Brit toplista: a Call of Duty váltotta a FIFA-t

  • Írta: gorien
  • 2021. november 9.
  • Toplista
Link másolása
Megjelenése óta a FIFA 22 vezette a brit dobozos játékeladások toplistáját, heteken át senki nem tudta leváltani. Ez megváltozott a Call of Duty: Vanguard érkezésével, ami rögtön az élen nyitott.

A FIFA 22 a megjelenése óta, tehát már több mint egy hónapja uralja a brit dobozos játékeladások toplistáját – sem a Far Cry 6, sem a Guardians of the Galaxy nem tudta megszorongatni. Egy király sem ül örökké a trónon, a trónfosztás pedig a Call of Duty: Vanguard érkezésével következett be.

Az Activision lövöldözős játékszériája évek óta ász a dobozos piacon, de a sikerek javát már főként digitális térben éri el. Így alakulhatott, hogy a Vanguardból 23 százalékkal kevesebb kópia fogyott, mint a Black Ops - Cold Warból annak tavalyi megjelenésekor. A legnépszerűbb platformjait a Sony konzoljai adják: PlayStation 5-re adták el a dobozok 41 százalékát, míg PlayStation 4-re a 29 százalékát.

A PlayStation 5 elérhetősége továbbra is nagy hatást gyakorol az eladások alakulására. Mivel a konzolok tartalékai jól állnak a szigetországban, a Spider-Man: Miles Morales az ötödik helyre ugrott (342 százalékkal nőttek az eladásai), de az Immortals: Fenyx Rising is újra felbukkant a listán, és átvette Milestól a 12. helyet.

A Nintendónak sem lehet oka panaszra: a Mario Kart 8 Deluxe (ami nemrég a sorozat legnépszerűbb darabja lett) eladásai 30 százalékkal nőttek egy hét alatt, és az Animal Crossing: New Horizons is 14 százalékos növekedést könyvelhetett el.

  1. Call of Duty: Vanguard
  2. FIFA 22
  3. Mario Party Superstars
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. Marvel's Spider-Man: Miles Morales
  6. Marvel's Guardians of the Galaxy
  7. Animal Crossing: New Horizons
  8. Minecraft (Switch)
  9. Fortnite: Minty Legends Pack
  10. Far Cry 6
1.
1.
Falcon
Nagyon jo a az uj cod igazi felüdülés a sok nyitott világú játék után egy csöjáték
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...