Wii U-n és 3DS-en is bezár a Nintendo eShop

  • Írta: Shifty
  • 2022. február 17.
  • Hír
Link másolása
A Nintendo tájékoztatása szerint 2023 márciusának végén 3DS-en és Wii U-n végleg bezár a Nintendo eShop, ami azt jelenti, hogy az áruházból nem tudunk majd vásárolni. A már megvásárolt termékeket természetesen továbbra is elérjük.

A Nintendo a Twitteren jelentette be, hogy lezár egy korszakot, ugyanis 2023 márciusában Nintendo 3DS-en és Wii U-n is lelövi az eShop elérhetőségét, ami azt jelenti, hogy nem tudunk majd digitális tartalmakat vásárolni a két konzolra. A döntés érthető, a két gép közel egy évtizede került piacra, ráadásul a Nintendo Switch töretlen sikere miatt valószínűleg inkább a jelenleg is futó generációjukra szeretnének jobban összpontosítani a kiotóiak.

A digitális áruház elérhetőségének megszűntetése több fázisban valósul majd meg, vagyis már idén is lesznek korlátozások. Első körben annak a lehetőségét szünteti meg a Nintendo, hogy bankkártyával tölthessük fel Nintendo eShop-fiókunkat. Ennek a határideje 2022. május 23. A második fázisban pedig a Nintendo eShop kártyával történő feltöltés opciója válik majd elérhetetlenné. Erre 2022. augusztus 29-én kerül sor. A különböző letöltőkódokat egészen 2023 márciusáig lehet majd beváltani.

Fontos megjegyezni, hogy az eShop megszüntetése ellenére a már megvásárolt termékeket továbbra is elérjük és letölthetjük a 3DS-ünkre vagy a Wii U-nkra.

A Nintendo lépése egyébként több mint 1000 csakis digitális elérhető játék sorsát pecsételi meg, ráadásul több klasszikus játék beszerzése is lehetetlenné válik - leszámítva azokat, amelyeket nem részei a Switch Online-nak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...