Brit toplista: maradt az élen a FIFA 22

  • Írta: Shifty
  • 2021. november 1.
  • Toplista
Link másolása
Hiába érkezett múlt héten több új megjelenés is, a FIFA 22 továbbra sem talált legyőzőre. Ehhez a Marvel's Guardians of the Galaxy is kevésnek bizonyult, ami így a második helyen nyitott.

A FIFA 22 hetek óta töretlenül őrzi elsőségét, és nem lennénk meglepődve, ha ezt az egyeduralmat csak a novemberi játékfelhozatal valamelyik versenyzője tudná időlegesen megtörni. Ugyan 11 százalékkal estek a játék eladásai, de ez is bőven elegendő volt ahhoz, hogy ötödik hete ne találjon legyőzőre az EA Sports fejlesztése.

Mögötte új belépőként a Marvel's Guardians of the Galaxy végzett a második helyen. A The Avengers csúfos bukása utána sokan kételkedtek a Square Enixben, de Star-Lord és seggfej csapatának kalandja egyértelműen az év legkellemesebb meglepetése és legnagyobb pozitív csalódása. Érdekesség, hogy a The Avengers-féle kudarc láthatóan kihatással van a Marvel's Guardians of the Galaxy teljesítményére, a vásárlók ugyanis sokkal óvatosabban közelítettek a játékhoz, ami azt eredményezte, hogy a The Avengers első hetes eladásaihoz képest 58 százalékkal kevesebb fogyott a kvartett űreposzából. Az eladott példányok többsége PlayStation 5-ön talált gazdára, 19 százaléka PlayStation 4 gépeken landol, míg csak a vásárlások 18 százaléka volt xboxos.

A dobogó legalsó fokára a szintén új érkezőként debütáló Mario Party Superstars mászott fel. Ugyan 6 százalékkal kevesebb fogyott belőle, mint a Super Mario Partyból, de valószínűleg a digitális eladásokkal simán kiegyenesíti lemaradását a játék.

A múlt héten még második Far Cry 6 most a negyedik helyre volt jó, köszönhetően annak, hogy 23 százalékkal estek az eladási mutatói. A Ubisoft egyébként sem büszkélkedhet jó pénzügyi félévvel, és a következő negyedéves eredményeken valószínűleg a szintén a múlt héten bemutatott Riders Republic sem fog segíteni, mert a sportjáték csak a nyolcadik helyen nyitott.

A The Dark Pictures: House of Ashes egészen elképesztő mélyrepülést tudhat maga mögött, mert a múltkori hatodik helye után 52 százalékkal estek vissza az eladásai, aminek köszönhetően már csak a 21. helyen találjuk meg a játékot. A Deathloop kicsit erőre kapott, visszamászott a legjobb 40 közé, az F1 2021 pedig a 12. helyen zárt. A legjobb tízből ezúttal kicsúszott a Metroid: Dread is, ami jelenleg a 15. legkelendőbb játék.

  1. FIFA 22
  2. Marvel's Guardians of the Galaxy
  3. Mario Party Superstars
  4. Far Cry 6
  5. Mario Kart 8 Deluxe
  6. Animal Crossing: New Horizons
  7. Minecraft (Switch)
  8. Rider's Republic
  9. Grand Theft Auto V
  10. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...