Brit toplista: ismét élen az Animal Crossing

 • Írta: szlav
 • 2021. április 12.
 • Toplista
Nem akadt olyan cím mostanában, ami a feje tetejére állíthatta volna a játékpiacot, így a brit dobozos eladási listán is visszaállt a megszokott rend. Egy biztos: Tom Nook zsebe most sem lesz üres a hónap végén.

Nagyobb megjelenések szempontjából elég erőtlen az április, ami egyben azt is jelenti, hogy a brit toplista élére visszakerültek a jól megszokott címek. A dobogó csúcsán például ismét az egy évvel ezelőtt megjelent Animal Crossing: New Horizons áll, melynek eladásai ugyan 21 százalékot estek az elmúlt héten, de mégsem talált igazi kihívóra. A Switch-exkluzív ezzel egyébként már több mint egymillió darabszámban kelt el az Egyesült Királyság dobozos piacán - ezzel eddig csakis a mai listánk második helyezettje, a FIFA 21 büszkélkedhetett (már ami a tavaly megjelent játékokat illeti).

Az eladási listán ismét remekül teljesítettek a Nintendo Switch exkluzívjai, nyilvánvaló, hogy elsősorban ez az a platform, ahol a szigetország játékosai még nem készültek fel a teljes digitális átállásra. Érdemes azonban megemlíteni, hogy a nemrég megjelent Monster Hunter Rise ezúttal csupán a hatodik helyezést érte el, maga elé engedve két Mario-játékot is. Eközben az előző hét legfrissebb kihívója, az Outriders egészen a 16. helyig csúszott vissza, miután 74 százalékot estek az eladásai.

 1. Animal Crossing: New Horizons
 2. FIFA 21
 3. Mario Kart 8 Deluxe
 4. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
 5. Minecraft (Switch)
 6. Monster Hunter Rise
 7. Grand Theft Auto V
 8. Call of Duty: Black Ops - Cold War
 9. Ring Fit Adventure
 10. Assassin's Creed: Valhalla
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...