Brit toplista: ismét a FIFA 22 zárt az élen

  • Írta: Shifty
  • 2021. december 6.
  • Toplista
Link másolása
Magunk mögött tudhatjuk az idei Black Fridayt, a szigetországi játékeladási lista pedig nagyjából visszatért a megszokott mederbe. Visszatért az élre a FIFA 22, és ismét a dobogón végzett a Call of Duty: Vanguard.

Ahogy arról múlt héten megemlékeztünk, a Black Friday alaposan felkavarta a brit játékeladásokat, hiszen az akkori megjelenések helyett a slágercímek profitáltak többet a leárazásokból.

A múlt heti eredményekből viszont az látszik, hogy a megbolygatott lista végül visszatért a szokásos mederbe, így az élen kisebb kitérőt követően ismét a FIFA 22 zárt. Még úgy is, hogy az Electronic Arts fejőstehenéből ezúttal 33 százalékkal kevesebbet adtak el a Black Friday hetében produkált teljesítményéhez képest. Ez viszont elég volt ahhoz, hogy letaszítsa a trónról a Mario Kart 8 Deluxe-ot, aminek az eladásai 59 százalékkal zuhantak be.

A harmadik helyen a Call of Duty: Vanguard végzett, míg a negyedik pozícióban a Pokémon: Brilliant Diamond zárt. Ez ráadásul a hat top tízes Nintendo-játékból csak az egyik, viszont jól mutatja a Switch erejét, hogy az egyébként multiplatform Just Dance 2022-ből is több tízezer darabbal többet adtak el erre a gépre, mint a többi platformon összesen.

Ebben az erős Nintendo-teljesítményben természetesen benne van az is, hogy komoly akciózások vannak most a szigetországban Nintendo-fronton, így például a Super Mario 3D World + Bowser's Fury a 21. helyről egészen a 13. helyig repült előre, köszönhetően a 68 százalékkal megemelkedett eladásoknak. Hasonló erősödést produkált a Sonic Colors Ultimate, ami 52 százalékkal jobban muzsikált most, így a 20. helyen zárt.

  1. FIFA 22
  2. Mario Kart 8 Deluxe
  3. Call of Duty: Vanguard
  4. Pokémon Brilliant Diamond
  5. Just Dance 2022
  6. Animal Crossing: New Horizons
  7. Minecraft (Switch)
  8. Marvel's Guardians of the Galaxy
  9. Mario Party Superstars
  10. Pokémon Shining Pearl
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...