Lessünk bele Guillermo del Toro Pinokkiójába!

  • Írta: gorien
  • 2022. január 25.
  • Cooltúra
Link másolása
Ha minden jól megy, idén Guillermo del Toro régi álma vágyik valóra: 2008 óta próbálja összehozni a saját feldolgozását a Pinokkióból. A füllentős fafiúcska filmje a Netflixre érkezik, és most mozgásban is láthatjuk.

„Talán azt hiszitek, hogy ismeritek ezt a történetet” – kezdi a Ewan McGregor hangú Sebastian J. Cricket, aki miután felvilágosít minket ordas tévedésünkről, felajánlja, hogy elmondja, hogyan is volt Pinokkió igazi története. Elvégre ki tudná jobban nála, aki a fabábú szívében élt? Ez a stop-motion animációval készült igaz történet, ha minden jól megy, idén decemberben mutatkozik be a Netflixen. 

Guillermo del Toro több mint egy évtizede próbálja tető alá hozni Carlo Collodi tündérmeséjének feldolgozását, amely a fafiúcska jól ismert történetét Mussolini Olaszországába, a fasizmus tombolásának tetőzésére helyezi. A film igazi sztárgárdával készül: Ewan McGregor mellett hallhatjuk David Bradley-t Gepettóként és Gregory Mannt Pinokkióként, továbbá Tilda Swinton, Cate Blanchett, Ron Perlman, Christoph Waltz, Finn Wolfhard, John Turturro és Tim Blake Nelson orgánumát is elcsíphetjük benne.

Idén a Disney+-ra is várható egy Pinokkió-feldolgozás, ami nem összekeverendő ezzel: azt az élőszereplős változatot Robert Zemeckis rendezi, a főbb szerepekben pedig Tom Hanks, Benjamin Evan Ainsworth, Joseph Gordon-Levitt és Luke Evans lesz látható.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...