Brit toplista: a Deathloop kapásból aranyérmes lett

  • Írta: gorien
  • 2021. szeptember 21.
  • Toplista
Link másolása
Az Arkane Studios időhurkos játéka remekül kezdte az első hurkot: egyből a brit dobozos játékeladási lista élén. A szigetországba érkező friss PlayStation 5-szállítmányból más konzolexkluzív játékok is profitáltak.

Az elmúlt hónapokban két konzol volt igazán meghatározó az Egyesült Királyság dobozos játékpiacán: ha volt elérhető PlayStation 5, akkor a PS-játékok futottak, ha nem, akkor a Nintendo Switchre kiadott alkotások. A múlt héten új PS5-szállítmány érkezett a szigetországba, így a Switch árcsökkentése ellenére is a playstationös címek emelkedtek ki.

Közülük is a Deathloop kaszálta a legnagyobbat, amely egyből az aranyérmes helyen találta magát. A Spider-Man: Miles Morales 223 százalékos eladásnövekedéssel az ezüstérmet zsebelte be, míg a Ratchet & Clank: Rift Apart (amiből 630 százalékkal több fogyott, mint egy héttel korábban) újra megjelent a negyvenes toplistán, méghozzá a negyedik helyen.

Persze a Nintendónak sincs oka panaszra. Az átrajzolt árcédula jót tett a hibridkonzol eladásainak, és a switches játékok szokásos válogatását is változatlanul megtaláljuk az élbolyban. Az előző hét aranyérmese, az új WarioWare megmaradt az első tízben, míg az újonnan megjelenő Cruis'n Blast is felfért a 37. helyre.

  1. Deathloop
  2. Marvel's Spider-Man: Miles Morales
  3. Mario Kart 8 Deluxe
  4. Ratcher & Clank: Rift Apart
  5. Minecraft (Switch)
  6. Ghost of Tsushima: Director's Cut
  7. Animal Crossing: New Horizons
  8. WarioWare: Get it Together!
  9. F1 2021
  10. NBA 2K22
9.
9.
GemForge
#2: Nem bántásiból, de megvetted és játszottál is vele? Sztem a sztori elmesélésének a megközelítésmódja teljesen egyedi. A játékmenet is. A grafika meg a zene több helyen NOLF-os, de mondjuk az nem véletlen. Ha esetleg úgy emlékeznél, hogy a NOLF grafikája is ilyen volt, akkor azért tévedtél pár évtizedet. De igaz ami igaz, a NOLF a maga idejében csúcs graf és csúcs design volt, ahogy emlékszem. Ez meg csúcs design, és OK graf. Én spec egy Nolf2-vel ma már nem is nagyon tudnék játszani, annyira nem kötne le. Az eredeti az más tészta, azt imádtam, de a folytatás az első harmad után nekem eléggé leült.
Az mondjuk igaz, hogy a továbbvitt cuccok miatt hamar imba lesz a karakter, de a ueves tűzpárbajok miatt ennek én max inkább örülök. Az itt felszabadult energiát lehet az alapprobléma megoldásba fektetni.
7.
7.
Zuzmo
#6: Minden értékelés szubjektív. Azt is figyelembe kellene venni, hogy aki a Deathloopra 10 pontot adott 10-ből, az más játékokat hogyan értékelt. Sarkosan fogalmazva, ha valaki csak autós játékokkal játszik, akkor a legzseniálisabb stratégia játék elé ültetve sem biztos, hogy mondjuk 8-nál többet adna.
A Deathloopra nem egy ember mondja, hogy ikonikus alkotásnak tekinthető (ezért a 10 pont), mert olyan egyedi felépítése van game-design szempontból, és abban kerek egészet alkot, ami megkülönbözteti más játékoktól.
Ettől függetlenül lehet, hogy nem tetszik ezért vagy azért sok embernek, viszont a tesztelő szubjektív véleménye szerint ez egy kiemelkedő alkotás.
6.
6.
Darksiders84
#5: A 10 pontos értékelések azért mégiscsak érthetetlenek vagyis erősen túlzottak.
5.
5.
Zuzmo
#2: Fortnite-szerű pályadesign?! Mégis miben? Ja, hogy sziget van mindkettőben??? Ok.
Én azt mondom, ha ilyenek lesznek a gyenge játékok, akkor örülhetünk.
4.
4.
delphijos
Szerintem a játék legnagyobb gyengesége hogy túl könnyű a cuccokat / képességeket átvinni a következő loop-ba, és emiatt elég OP lesz a karakter , plusz nem igazán lesz tétje ha meghal az ember.
2.
2.
Akutyafáját
Mondjon bárki bármit, ez a játék kurv@ gyenge lett. Milliószor látott megközelítés, fortnite-szerű pályadizájn, NOLF 2-ben már látott grafika, 60 fps, hatásvadász zene, valamint 2 non-cis főszereplő egy edgelordul megírt történetben. Tizenkettő egy tucat és kész. :)
1.
1.
GemForge
Mondjon bárki bármit, ez a játék kurv@ jó lett. Tök újszerű megközelítés, jó pályadizájn, tetszetős grafika, 60 fps, isteni hangulat, adaptív és fülbemászó zene, valamint 2 jó fej főszereplő egy jól megírt történetben. Szórakoztató és kész. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...