egy termékhez, meg vállalatimádó szektás baromságokat, akkor már ketten vagyunk.
84.
ABorealis27
#83: Amikor egy skizofrén személy két énje egymással kommunikál :D. Sakkozni is szoktatok magatokkal?

Ingyenes online terápia ON
Vissza kellett volna ütni, amikor a kisebbségi a kibelezett PlayStationnel megvert a kapualjban. Talán akkor nem alakult volna ki a PS ellenes pszichózis és az azt támogató második személyiség.

#80
"nem vágom, hogy egy ennyire nem buta ember hogyan tudta hozzákötni az életét és a gondolkodását egy ennyire foshalmaz géphez"
Mármint magadról beszélsz? Te kötötted hozzá a gondolkodásodat, csak negatív irányban. Elég az elmúlt pár napi kommentjeidben böngészni...
Első lépés a gyógyulásban, ha beismered a függőséged.

Ingyenes online terápia OFF
83.
Ooorky
#80: Szerintem is abból ered a frusztráció, hogy pofonvágta az élet, a lomis piac kukájából kiszedett fat pisi4 már sz*rt se ér, pisi5-re meg várnia kell míg valaki végre kidob egyet mikor lecseréli series X-re.
82.
Neotechtr
#81: https://www.youtube.com/watch?v=-_Wog6GRxQM&ab_channel=AWSofficial
81.
Umbra
#80: Na jó,megint a gép a téma.
Mikor arról volt szó?
Egy dologról volt szó,a tisztességtelen üzletpolitikàról és a vàsàrlók àtveréséről.
Hogy te ebbe hol halucinàlsz màrkafanatizmust meg gépimàdatot az feltettem àll megértésében.
80.
Neotechtr
#79: Nem tud megállni és én partner vagyok én is ebben, ha erre van igény, mint kötelező sötét oldal, de azért létezik az, hogy túltoltak valamit Csak nem esik le a tantusz hogy nem rajtam és rajtunk kéne kitölteni a stresszeket. Nagyon jó gyerek az garantálom és okkal kedvelem nagyon, de nem vágom, hogy egy ennyire nem buta ember hogyan tudta hozzákötni az életét és a gondolkodását egy ennyire foshalmaz géphez. Nem bőgött, amikor színtisztán minden ok nélkül halálra dícsérték a platformját, most meg harcol egy elveszett dologért egy letűnt kor hadszínterén. Benne lennék, hogy összedobjunk neki egy gépre. Videokártyát tudok adni én is és aki a tech-spec-nek megfelelő alkatrészeket tud bedobni az írjon privátot. Postát én rendezem.
79.
Ooorky
#77: Jajj duken, de bedurciztál.
Mondjuk másfél hónapja hőbörögsz egy játék miatt XD
78.
Neotechtr
#77: Most mondtam, hogy nincs kedvem, EMBER. Te csinálod a feszkót és provokálsz megállás nélkül. Belekötsz bármibe. Húzzál gépet venni.
77.
Umbra
#76: Folyamatosan és szándékosan kelted a feszültséget a többi trollal mint Ooorky és társai, de ha visszaszólnak máris jön a sértődés meg a ferdítés.
76.
Neotechtr
#75: Baj, hogy a faszomnak sincsen kedve a hülyeségedhez ma?
75.
Umbra
#74: Nextgenen jó lesz amikor kész a patch, erre meg nem lett volna szabad kiadni átkúrva az embereket. Akárhogy toldják-foldják szarból nem lesz csokoládé.
Ennyi.
És mielőtt megint jön a félremagyarázás nem, nem a játék kula hanem az üzletpolitika, és a vállalat vezetői mentalitása hogy mit megengedtek maguknak.
Pontosan tudták hogy játszhatatlan, és nem tudják megcsinálni, mégis kiadták, legyártották, áruba bocsátották.
Mentegesd ahogy akarod a csillagszemű drága CDPR-t amik nem tettek semmi rosszat, innentől nem érdekel.
74.
Neotechtr
#71: Arra van gari, de a gaming iparban nincs. Nem miattam. De legalább most már látom, hogy ki fog panaszkodni az után is, hogy kipatchelték a cuccot.
73.
Ooorky
Azért jó látni, hogy duken semmit se változik, ami nem pisi exkluzív az sz-r és kész.
72.
Caleon
#67: Ja, a Bethesda nagyon szépen túlélte, fel is vásárolták. :D
71.
Umbra
#70: Rendelnél egy monitort, megjön tele van dead pixellel meg masszív backlight bleeding.
Mit sírsz,van rajta kép,nem?
70.
Neotechtr
#69: Ki tudja, látszólag bármit csinálnak vele, mindig van sírás.
69.
delphijos
#65: "beállítanák konzolon, hogy max 30-40 féle járókelő legyen és ne nézzen ki minden egyes darab ellenfél a játékban teljesen máshogy (hanem csak egy adott fajta ellefél mindig ugyan úgy, mint a többi játékban is), valamint a legtöbb mozgó reklámot statikusra cserélnék és több lenne a hasonló textúra az épületeken"

Ezek szerintem teljesen vállalható kompromisszumok lennének. Nem hiszem hogy ezért háborgás lenne...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...