A Sony a nézőkre bízná az esportjátékosok sorsát

  • Írta: Shifty
  • 2021. október 22.
  • Érdekesség
Link másolása
A Sony még tavaly nyújtott be egy olyan szabadalmi kérelmet, aminek az lenne a lényege, hogy az esportmérkőzések nézői egy szavazási rendszernek köszönhetően akár ki is rúghatnák a játékból azt, aki nem teljesít jól.

Érdekes szabadalmi kérelmet nyújtott be tavaly januárban a Sony. A Spectators Vote to Bench Players in a Video Game néven futó kezdeményezés lényege, hogy a nézők dönthetnének arról, mi legyen a sorsa azoknak a játékosoknak, akik szerintük nem teljesítenek megfelelően a küzdelmek alatt. Az egész alapját egy szavazási rendszer adná, és ha a többség úgy dönt, akkor a nézők kispadra küldhetnék az alulteljesítő játékosokat vagy akár ki is rúghatnák őket játék közben. Emellett küldhetnek nekik figyelmeztetéseket, hogy szedjék össze magukat, és játsszanak jobban, de akár személyre szabott üzenetekkel is bombázhatnánk az esportjátékosokat.

A szabadalom leírása szerint a kispadra ültetett vagy kirúgott játékosok esetén vizuálisan is jeleznék a többi nézőnek és játékosnak, hogy valakivel történt valami. Érdekesség, hogy a Sony tervei között szerepel egy olyan részlet is, miszerint a szavazatok leadásakor számíthat, hogy az egyes szavazóknak milyen addig elért szintjük van, de a Sony arra is gondolt, hogy akár játékbeli valutával vagy valódi pénzzel is vásárolhatnak a nézők szavazatot.

Meglátjuk, mi lesz az egészből!

11.
11.
adamsfamily
"de a Sony arra is gondolt, hogy akár játékbeli valutával vagy valódi pénzzel is vásárolhatnak a nézők szavazatot."

A Sony nagyon erősen próbálkozik,hogy megutáltassa magát a játékos közösségekkel.
7.
7.
delphijos
#3: Arról nem beszélve hogy milyen érzés lenne úgy elindulni egy versenynek hogy ott lóg az ember feje felett a "pallos" ? Az ember nem gép. És ha rossz napja van valakinek akkor kidobják ? Olyan mintha az olimpián kirángatták volna a vízből HK-t, mert épp nem ment neki.
3.
3.
br1Koo
Szánalmas és nevetséges ötlet. Ez olyan mintha te kirakhatnál meccs közben egy Messit a pályárol mert épp nem sikerült elmennie három ellenfél között a labdával. A legtöbb embernek fingja sincs arró hogy a profik hogy tervezik el a játékaikat, kinek mi a szerepe egy meccsben stb. Ezért lenne helytelen mindenféle trollnak megengedni hogy beleszólhassanak más játékába. Hisz mint tudjuk társadalmunkra mint felelőségteljes, értelmes és ízléses csoportra nem számíthatunk. Az internet bebizonyította már többször hogy állatok vagyunk csupán.
2.
2.
momant
valóban elég gáz, ha ez tényleg ennyirôl szól. azért nem vagyok ennyire borúlátó, sztem a rendszer saját magát megeszi, illetve minden ember eldöntheti milyen rendszert szolgál ki. az h megaláznának ezzel bárkit is sztem túlzás. sztem azzal is gond van ha egy vereséget vagy kiszavazàst valaki így él meg. a verseny mindenhol létezik még az ádllatoknál, növényeknél is, ahol akár életekkel is fizetnek. Ez a természet rendje, így fejlôdik a világ, el kell fogadni vagy kacagni rajta. sajnos az emberbe egyre inkább a túlzott megfeleléseket nevelik, inkább ezt látom bajnak, de sztem nem létezik , h bármelyik játékosnak aki megtapasztalja majd a rendszer árnyoldalait ez szimpatikus lesz. elég buta próbálkozás mindenesetre ha a fele igaz akkor is.
1.
1.
cobrausa24
Ezt nekem mondja el valaki légyszi, hogy már az alap gondolatnak is mi értelme van egyébként?
Konkrétan, ha kicsit jobban értelmezzük, akkor ez arról szól, hogy a másik embert hogyan lehet meggyalázni. Ráadásul ehhez párosul vizuális élmény is, hogy ha valaki nem jó… nem jó, de ki szerint is? Miért is kellene valakinek valaki máshoz igazodnia, hogy egy bizonyos véleménnyel legyen róla? Ha valaki nem teljesít játék alatt úgy, hogy a nyereség felé vigye magát vagy a csapatot, akkor egyből jöhet a másik lenézése?

Bocsásson meg nekem mindenki a Sony-val egyetemben, de ha nem tűnt volna fel az ESport-ban szinte mindvégig olyan játékok vannak, ami nem szól másról, mint a versengésről. Sajnos társadalmunkban az erősebb kutya ugat a gyengébb kimarad alapon van felépítve a hétköznapi életünk, szórakozásunk, de olykor kapcsolataink is (köszönhetően a pénzrendszernek és vele egyetemben a kereszténységnek, de most ebbe nem megyek bele). Aki kicsit érti, hogy mi is az a versengés, akkor észre lehet venni, hogy úgy néz ki most a felállás a ”nyertesek” körében, hogy akárhova nézünk a világunkban azt veszi észre az ember, hogy csak egy nyertes van a többi meg vesztes.
Na pontosan ez az a pont, amikor kicsit észbe kaphatnának az ESport figyelők, meg úgy egyáltalán mindenki, hogy mivel mindenki más- és más a kedvenc csapata, ezért a legvégén úgy is csak egy fog megmaradni ”nyertesnek”, így a többi csapatot arra fogják buzdítani, hogy: ”Teljesítsél már ember! Nem leszel első, nem leszel nyertes!”. Innentől kezdve, egész pontosabban mondva a második helytől hátrafelé csúnyán fogalmazva ”jogosnak” tartják ezen logika mentén a játékosok azt, hogy nyomni kell a kedvenceiket előre, motiválni, különben a valagukra csapnak. Most ezt azért hogyan gondolta bárki is? Ugyan miért kellene nekem úgy játszanom, ahogy Pistike akarja? ESportról van szó, én értem, de könyörgöm a teljesítés az nem füttyszóra történik, hanem pont az ellenkezőjét váltja ki az emberből, hogy nyomás alá helyezze! Sony, gondolkodj már egy kicsit!

Tényleg ennyire el akarják taposni az emberi méltóságot? Már minden hülyeséget meg lehet tenni? Az ember egy érzelmi lény, a Teremtő által létrehozott létrehozott isteni csoda, nem pedig egy dísztárgy. Tényleg ezt bárki támogatni akarja, hogy legyen elfogadott a másik meggyalázása?

Aki meg úgy cselekszik, hogy ”de hát mit fognak rólam gondolni az emberek, ha nem azt teszem”, akkor meg szomorúan az a helyzet, hogy az illető egyáltalán nem az életét éli, legalábbis nem a sajátját, hanem folyamatosan megfelelési kényszerben él, ugyanis elhitte sikeresen, hogy akkor lehet ő valaki az életben attól függően, hogy ”mások mit gondolnak róla”. Így olyan dolgokhoz folyamodik, amit lehet, hogy nem is csinálna meg, hanem hogy lehessen mások szemében kicsit villogni, hogy de hát megcsinálta és az emberek így szeretik őt! Ezt az előző mondatomat meg olvassátok el még egyszer, tehát: ”az emberek ÍGY szeretik őt”. Tehát úgy, ahogy azt a nép akarja. Ha pedig nem úgy tesz, ahogy azt akarják az emberek, akkor meg ki lesznek utálva ezek a sztárok és eljön annak a kérdésnek a tárgya is, amihez most is írok, hogy lehessen-e jól kitolni azokkal, akik a többségnek valamiért nem tetszik vagy bizonyos embereknek ez nem tetszik.

És ha éppen az illetőnek rokona halt meg? Vagy ha éppen van valami betegsége? Ha esetleg valami olyan trauma érte, ami miatt meg van zavarodva? Ha esetleg nem sikerült neki valami oknál fogva az alvása vagy az otthoni biztonságérzete csökkent, mert családi viszály volt? Mégis, hogyan akarja bárki egyáltalán megmérni azt, hogy hogyan tud teljesíteni egy ember? Elmondom: sehogy. Nem egy meg nem két dologtól függ az, hogy hogyan teljesít valaki. Biztos Neked is, aki olvasol előfordult Veled az életben, hogy egyszer úgy keltél fel, hogy egyszerűen le vagy szívva energiával, nincs egy egészséges és használható gondolatod sem, meg kicsúszik minden a kezed közül, viszont máskor meg lehet, hogy vannak olyan napjaid, hogy szárnyalsz, úgy érzed, hogy minden és mindenki támogat, minden összejön, ahogy azt tervezed és sikereket tudsz megélni ezáltal.
Szóval innentől kezdve Sony és a többiek (aki magáénak érzi a mondandómat), hogyan képzeli bárki azt, hogy egyáltalán a gondolata felmerüljön annak, hogy másokat gyalázzunk meg?

Hasonlat képpen most mondhatnám az országunk fejét is, tudjátok OV-t, akit rendkívül sokan utálnak, de még sincs arra lehetőség, hogy ”kitiltsuk a játékból”, mert szerintem az óvodás is tudja, hogy nem azt kell csinálnia amit (bár ezek meg teljesen meg vannak rendezve, szóval tök mindegy). De a lényeget értitek valószínűleg.
Az ESport az pedig még mindig egy játék. Gyűlölködni meg nem kéne sem monitor mögött, meg amúgy sem, mint emberi lélekként. A felvetülő gondolatot a Sony részéről pedig nem ESport kérdésnek látom, hanem akárhogy is nézem ez kő keményen emberjogi kérdés.
Én azt mondom Nektek, hogy senki ne támogassa ezt az ötletet. Eléggé szét akarnak minket zúzni, szét akarnak minket választani egymástól és minden egyes szítás teljesen mesterségesen, teljesen megtervezetten teszik. Hallgasson mindenki a józan érzéseire és a józan eszére. Amit az ember magának nem kíván, ne tegye mással sem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...