Váratlan mobilos spin-offot kapott az XCOM

  • Írta: szlav
  • 2021. július 18.
  • Bejelentés
Link másolása
A 2K Games bármiféle különösebb csinnadratta nélkül elindította az XCOM Legends korai változatát. A körökre osztott taktikai játék mobilkészülékeken szélesbítené a népszerű idegenvadászós széria univerzumát.

Eléggé bizarr az XCOM Legends esete, hiszen a játék gyakorlatilag már egy évvel ezelőtt kiszivárgott, amikor is egy redditező teljesen véletlenül rálelt a játékra egy facebookos reklámhirdetésen keresztül. Az itt látottakra azonban senki sem figyelt fel komolyabban, hiszen az könnyen összetéveszthető volt egy mezei franchise-koppintással. Úgy tűnik azonban, hogy valóban a 2K állt a dolgok mögött, a minap ugyanis a Google Play Store-ban bármiféle figyelmeztetés nélkül valóban megjelent az XCOM Legends, legalábbis annak a korai változata.

A láthatóan kizárólag mobileszközökre készülő alkotást az Iridium Starfish (valószínűleg a 2K új mobilos csapata) fejlesztette, zsánerét tekintve pedig egy körökre osztott, gacha-elemekkel ellátott taktikai játékról van szó. A játékos feladata az, hogy egy ütőképes csapatot összeállítva megküzdjön az XCOM-szériából ismerős idegenekkel, vagy éppen a pálya túlfeléről dirigáló többi valódi játékossal.

Valószínű persze, hogy a legtöbb játékos inkább egy hagyományos új epizódnak örülne, egyelőre azonban a fő szériát fejlesztő Firaxis nem árult el semmit a jövőbeli tervekről. Korábban az a pletyka járta, hogy az XCOM-csapat jelenleg egy körökre osztott Marvel-játékon dolgozik, ezt azonban sem a Firaxis, sem pedig a 2K nem erősítette meg hivatalosan.

2.
2.
Stark666
Ohhh .. korai volt az öröm .
1.
1.
markoci555
én meg már kezdtem örülni, de ez ilyen tucat szutyoknak tűnik
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...