Nagyot megy Steamen a God of War

  • Írta: Shifty
  • 2022. január 24.
  • Biznisz
A SteamDB adatai szerint már második hete vezeti a Steam eladási listáját a PC-re költöztetett God of War, ami az első olyan PlayStation által kiadott cím, ami ezt a bravúrt összehozta.

A SteamDB adatai szerint a múlt heti eladásokat is a God of War PC-s változata uralta, ezzel Kratos és Atreus skandináv kalandja már második hete zárt az élen. Ezzel a God of War átirata lett az első olyan PlayStation által kiadott játék, ami képes volt két egymást követő héten is megtartani a pozícióját.

Ami viszont ennél is érdekesebb, hogy Daniel Ahmad elemző a Twitter-oldalán arról számolt be, hogy a God of War portolt kiadása egymaga jobb eladásokat produkált eddig, mint a Days Gone és a Horizon: Zero Dawn PC-s változatai együtt. Előbbi ugyan egy hétig tudta vezetni a Steam eladási listáját, de utóbbinak még ez sem jött össze, mert a megjelenésekor a Fall Guy simán lenyomta.

Pontos számadataink sajnos nincsenek, de a PC-s megjelenést megelőzően több mint 19,5 millió darabot adtak el a God of War PlayStation 4-es változatából, vagyis mostanra nem kizárt, hogy már át is lépte a játék a 20 milliós álomhatárt.

35.
35.
Windrider
#32: Nem hibáztatom, simán lehet, hogy átlagon aluli PC-m volt :D Most ilyen frissítési időkről meg telepítésről fölösleges vitatkozni, azt minden platform csinálja, csak meg kell várni, effortot nem kell belerakni :) A lényeg, hogy mindenki tolja God of War-t mert k**vajó.
34.
34.
Ooorky
#30: Ezt írtam én is, csak nem ilyen szépen.
33.
33.
hedzsooo
Durva, hogy 1 komment szekcio 1 jatekoldalon eljutott oda 2022-ben, hogy a jatekok hol toltenek be gyorsabban: PC-n, vagy konzolon. Majd legkozelebb stopperrel merem mar majd en is, wazzeee.... XD ;D
32.
32.
hedzsooo
#27: Hat a sajat tapasztalatod tenyleg elegge szivatosnak hangzik PC teren de szerintem ezert nem a PC-re irt jatekokat kellene hibaztatnod. :)
30.
30.
hedzsooo
#28: 10 eves PC-n jol fut Full HD-ban max grafikan teljesen a HZD de ne zavarjon. Egyedul a VGA ujabb benne, az csak 5 eves GTX 1060-as. :D

Uj vasammal + 4K-ban is szepen muzsikal, teljesen jo jatek PC-n a HZD is.
28.
28.
Ooorky
"Egy haverom például azt hitte, hogy egész jó gépe van, amig megpróbálta elindítani mondjuk a Horizon-t. "

Akkor vmi ritka ócska romhalmaz lehetett, ismerős 6 éves roncson tolta és el volt ájulva milyen szép meg milyen simán fut.
27.
27.
Windrider
#21: Elmondom miben más. Ez lehet,hogy csak az ÉN szempontom volt, de többet között ezért is váltottam PS-re jópár évvel ezelőtt. Nekem a PC-gaming már egy szenvedés volt a végére. Anno virágzott a baráti körben a torrent és mivel kis csóró voltam nyilván énis letöltögettem a játékokat. Mivel elég lassú netünk volt ez napokba telt, aztán a játékméretek növekedésével néha hetekbe.
Aztán lejött egy AAA játék és laggolt az egész. Persze frissítgettem a hardvert, de aztán jött egy újabb cím amit megint nem bírt a vas. Aztán drivert kellett leszednem a VGA-hoz. Aztán kicrashelt a játék és még sorolhatnám. Persze aztán a steam-el egy fokkal egyszerűsödtek a dolgok, de nem volt az igazi.

Viszont felfedeztem egy PS3 exkluzivot annak idején és végül beruháztunk egyre öcsémmel. Ég és föld volt a kettő. Csak berakod a lemezt, kontroller a kézbe, hátradőlsz és megy. Maxra optimalizálva, akadás nélkül. Aztán később rájöttem, hogy a kedvenc címeim is sokkal kényelmesebbek kontrollerrel, így lassan az exkluzivok után a multiplatform címeket is inkább PS-en nyomtam.
Egy kicsit ugye drágábbak a játékok, de én ugy fogtam fel, hogy időt és energiát spórolok, ami nekem egyszerűen megéri. Főleg mostmár, 30 fele közelítő dolgozó emberként méginkább.
A sokéves PC-s b@szakodás után nekem valahogy egyfajta megvilágosodás volt a konzol :D És hogy miért PS és nem Box? Exkluzívok miatt. Azóta se bántam meg. God of war-ok, Resistance, TLoU, Metal Gear Solid stb... kib@szott mesterműveknek tartom. Arról nem is beszélve, hogy kb az ember elfelejti a bug meg a kifagyás fogalmát.

Arra pedig hogy elkezdték megjelentetni az exkluzívokat PC-re, annyit tudok reagálni: hajrá, rakj össze hozzá gépet a konzol árának 3szorosából és jó szórakozást. Egy haverom például azt hitte, hogy egész jó gépe van, amig megpróbálta elindítani mondjuk a Horizon-t. Azt mondta, hogy inkább abba is hagyta, mert inkább összerak egy jó gépet, mert ezt a játékot teljes pompájában akarja játszani. Nos, aztán meglátta az árakat...
Bocsi az esszéért, lehet hogy ömlengős a sztori, lehet hogy most totál fanboynak tűnök, de csak a tapasztalataimat akartam átadni. *Peace
26.
26.
atroll1
#21: Hagyd, már az sem tudja miről beszél. Abban az álomvilágban, ahol ő él, tutujgatni kell a PC-n, a konzol meg nem telepít, csak berakod a lemezt és megy. Lehet, hogy még 2006-ban él
24.
24.
nemfontos
#22: Nézd meg honnan indultunk. De ha billentyűzet előtt leszek leirom miben más.
23.
23.
nemfontos
#20: Az rdr2 elég nagy csalódás volt a lou2 meg egy halom locitrom fantasztikus technikai megvalósításban de egyik sem kell köszi.
A surge hoz meg elég rég nincs update. Egy csomagban vettem learazkor a két részt. Azt hiszem négyezer parszaz forintért. Ez már hónapokkal ezelőtt volt de nem jutott rá időm. Meg közbe jött a nioh 2 is és úgy egy hete letoltottem hogy elkezdem. Azóta ha játszani van egy kis időm akkor
Gép bekapcs. Surge ra X és játszok. Nem értem te minek telepitgetsz minden indulásnal :)
22.
22.
taktaharkányi
#21: Én sem igazán értem... Egyedüli szempont nálam, amiben kényelmesebb a konzol, az mondjuk, hogy játék közben stand by-al elköszönök a játéktól és ha úgy van, 3 nap múlva egy kombnyomással és 3 mp-el később onnan folytatom. Plusz ha kanapéról és TV-ről akarok játszani, nem kell azt az 1 percet eltöltsem előtte. De ezek nyilván egyéni setup függő dolgok is.
21.
21.
FrankBlack
#19: Mert ez pc-n miben más szerinted? Mit értesz az alatt hogy pc-n "tutujgatni" kell a játékot?
20.
20.
atroll1
#19: Ne kábíts már... Én a hétvégén gondoltam, hogy újra kezdem new game+ba
Ok, rendszer frissítés nem volt, de betettem a lemezt, majd kezdte a másolást és az update-et. Lehet, hogy te marha lassan helyezed magad kényelemben, de volt minimum negyed óra, mire ezekkel elkészült. Majd miután az ingame menüben voltam, és indítottam volna, még kiírta, hogy csak letöltene valamit (amit egyébként a konzol a menüben sem jelzett) és kellett neki még negyed óra.
De kíváncsi lennék, hogy onnantól kezdve, hogy beteszel egy RDR2-t vagy TLoU2-t, mennyi idő után kezded a játékot?
19.
19.
nemfontos
#13: Természetesen ott is kezdhetnéd, hogy elmegyek megvásárolni a gépet, és bekötöm a kábeleket...

Általánosságban viszont - ha nincs frissítés ami azért nem minden nap van - akkor úgy van ahogy leírtam. Tegnap este leültem a ps5 elé, bekapcsoltam. Mire kényelembe helyeztem magam addigra ott volt a nevem a képernyőn.
- X majd jön a lista.
- X a "the surge" -ra.
- Játszom...
Az esetek 99% -ban ez így van konzolon.
18.
18.
atroll1
#15: Csak letölti =/= a beteszi a lemezt és fut. Pláne a GOW, ami elég vaskos játék
17.
17.
xsbrx
TLDR: Megint kis esszé, bocsi.

55.9 órát mutatott a Steam, mire minden achievementtel meglett. Home office sokat segített, hogy ilyen hamar no-life-oljam. :P
Kevesebb lett volna, ha nem kellett volna elölről kezdenem Alfheimnál mivel nem bírtam a Hive szekcióval GMGOW nehézségen.

Kiváncsi voltam, hogy milyen mivel a legtöbb ember az egekig magasztalja, és összeségében tényleg elég jó kis game.
- Sztori és narratíva tempója pont tökéletes, mindig jött valami új és soha nem éreztem, hogy nem történik semmi (vagy hogy túl sok minden történik rövid időn belül)... Ezt a tempót valahogy egy csomó játék nem tudja belőni
- Grafika és animáció dícsérnivaló
- Szinkron gárda és hangok.....*chef's kiss*
- Csónakázás közben mindig volt valami sztori vagy Lore adalék
- Töltési képernyők helyett a portálon való utazgatás

Néhány dolog viszont nekem kicsit lehúzta a játékot.
- Nagyon kevés az ellenfél típus, illetve kicsit túlzásba vitték a trollokat és golemeket/ancienteket. A játék vége fele már a szememet forgattam amikor újra és újra felbukkantak, mint mini-bossok de ugyanazokkal a moveset-tel
- Kill animation-ből nem ártott volna néhány variáció, mivel csak 1 animation/enemy esetén a végén kicsit egyhangú volt, hogy ugyanazt látom...pláne hogy az ellenfél variáció, mint fentebb említettem elég alacsony
- Össz-vissz 2 db buggal találkoztam: egyiknél Kratos felteszi a lábát Brok asztalára, amin kicsit derültem. A másik bug viszont irritáló volt: a hegy szekciónál az egyik Lore Marker sehogy nem akart működni: a kristályt betettem, Atreus fény nyílával megvilágítottam,de semmi nem történt, ha meg kiszedtem a kristály akkor nem engedte visszatenni. Ahogy utána néztem erre a 2018 verzió óta azért páran panaszkodtak. De mivel nem befolyásolta a játékot, így hagytam a fenébe.
- Nehézségi fokozatok elég egyenlőtlenek: A Give Me God of War annyira felőrölt, hogy Alfheim után dobtam a playthrough-t és elölről kezdtem "Give me a challenge" setting-gel. Az viszont meg röhejesen könnyű volt, még a Valkűröknél is. Valami köztes beállításnak örültem volna.

Szerintem egy korrekt 8/10-es játék.
15.
15.
Josiix
#13: Nem teljesen, ha a digitálisan vette meg akkor csak letölti rányom és már megy is :P
14.
14.
r3dman
#10: Használok konzolt de a külömbség az,hogy pc-én minden játék sokkal szebb és jobban fut.
13.
13.
atroll1
#10: A faszt. Gép bekapcsol, feldobja, hogy frissítés van, ok. Majd miután kész lemez berak, x - és elkezdi felmásolni a lemezt. Majd miután kész x és még befejezi a maradék frissítést.
Az utolsó ps, ami úgy működött, ahogy leírtad a ps2 volt - ha még azon játszol, akkor sorry, nem szóltam
12.
12.
markoci555
Elden Ring 5. helyen mikor még meg se jelent, látszik, hogy nem akarnak tanulni az idióták a hibáikból
11.
11.
nemfontos
#9: Én nem tudtam mindet elintezni anno. Sajnos... Az egyiknél elakadtam és úgy is maradt. :(
10.
10.
nemfontos
#5: A különbség az hogy nem kell tutujgatni a játékot. Gép bekapcsol, játékra x és indul. Ennyi a dolgod.
9.
9.
hedzsooo
Kivittem durvan 45 ora alatt, + az uccso Valkurt kell elinteznem, + elotte par dolgot meg tudok fejleszteni max.-ra. :)
Par madarat nem sikerult kiiktatnom de elegge jol atfesultem a terkepeket/vilagokat egyebkent.

Jo kis utazas volt, valoszinuleg a kovetkezo reszet is szivesen megveszem majd PC-re! :)
8.
8.
crytek
Ha ez igaz akkor már most 2 millió felett van az eladás
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...