HWSW: Egyre közelebb az Apple AR-headsete

  • Írta: fojesz
  • 2022. április 11.
  • Hardver
Link másolása
Az iOS 16 forráskódjában már vannak arra utaló jelek, hogy hamarosan bemutatkozik az Apple régóta rebesgetett AR-headsete. A cég éves fejlesztői konferencián már többet elárulhat az eszközről, vagy legalábbis annak szoftveréről.

Nemrég árulta el az Apple, hogy idén június 6-10. közt tartja az éves WWDC fejlesztői konferenciát, ami a tavalyihoz hasonlóan online lesz követhető. Az eseményen várhatóan a legújabb szoftverekről, többek közt az iOS 16-ról, az iPadOS 16-ról, a WatchOS 9-ről és az új macOS-ről esik majd szó, amik rendszerint ősszel válnak letölthetővé a felhasználók eszközeire. Ugyan a WWDC-n a cupertinói cég szoftverei kapják a főszerepet, de a jövőbeni hardverekkel kapcsolatos infók elcsepegtetésére is lehetőséget ad.

A Bloomberg információi szerint az eddig Sydney kódnéven említett iOS 16 forráskódjában utalások találhatók az Apple AR/VR headsetére, de az eseményen még nem mutatnak belőle prototípust, csak a szoftveres részről eshet szó. Híresztelések szerint ez akár az eszköz saját operációs rendszere is lehet, amit "realityOS" néven emlegetnek a források. Ezek alapján még az iOS 17 megjelenése, azaz 2023 előtt piacra kerül a headset, az iOS 16 ciklusában - valamikor 2022 végén, vagy a jövő év első felében.

A legutóbbi hírek szerint méregdrága lehet az eszköz - további részletek a HWSW-n!

1.
1.
mamgu
Ez hivatalos kép? 10 évesen pont ilyen búvárszemüvegem volt
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...