Amerikai toplista: mindent letarolt a Madden NFL

 • Írta: fojesz
 • 2021. szeptember 16.
 • Toplista
Szinte már hagyomány, hogy a Madden NFL-sorozat aktuális epizódja letarolja az amerikai toplistát a megjelenésekor. Nem volt ez másképp idén sem, lássuk, hogyan sikerült a helyi piac augusztusa!

Rekordszámokkal zárta az augusztust az amerikai játékpiac az NPD Group jelentése szerint. A teljes forgalom 7 százalékkal nőtt éves szinten, és 4,4 milliárd dollárra rúgott - az idei évben eddig összesen 37,9 milliárd dollárt költöttek az amerikaiak videojátékozásra, ami 13 százalékos növekedésnek felel meg.

A hardveres szegmens látványosan erősödött, itt 45 százalékkal ugrott meg a forgalom éves szinten, és 329 millió dollárnál állt meg a számláló. A legkeresettebb konzol továbbra is a Nintendo Switch (a hibrid konzol nem csak a hónapot nyerte meg, de az éves összesítést is vezeti), ugyanakkor a PlayStation 5 is jól fogy - időarányosan a Sony új gépe jobban teljesít, mint bármelyik másik PlayStation-konzol. A kiegészítők piaca 12 százalékkal nőtt, itt 164 millió dollár volt a forgalom.

Ami a játékeladásokat illeti: a toplistát a Madden NFL 22 vezeti, de ez tulajdonképpen nem meglepő, hiszen ez a huszonkettedik év zsinórban, hogy a sorozat aktuális része megszerzi az aranyérmet a premier hónapjában. A második helyezettünk a Ghost of Tsushima lett a Director's Cutnak hála, így a Call of Duty: Black Ops - Cold War is hátrébb csúszott egy helyezéssel. A másik újonc a Humankind volt - ez a negyedik helyen kezdett. Íme, a teljes toplista:

 1. Madden NFL 22
 2. Ghost of Tsushima
 3. Call of Duty: Black Ops - Cold War
 4. Humankind
 5. Spider-Man: Miles Morales
 6. Mario Kart 8*
 7. The Legend of Zelda: Skyward Sword*
 8. Minecraft
 9. Assassin's Creed: Valhalla
 10. MLB The Show 21^
 11. Super Smash Bros. Ultimate*
 12. Call of Duty: Modern Warfare
 13. Ratchet & Clank: Rift Apart
 14. Animal Crossing: New Horizons*
 15. Pokemon Sword & Shield*
 16. Mortal Kombat 11
 17. Super Mario 3D World*
 18. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*
 19. Mario Golf: Super Rush*
 20. Super Mario Party*


*A digitális eladások nem szerepelnek az összesítésben.

^Az xboxos verzió digitális eladásai nem szerepelnek az összesítésben.

1.
1.
jana000
Fantasztikus. Amíg az emberek nem értik meg hogy a pénztárcájukkal szavaznak, soha nem fogják elvenni az EA-től a jogokat. Minden évben kapunk majd egy szutykot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...